Sébastien Riffault Sancerre Auksinis Maceration 2013

Et mytisk måltid med Sébastian Riffault til bords: Senthøstet Sauvignon med en uges skindkontakt, syv aldres galskab og hundrede års ensomhed— jasminer, skumfiduser, FavolS syltede abrikoser, saltcyltede sitroner, limesaft tørRet mango, ƒugtig kælder knækket hyldegren nyspidset blyant, Escher i pangfarver og ikke-euklidisk geometri, men det giver meget m e n i n g. Det er Sancerres smukke skyggeside, som Sébastien Riffault afdækker, og det er altid anderledes og alligevel s(v)ært genkendeligt.

De biodynamisk dyrkede Sauvignon-druer er høstet på marken Auksinis, kalkholdig mergel rig på Portland-sten, og gæret med en uges skindkontakt, oprindeligt som del af et forsøg på at give vinen mere naturlig modstandskraft i fraværet af tilsatte sulfitter. Læs mere om Sébastiens bedrifter her.

Riffault Auksinis Maceration 2013 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Auksinis Maceration 2013
Vinhus: Étienne & Sébastien Riffault
Område: Sancerre
Land: Frankrig
Druesort: Sauvignon Blanc
Jordbund: Kalkholdig mergel
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret,
en uges skindkontakt
Lagring: Små træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 13%
Importør: Rosforth & Rosforth
Pris: 362,-

Comment