Red Newt Cellars The Knoll Finger Lakes Riesling 2016

Red Newt Cellars blev stiftet af Debra og David Whiting i 1998 som vingård og farm-to-table restaurant. Deres drøm var at vise verden det enestående terroir ved Finger Lakes i staten New York, især igennem tør Riesling. I dag er vinmageren Kelby James Russell, og han fører fornemt linjen videre. Topvinen er The Knoll, sent høstet Riesling fra en særligt sandstensholdig og hævet parcel på Lahoma Vineyards sydvest for Seneca Lake. Det giver en fyldig og rig Riesling, som viser at den røde salamander er ven med det grønne firben — stilen er i al fald nært beslægtet med Riesling Smaragd fra Wachau. Hvide blomster, gule æbler og æterisk røgede og stenede noter i duften. Saftig, smidig og stoflig i munden, med moden gul stenfrugt og citrus, en rank syre og krydret mineralitet. Brillerer med både balance og nuance. Høstet i oktober, tre dages kold maceration og spontangæring på stål med et års efterfølgende lagring på gærresterne. 

Flaske: The Knoll 2017
Vinhus: Red Newt Cellars
Område: Finger Lakes
Land: USA
Druesort: Riesling
Jordbund: Lehm, sandsten
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Ståltanke
Lukning: Skruelåg
Alkohol: 13,2%
Importør: Amerikansk Vinlager
Pris: 175,-

Comment