Viewing entries in
USA

Comment

Chris Dozen Lodi Zinfandel 2020

Den dufter brunt og brændt, der er frugtig fylde og varm glød til den røde tud. I munden modne jordbær, kirsebær og brombær, klassisk tæt Zinfandel-frugtighed med krydret sødme, sultanas, pomerans, kryddernelliker og kanel. Fløjlsblød stoflighed, god tyngde og stor længde, vel sødmefuld og poleret men ganske godt skruet sammen. Spot-on inkarnation af den folkekære, kraftige Zin og samtidigt en californisk konceptvin til juletiden, må man forstå: Den skulle ikke kun være velegnet til julemåltidet med andesteg med æbler og svesker, sukkerbrunede kartofler og rødkål (hvilket den sikker kan klare uden komplikationer) — samtidigt laves der kække ordspil, mens det kimer til julefest: Chris refererer åbenbart til den stundende højtid og Dozen til dusinet af disciple. Fine fun facts men det er anderledes vanskeligt at få vished om, præcist hvor vinen er lavet ud over i Lodi, men vel fra en af mastodonterne, der importeres af Globus Wine.

Flaske: Zinfandel 2020
Vinhus: Chris Dozen
Område: Californien
Land: USA
Druesort: Zinfandel
Jordbund: Lehm og sand
Dyrkningsform: Konventionel
Vinificering: Gæret
Lagring: Lagret
Lukning: Skruelåg
Alkohol: 14,5%
Forhandler: COOP
Pris: 99,-

Comment

Comment

Brazin (B)Old Vine Zinfandel 2020

Moderne take på en gammel traver, fuldmoden Zinfandel fra gamle buskvine i solrige Lodi. Bamser ikke alt for bombastisk igennem, men man skal dog kæmpe sig gennem en tæt underskov af fyldig, frodig frugt, før man kommer ud på den anden side. Æterisk mørk frugtduft og kompakt smag med blå blommer, sorte kirsebær, boysenbær, søde krydderier, friskristet kaffe og et kværn sort peber. Stor fylde og sødladen frugt frem for struktur, men en vis syre og meget smidige tanniner; bliver hængende længe. Brazin er en brand under Delicato Family Wines, som herhjemme bl.a. er kendt for supermarkedsklassikeren Gnarly Head. Druerne er dyrket efter bæredygtige foreskrifter fra Sustainable California, og vinen er modnet 10 måneder på franske og amerikanske egetræsfade.

Flaske: (B)Old Vine Zinfandel 2020
Vinhus: Brazin
Område: Californien
Land: USA
Druesorter: Zinfandel, Petite Sirah
Jordbund: Lehm og sand
Dyrkningsform: Bæredygtig
Vinificering: Gæret på ståltanke
Lagring: Store og små træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 15%
Importør: Kjær & Sommerfeldt
Pris: 149,-

Comment

Comment

Ravines Wine Cellars Dry Riesling 2017

En viking har genvundet Vinland! Eller rettere, danskfødte Morten Hallgren har fundet sig til rette ved Finger Lakes i upstate New York, hvor han siden 2001 har lavet vin på Ravines Wine Cellars med sin hustru Lisa. Mortens vininteresse blev vakt i en tidlig alder på familiens vingård, Domaine de Castel Roubine i Provence, og han lod sig siden uddanne på vinuniversitetet i Montpellier. Efter at være rykket til USA med Lisa indså Morten hurtigt potentialet i det kølige terroir ved Finger Lakes, og han var heldig at kunne erhverve sig nogle af områdets bedste marker. Han har hele tiden været en stærk fortaler for en helt tør Riesling-stil, og husets Dry Riesling er et ekspressivt eksempel: Hvide blomster, lime og lys grapefrugtskal, let flintede og røgede noter samt en smule eksotisk frugt— men langt fra sødmefuld— snarere slank og rank, kølig, knastør og med livlig syre. Presset af hele, håndplukkede klaser fra marker på hver sin side af Seneca Lake: Den skiferrige 16 Falls Vineyards og den kalkstensholdige White Spings Vineyard. Flot sammensat og stålsat vinificeret— en del af druerne med en kort skindkontakt, køligt gæret på rustfri ståltanke og lagret på de fine gærrester vinteren over.

Ravines Dry Riesling 2017 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Dry Riesling 2017
Vinhus: Ravines
Område: Finger Lakes
Land: USA
Druesort: Riesling
Jordbund: Lehm, grus, skifer, kalksten
Dyrkningsform: Bæredygtig
Vinificering: Gæret på ståltanke
Lagring: Ståltanke
Lukning: Korkprop
Alkohol: 12,5%
Importør: Supervin
Pris: 250,-

Comment

     

 
   Red Newt Cellars The Knoll Finger Lakes Riesling 2016  Red Newt Cellars blev stiftet af Debra og David Whiting i 1998 som vingård og farm-to-table restaurant. Deres drøm var at vise verden det enestående terroir ved Finger Lakes i staten

Comment

Red Newt Cellars The Knoll Finger Lakes Riesling 2016

Red Newt Cellars blev stiftet af Debra og David Whiting i 1998 som vingård og farm-to-table restaurant. Deres drøm var at vise verden det enestående terroir ved Finger Lakes i staten New York, især igennem tør Riesling. I dag er vinmageren Kelby James Russell, og han fører fornemt linjen videre. Topvinen er The Knoll, sent høstet Riesling fra en særligt sandstensholdig og hævet parcel på Lahoma Vineyards sydvest for Seneca Lake. Det giver en fyldig og rig Riesling, som viser at den røde salamander er ven med det grønne firben — stilen er i al fald nært beslægtet med Riesling Smaragd fra Wachau. Hvide blomster, gule æbler og æterisk røgede og stenede noter i duften. Saftig, smidig og stoflig i munden, med moden gul stenfrugt og citrus, en rank syre og krydret mineralitet. Brillerer med både balance og nuance. Høstet i oktober, tre dages kold maceration og spontangæring på stål med et års efterfølgende lagring på gærresterne. 

Flaske: The Knoll 2017
Vinhus: Red Newt Cellars
Område: Finger Lakes
Land: USA
Druesort: Riesling
Jordbund: Lehm, sandsten
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Ståltanke
Lukning: Skruelåg
Alkohol: 13,2%
Importør: Amerikansk Vinlager
Pris: 175,-

Comment

Comment

Radio-Coteau La Neblina 2014

En sjælden skønhed fra Sonoma Coast i det nordlige Californien: Radio-Coteaus Pinot Noir Le Neblina 2014. Efter en tid i glasset åbner dens saftigtgrønne græs og jordbærfrugt op for en frodigere rød kirsebærfrugt med fine noter af tobak og kanel. Kølig, elegant og forførende med sine silkeglatte tanniner, friske syre og fine bitternoter af tyttebær, granatæble og hyben. Eric Sussman arbejder biodynamisk med gamle burgundiske kloner og gærer sine vine men en del brug af hele klaser. Flasket uklaret og ufiltreret. Navnet La Neblina har han fra den tåge, der ruller ind fra Stillehavet og køler vinmarkerne på den fine Goldridge-jord ned; og Radio-Coteau er et udtryk, han har lært i Frankrig, hvor “bjergradio” er den tale, terroiret transmitterer til vinmageren.

Radio-Coteau Pinot Noir La Neblina 2014 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: La Neblina 2014
Vinhus: Radio-Coteau
Område: Sonoma Coast
Land: Californien
Druesort: Pinot Noir
Jordbund: Lehm, sandsten
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 13,5%
Importør: Husted Vin
Pris: 520,-

Comment

Comment

Arnot-Roberts Trousseau 2014

Trousseau fra kølige vinmarker i 400 meters højde, alluvial og vulkansk jordbund: Saftig og stringent med skovjordbær, brombær, sød lakrids, støvede krydderier, sort peber, sorten muld. Hvor er vi henne? Det nordlige Californien, selvfølgelig! Duncan Arnot Meyers og Nathan Lee Roberts er barndomsvenner og vokset op i vinens verden, og siden 2001 har de lavet vin sammen som Arnot-Roberts med en særlig interesse for kølige, marginale vinmarker og Californiens spraglede arv af druesorter: Ribolla Gialla, Touriga Nacional, Gamay og Trousseau. Sidstnævnt dyrket på Luchsinger Vineyards ved Clear Lakes. Stilen er minimalistisk men sikker: Spontangæring, hele klaser, ingen filtrering, minimalt med sulfitter— lav alkohol, pæn syre og tanninstruktur og ren frugt. Spændende vin.

Arnot-Roberts Trousseau 2014 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Trousseau 2014
Vinhus: Arnot-Roberts
Område: North Coast
Land: USA
Druesort: Trousseau
Jordbund: Alluvial, vulkansk
Dyrkningsform: Konventionel
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 12%
Importør: Fines Wines
Pris: 249,-

Comment