Comment

Di Filippo Grechetto 2018

En slags gåsevin— af slagsen med godt greb og en udstrakt hånd til naturen! Søskendeparret Emma og Roberto di Filippo driver deres familiegård i Cannara ved Montefalco i Umbrien med heste og gæs i vinmarkerne, der dyrkes som agerskovbrug og efter økologiske og biodynamiske principper. Den lokale Grechetto er en naturligt tanninrig grøn drue, og det mærkes i dens ellers friske og fint frugtige vin: Den går med korset og strør citrus, ferskenskind, ananas og grønne urter om sig. En enkel og alligevel spændende vin; og en madvin— hvis ikke som på stedet serveret til lufttørret gåsekød og gåseægsomelet, så til salater, gedeost, grøntsagsretter eller lys fisk.

Di Filippo Grechetto IGT 2018 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Grechetto 2018
Vinhus: Vini di Filippo
Område: Umbrien
Land: Italien
Druesort: Grechetto
Jordbund: Kalkholdig ler
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Ståltanke
Lukning: Korkprop
Alkohol: 13,5%
Importør: Juuls Vin & Spiritus
Pris: 99,-

Comment

Comment

Ploder-Rosenberg Fejro 2015

Ploder-Rosenberg giver ilden fra Vulkanland Steiermark videre i Fejro, en flammende orange fortolkning af Souvignier Gris, Sauvignon Blanc og Chardonnay med fire måneders maceration i nedgravede amforaer. Dyb duft og delikat smag med massive tanniner og livlig syre. Rønnebær, hyben, granatæble, gojibær, tørrede kirsebær, bitter orangeskal, bivoks og et drys kanel. Varmende vin til en mørk tid.

Frugten er Souvignier Gris, Sauvignon Blanc og Chardonnay fra henholdvis Mitteregg, Steinriede og Rosenberg markerne. Fire måneders skindkontakt og efterfølgende atten måneders lagring på gærresterne, georgisk inspireret i nedgravede amforaer.

Ploder-Rosenberg Fejro 2015 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Fejro 2015
Vinhus: Ploder-Rosenberg
Område: Steiermark
Land: Østrig
Druesorter: Souvignier Gris,
Sauvignon Blanc, Chardonnay
Jordbund: Ler, sand, grus
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret,
fire måneders skindkontakt
Lagring: Amfora
Lukning: Korkprop
Alkohol: 13,5%
Pris: cirka 350,-

Comment

Comment

Fornaro Soave Classico Anfora 2016

En af Soaves mange små og spændende producenter er Damiano Fornaro, der i en alder af 25 slog sig ned som vinbonde i 2010. Han søger det maksimale udtryk fra sine fossilrige, kalkholdige jorde og Garganega-druen; og han gør gerne en forskel— for eksempel med vinificering på amforaer. Soave Classico Anfora 2016 er puristisk og mineralsk i stilen. Æterisk duft af citrus, tørrede blomster og benzin; og slank, stringent og syrerig smag af grapefrugt og sagte bitternoter af akaciehonning og friske mandler.

Fornaro Soave Classico Anfora 2016 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Soave Classico Anfora 2016
Vinhus: Fornaro
Område: Veneto
Land: Italien
Druesort: Garganega
Jordbund: Kalkholdig
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Amfora
Lukning: Korkprop
Alkohol: 13%
Pris: cirka 250,-

Comment

Comment

Klaus Zimmerling Riesling R 2015

Stille flyder Elben nær Königlicher Weinberg ved Pillnitz i den sydøstlige udkant af Dresden. Skulle man tro, at et tidligere østtysk vinområde som Sachsen ikke kan rivalisere Rheinhessen eller Pfalz, bør man besinde sig med et glas Riesling fra Klaus Zimmerling: Saftig, fuldmoden ferskenfrugt med kølig nerve, ferskensten og litchi, meget lind tekstur og livlig mineralitet; ikke mindst takket være 2015-årgangens lyshav over den sydvendte granitskråning. En elegantier, der kan matche etikettens yndige bronzeskulptur, skabt af hustruen Małgorzata Chodakowska. Sammen har de to forfinet hver sin kunstart siden 1992.

Klaus Zimmerling Riesling R 2015 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Riesling R 2015
Vinhus: Weingut Klaus Zimmerling
Område: Sachsen
Land: Tyskland
Druesort: Riesling
Jordbund: Forvitret granit
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Ståltanke
Lukning: Skruelåg
Alkohol: 11,5%
Importør: Vinpusheren
Pris: 149,-

Comment

Comment

Sébastien Riffault Sancerre Auksinis Maceration 2013

Et mytisk måltid med Sébastian Riffault til bords: Senthøstet Sauvignon med en uges skindkontakt, syv aldres galskab og hundrede års ensomhed— jasminer, skumfiduser, FavolS syltede abrikoser, saltcyltede sitroner, limesaft tørRet mango, ƒugtig kælder knækket hyldegren nyspidset blyant, Escher i pangfarver og ikke-euklidisk geometri, men det giver meget m e n i n g. Det er Sancerres smukke skyggeside, som Sébastien Riffault afdækker, og det er altid anderledes og alligevel s(v)ært genkendeligt.

De biodynamisk dyrkede Sauvignon-druer er høstet på marken Auksinis, kalkholdig mergel rig på Portland-sten, og gæret med en uges skindkontakt, oprindeligt som del af et forsøg på at give vinen mere naturlig modstandskraft i fraværet af tilsatte sulfitter. Læs mere om Sébastiens bedrifter her.

Riffault Auksinis Maceration 2013 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Auksinis Maceration 2013
Vinhus: Étienne & Sébastien Riffault
Område: Sancerre
Land: Frankrig
Druesort: Sauvignon Blanc
Jordbund: Kalkholdig mergel
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret,
en uges skindkontakt
Lagring: Små træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 13%
Importør: Rosforth & Rosforth
Pris: 362,-

Comment

Comment

Markowitsch Rubin Carnuntum 2004

Nøddeagtig næse med skovbund og tobak i baggrunden. Saftig i munden med frisk syre og bløde tanniner, moden mørk frugt, sorte kirsebær, svesker, mandler, og krydret efterspil, sort peber, mentol, kamfer. Zweigelt er et østrigsk problembarn, men velopdraget kan den voksne version begå sig glimrende, som denne modne efterårsvin. Gerhard Markowitsch har midt i september håndhøstet druerne fra de bløde bakker på lehm og løss i Carnuntums tørre og solrige mikroklima med kølende indflydelse fra Donau i nord og Neusiedlersee i syd. Lagret på store og små egetræsfade.

Gerhard Markowitsch Rubin Carnuntum 2004 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Rubin Carnuntum 2004
Vinhus: Gerhard Markowitsch
Område: Carnuntum
Land: Østrig
Druesort: Zweigelt
Jordbund: Løss, lehm, sand
Dyrkningsform: Konventionel
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Store og små træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 13%
Importør: Supervin
Pris: cirka 150,-

Comment