Viewing entries in
Rødvin

Comment

Roberto Henríquez País Verde 2017

País verde— ikke Grønland men Chile, og selvom vinen er lyst rød, er der masser af grønne noter i eftersmagen. Roberto Henríquez høster druerne til denne vin fra ældgamle Páis-stokke nær Nacimiento i Bío Bío: Tidlig høst fra de planter, hvor druerne sjældent når at modne optimalt. Det giver lethed, friskhed og saftig syre, skovjordbær, urter, vilde bær og lyng, lækker vin!

Roberto Henriquez Pais Verde 2017 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: País Verde 2017
Vinhus: Roberto Henriquez
Område: Bío Bío
Land: Chile
Druesort: País
Jordbund: Granit, sand
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret,
en del hele klaser med kulsyregæring
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 10,9%
Importør: Rosforth & Rosforth
(men p.t. ikke i sortiment)
Pris: cirka 150,-

Comment

Comment

González Bastías País en tinaja 2017

Daniela og José Luis Bastías fører hans families vingård videre (i Gud ved hvilken generation)— et idyllisk strøg langs bredden af Maule-floden i det sydlige Chile. Deres godt 200 år gamle País-stokke står på egne rødder og har aldrig været dyrket på nogen måde, der bare mindede om konventionelt. País en tinaja er håndplukket og hånd-og-fod-presset, gæret på store, åbne cementkar og lagret et år på tudsegamle tinajas, spanske amforaer. Det er lys saft med modne kirsebær, hindbær og tyttebær, der kommer i glasset. Meget mild syre; fløjlsbløde, let støvede tanniner; og spor af lakridspulver, peber, gurkemeje og tørret æble i eftersmagen. Rustik enkelhed, hverken mere eller mindre.

Viña González Bastías País en tinajas 2017 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: País en tinaja 2017
Vinhus: Viña González Bastías
Område: Maule
Land: Chile
Druesort: País
Jordbund: Sand, granit
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret i cementkar
Lagring: Amfora
Lukning: Korkprop
Alkohol: 13%
Importør: Rosforth & Rosforth
Pris: 162,-

Comment

Comment

Histoire d’Enfer Pinot Noir L’Enfer du Calcaire 2014

En forårsdag i Helvede eller et rosenrødt kalktilskud fra Schweiz? Denne duftende og fløjlsbløde Pinot Noir stammer fra Historie d’Enfers kalkholdige marker i Salquenen i Valais. Rosenduft, masser af skovbær og mørk karamel, en levende syrestrøm, fin stoflighed og diskrete tanniner. Spontangæret med en stor andel hele klaser og noget så nydeligt balanceret.

Histoire d'Enfer Pinot Noir L'Enfer du Calcaire 2014 (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Pinot Noir L’Enfer du Calcaire 2014
Vinhus: Histoire d’Enfer
Område: Valais
Land: Schweiz
Druesort: Pinot Noir
Jordbund: Kalksten
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 13,5%
Importør: Vinpusheren
Pris: 649,-

Comment

Comment

Colombera & Garella Lessona Pizzaguerra 2013

Det nordlige Piemonte fortjener den fornyede interesse, området har fået i de seneste årtier. Længe før Langhe var områderne omkring Lessona, Gattinara, Ghemme, Boca og Bramaterra berømte for deres Nebbiolo: Kølige, lyse, livlige og længe levende vine med masser af struktur og dybe aromaer. En stigende stjerne er det unge talent Cristiano Garella, der laver naturnære og terroirtro vine hos familien Colombera. Deres Lessona Pizzaguerra er æterisk duftende og elegant struktureret med livlig syre og stramme, fine tanniner og en let metallisk mineralitet. Violer, skovjordbær, hindbær, læder, muld, salt. Ren Nebbiolo fra sandjorde, spontangæret på cementtanke, lang maceration og lagring på gamle træfade.

Colombera & Garella Lessona Pizzaguerra 2013 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Lessona Pizzaguerra 2013
Vinhus: Colombera & Garella
Område: Alto Piemonte
Land: Italien
Druesort: Nebbiolo
Jordbund: Sand
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 12%
Importør: Winewise
Pris: cirka 200,-

Comment

Comment

Arnot-Roberts Trousseau 2014

Trousseau fra kølige vinmarker i 400 meters højde, alluvial og vulkansk jordbund: Saftig og stringent med skovjordbær, brombær, sød lakrids, støvede krydderier, sort peber, sorten muld. Hvor er vi henne? Det nordlige Californien, selvfølgelig! Duncan Arnot Meyers og Nathan Lee Roberts er barndomsvenner og vokset op i vinens verden, og siden 2001 har de lavet vin sammen som Arnot-Roberts med en særlig interesse for kølige, marginale vinmarker og Californiens spraglede arv af druesorter: Ribolla Gialla, Touriga Nacional, Gamay og Trousseau. Sidstnævnt dyrket på Luchsinger Vineyards ved Clear Lakes. Stilen er minimalistisk men sikker: Spontangæring, hele klaser, ingen filtrering, minimalt med sulfitter— lav alkohol, pæn syre og tanninstruktur og ren frugt. Spændende vin.

Arnot-Roberts Trousseau 2014 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Trousseau 2014
Vinhus: Arnot-Roberts
Område: North Coast
Land: USA
Druesort: Trousseau
Jordbund: Alluvial, vulkansk
Dyrkningsform: Konventionel
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 12%
Importør: Fines Wines
Pris: 249,-

Comment

Comment

Heinrich St. Laurent Rosenberg 2015

Spændende St. Laurent fra Gernot og Heike Heinrich. Forførende duft af violer, skovbund, vådt mos og brønd. Rund, saftig kirsebærfrugt, frisk syre og fint afrundede tanniner. Lang eftersmag med blommesten, skovmærke og alle mulige små græssede og urtede strejf. Først en smule reduktiv og rustik men så raffineret og charmerende som få. Rosenberg er en østvendt skråning langs Leithaberg, rig på glimmerskifer. Høstet i september, presset på kurvepresse, gæret med tre ugers skindkontakt, halvandet års lagring på 500-liters egetræsfade.

Heinrich St Laurent Ried Rosenberg 2015 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Ried Rosenberg 2015
Vinhus: Weingut Heinrich
Område: Burgenland
Land: Østrig
Druesort: Sankt Laurent
Jordbund: Glimmerskifer
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Store træfade
Lukning: Glasprop
Alkohol: 12%
Importør: Sigurd Müller Vinhandel
Pris: cirka 175,-

Comment