Frank Cornelissen Munjebel Bianco Classico 2017

Smidig og mild mango- og ferskensaft med listig syre og fine strøg af citrusskal, altheabolcher, malt, røg og salt. Nærmest burgundisk tekstur men med en potentiel energi og mørk mineralitet, som kun kan være Etna. Megen vin flydt fra vulkanen, siden David Harvey i 2004 døbte Cornelissens skindfermenterede hvide “orangevine”: Macerationstiden er skåret ned til fire dage, vinen mikrofiltreres, og der tilsættes mikroskopiske mængder sulfit. Denne årgang 2017 er altså en anden vin end den årgang 2011, som for en håndfuld år siden i René Langdahls glas “bobler lystigt, er mælket og tåget i al sin gyldne stråleglans” og kunne minde ham om både passito fra Pantelleria og Hoegarden! Det er en knapt så vild men stadigt svævende og meget mere samlet vin i dag.

Lige dele Carricante og Grecanico Dorato (Garganega) fra 40+ år gamle stokke på markerne Borriglione, Calderara, Crasà og Picciolo. Druerne håndhøstes, afstilkes og macereres fire dage, før de spontant gærer færdig på store glasfibertanke.

Frank Cornelissen Munjebel Bianco 2017 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Munjebel Bianco 2017
Vinhus: Frank Cornelissen
Område: Etna
Land: Italien
Druesorter: Carricante, Grecanico
Jordbund: Vulkansk
Dyrkningsform: Permakultur
Vinificering: Spontangæring
Lagring: Glasfibertanke
Lukning: Kunstprop
Alkohol: 13%
Importør: Terroiristen
Pris: 345,-

Comment