Pranzegg Tonsur 2016

Pære, kvæde, ingefær, limeskal, tannisk stringens og smeltevand fra Alperne. Martin Gojer overtog Pranzegg i 2008 og begyndte straks omlægning til biodynamisk dyrkning. Hans vinstokke er opbundet i traditionelle pergolaer, og med en vis skindkontakt ekstraherer han yderligere karakter fra vind og vejr i Südtirol. Tonsur er et blend af Müller-Thurgau, Silvaner, Weissburgunder og Chardonnay fra stejle skråninger på porfyr- og kvartsholdige lehm- og sandjorde i 700 meters højde. Gæret og lagret på ståltanke og gamle tonneaux, modnet sur lie og flasket ufilreret

Pranzegg Tonsur 2016 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Tonsur 2016
Vinhus: Pranzegg
Område: Alto Adige
Land: Italien
Druesorter: Müller-Thurgau,
Silvaner, Weissburgunder, Chardonnay
Jordbund: Lehm, porfyr, kvarts
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret,
halvdelen som helklase med maceration
Lagring: Ståltanke, store træfade
Lukning: Glasprop
Alkohol: 11,5%
Importør: Cibi e Vini
Pris: 175,-

Comment