Roberto Henríquez Santa Cruz de Coya 2017

Bío Bío dalen i det sydlige Chile er en tidslomme af traditionel vinkultur, gamle vinstokke og unge talenter. Roberto Henríquez er et af dem, og han har lavet spændende vine med uforfalsket oprindelseskarakter siden 2015, forinden stod han for øvrigt i mesterlære hos Domaine Mosse i Loire. Santa Cruz de Coya stammer fra 200 år gamle País stokke på granitholdige jorde nær Bío Bío floden, og navnet forpligter, der dyrkes økologisk, gæres spontant og holdes igen med sulfitterne. Det kommer der en saftig mundfuld skovjordbær og hindbær ud af, krydret med friske grønne urter, lyng, cypress, ristede pinjekerner og let røget. Moden frugtighed, frisk syre, milde tanniner. En vin, der står i vater og varer ved i munden

Roberto Henriquez Santa Cruz de Coya 2017 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Santa Cruz de Coya 2017
Vinhus: Roberto Henríquez
Område: Bío Bío
Land: Chile
Druesort: País
Jordbund: Granit
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 12%
Pris: cirka 120,-

Comment