Viewing entries in
Orangevin

Comment

Tamuna’s Wine Kiss of Kakhuri Mtsvane 2018

Smuk sammensmeltning af sorterne Kisi og Mtsvane, to af Kakhetis indfødte, med syv måneders skindkontakt i kvevri. Mildt, mørkt duftende; saft af mørke blommer og svesker med noter af læder, pibetobak og søde krydderier (anis, kanel og nellike). Smidig syre, saften drives så ud af fine tanniner. Smækker er ordet. Tamuna Bidzinashvili er trods sine ganske få hektarer en af de stærke kvinder på den nye, gamle georgiske vinscene, hvad denne vin er et godt eksempel på.

Kortavebis Marani Tamuna's Wine Kiss of Kakhuri Mtsvani 2018 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Kiss of Kakhuri Mtsvane 2018
Vinhus: Kortavebis Marani
Område: Kakheti
Land: Georgien
Druesorter: Kisi, Mtsvane
Jordbund: Kalkholdig ler
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret,
syv måneders skindkontakt
Lagring: Qvevri
Lukning: Korkprop
Alkohol: 12%
Importør: Rosforth & Rosforth
Pris: cirka 175,-

Comment

Comment

Pflüger Grüner Veltliner Ohne Alles 2017

Grüner Veltliner med det hele— spontant skindfermenteret og ufiltreret— og over det hele, denne gang så lang hjemmefra som tyske Pfalz, hvor familien Pflüger praktiserer biodynamisk vinbrug med burgundersorterne, Riesling, Gewürztraminer og altså også Grüner Veltliner, som de vinificerer helt naturligt; og det er absolut værd at drikke, hvis man er til syrefrisk, stoflig og bentør vin med masser af citrus, moden kvæde og et kværn peber. En forfriskende fornøjelse og anderledes oplevelse af såvel Pfalz som Grüner Veltliner.

Druerne blev håndhøstet og afstilket. Halvdelen blev gæret i åbne kar i ti dage med daglige punch-downs og siden lagret i en ny barrique; den anden halvdel blev gæret ni uger i en lukket ståltank og siden lagret i en brugt barrique. Blandet efter et års lagring og siden flasket uden klaring, filtrering eller tilsætning af sulfitter.

Pflüger Grüner Veltliner Ohne Alles 2017 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Grüner Veltliner Ohne Alles 2017
Vinhus: Pflüger Wein
Område: Pfalz
Land: Tyskland
Druesort: Grüner Veltliner
Jordbund: Kalksten, løss
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret,
op til ni ugers skindkontakt
Lagring: Små træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 12,5%
Importør: Smuk Vin
Pris: cirka 165,-

Comment

Comment

Reia Tolovaj 2016

Friulano, Sauvignonasse, Jakot, Tolovaj, kært barn har mange navne. Mange hedder også noget i retningen af Reia i Slovenien, men der er kun én Marko Reja i Brda: Reias Tolovaj har med to ugers skindkontakt og modning på akaciefade en fyldig og dyb eksotisk frugt og frisk syre, med mango, tørrede abrikoser og kandiseret orangeskal, akaciehonning og krydrede noter af fennikel- og bukkehornsfrø.

Reia Tolovaj 2016 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Tolovaj 2016
Vinhus: Kmetija Reia
Område: Goriska Brda
Land: Slovenien
Druesort: Friulano
Jordbund: Flysch
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontamgæret,
to ugers skindkontakt
Lagring: Store akaciefade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 13%
Pris: cirka 150,-

Comment

Comment

Giorgio Clai Ottocento bijeli 2015

Saftig og smidig orangevin fra Kroatien, tæt af akaciehonning og pinjekerner og med strejf af skovbund, fyrrenåle, harpiks og grønne urter. Den tidligere Trieste-restauratør Giorgio Clai vendte i 2002 tilbage til sin barndoms Istrien for at realisere drømmen om at lave lokal naturvin; og Ottocento er hans blend af Malvazija Istarska med to ugers skindkontakt plus Pinot Grigio og Sauvignon Blanc med godt en uge; og lagret to år på store træfade uden klaring og filtrering og med kun en meget lille dosis sulfitter ved flaskning. Lad den ånde, og den åbner op for sine hemmeligheder.

Giorgio Clai Ottocento bijeli 2015 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Ottocento bijeli 2015
Vinhus: Giorgio Clai
Område: Istrien
Land: Kroatien
Druesorter: Malvasia Istriana,
Pinot Gris og Sauvignon Blanc
Jordbund: Mergel, ler, sand
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret,
to ugers skindkontakt
Lagring: Store egetræsfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 14%
Pris: cirka 250,-

Comment

Comment

Domaine Tatsis Roditis Orange 2015

Rødglødende hyben, tørrede abrikoser, kandiseret appelsinskal, akaciehonning— men bentør! En sirlig citrussyre og fine, støvede tanniner fra en måneds maceration giver seriøs struktur til brødrene Perikles og Stergios Tatsis spændende orange udgave af Roditis fra familievingården ved Goumenissa i det nordlige Grækenland. Ingen kunstvanding, biodynamisk jordbrug og en innovativ tilgang til traditionen. Vinstokkene vokser på bakker med grus og kalkholdig lerjord, frisket op af nordenvinden Vardaris.

Domaine Tatsis Roditis Orange 2015 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Roditis Orange 2015
Vinhus: Tatsis
Område: Makedonien
Land: Grækenland
Druesort: Roditis
Jordbund: Ler, grus
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret,
en måneds maceration
Lagring: Store egetræsfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 13%
Importør: Oinofilia
Pris: 239,-

Comment

Comment

GoGo Wine Rkatsiteli Cuvée Córazon Partido 2018

En naturlig skønhed med blomster i håret og en frugtkurv i favnen. Ketevan Berishvili laver lovende vine under navnet Gogo Wine fra sin families vingård i Artana i Georgiens østlige region Kakheti; og hendes Rkatsiteli cuvée Corazón Partido er fuld af hvide blomster, violer, grønne reineclauder, syrligt blommeskind, citrus og mandler, favnet af en slank syre og fine, bentørre tanniner. En helhjertet vin med meget på sinde.

Keti er som en af de første kvinder i Georgien i gang med at overtage sin fars vingård, Artanuli Gvino, og her laver hun vin af Rkatsiteli, Mtsvane og Saperavi, både hvide, orange og røde vine samt et spændende blend af rød og hvid.

Ketevan Bereshvili GoGo Wine Rkatsiteli Cuvée Córazon Partido 2018 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Cuvée Córazon Partido 2018
Vinhus: GoGo Wine
Område: Kakheti
Land: Georgien
Druesort: Rkatsiteli
Jordbund: Flysch, sandsten
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret,
syv måneders skindkontakt
Lagring: Qvevri
Lukning: Korkprop
Alkohol: 13,4%
Importør: Rosforth & Rosforth
Pris: cirka 250,-

Comment