Viewing entries in
Frankrig

Comment

Christian Binner Si rose 16-17

Et rosenflor af liflige aromaer, saftig frugt og spændstig tanninstruktur, sådan koger man Christian Binners Si Rose ned: Det er en munter og roséagtig orangevin med alt fra roser, kaprifolie, abrikos, pomerans, bergamot, syrlinger og skumslik til søde krydderier, lakridsrod og hvid peber— og ja, det er selvfølgelig Gewürztraminer, der slår sig løs i selskab med Pinot Gris, fra gamle stokke på den sydvendte enkeltmark Bildstoecklé. Et blend af to årgange, 2016 med blot 8 timers maceration og 2017 med hele 8 måneder, flasket i foråret 2018 og ude på narrestreger i sommeren 2019. Bemærk i øvrigt det muntre ordspil si rose (så rosenduftende) på cirrose (skrumpelever). Drik ansvarligt!

Christian Binner Si rose 2016 2017 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Si rose 16-17
Vinhus: Christian Binner
Område: Alsace
Land: Frankrig
Druesorter: Gewürztraminer, Pinot Gris
Jordbund: Kalkholdig
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret,
otte måneders maceration
Lagring: Store træfade
Lukning: Glasprop
Alkohol: 14%
Importør: lieu-dit
Pris: cirka 200,-

Comment

Comment

Albert Boxler Chasselas 2016

Sortsren Chasselas er sjældent set i Alsace nu om stunder, hvor den engang vidt udbredte drue nu kun breder sig på færre end 100 hektarer og oftest må finde sig i selskab af andre sorter i f.eks. Edelzwicker. I de rette hænder træder den i karakter som andet om mere end en simpel tørstslukker. Jean Boxlers blandt andre: Sart duft af sommereng og magnoliablomster, saftig, blød og delikat som hvid te, med modne ananaskirsebær og litchi i smagen. Fra ældre stokke på granitholdige skråninger ved Niedermorschwihr, gammeldags vinificeret og lagret på store træfade.

Albert Boxler Chasselas 2016 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Chasselas 2016
Vinhus: Albert Boxler
Område: Alsace
Land: Frankrig
Druesort: Chasselas
Jordbund: Sand, granit
Dyrkningsform: Konventionel
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 12%
Importør: Bichel
Pris: 200,-

Comment

Comment

Domaine Derain Allez goûtons 2017

Kom og smag! Aligoté i al sin subtile vælde— saft, smidig syre og diskret smag af grønne æbler, citrusskal og små grønspættede strejf af urter. Det var Dominique Derain, der plantede denne Aligoté i Corpeau i 1989, i 2017 er det så småt troldmandens lærling Julien Altaber, der har taget over i vinkælderen. Der er stadig rene linjer: Biodynamisk dyrkning, spontangæring på glasfibertanke, to måneders lagring på gærresterne sammesteds, og flaskning så kort før indtag som muligt. Allez goûtons!

Domaine Derain Aligoté Allez Goutons 2017 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Allez goûtons 2017
Vinhus: Domaine Derain
Område: Bourgogne
Land: Frankrig
Druesort: Aligoté Doré
Jordbund: Kalksten
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Glasfibertanke
Lukning: Korkprop
Alkohol: 11,5%
Importør: Pétillant
Pris: cirka 175,-

Comment

Comment

Nénu Fraise Mûre rosé 2017

Økologiske rosé med en rød glød som var den sprunget fra selve jorden ved Côte Vermeille— hvilket den er! De lovede modne jordbær møder op med ligeledes modne hindbær og kirsebær. En ganske behersket restsødme balancerer en fyrig alkohol, og begge holdes i ave af en mild syre. Syrnet mælk og bittermandler i eftersmagen. Madvin. Det er danske Rasmus Aamand Olesen, der står bag, og de rødbrune skiferjorde mellem Pyrenæerne og Middelhavet, der ligger til grund, og Grenache og Mourvèdre. Et døgns maceration, presset på kurvepresse, spontangæret på fad og lagret sur lie.

Ne%CC%81nu+Fraise+Mu%CC%82re+2017+Flaskevis+%28C%29+Thomas+Bohl.jpg

Flaske: Fraise mûre 2017
Vinhus: Nénu
Område: Roussillon
Land: Frankrig
Druesorter: Grenache, Mourvèdre
Jordbund: Brun skifer
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Små egetræsfade
Lukning: Korkprop, voksforseglet
Alkohol: 13%
Importør: L’Esprit du Vin
Pris: 176,-

Comment

Comment

Les Cortis Teraxe 2017

Store småtterier fra det østligste Frankrig. Med små 6 ha har Isabel Coiffier og Jérémy Decoster etableret sig i det lille vinområde Bugey i Ain departementet, et historisk område med under 500 ha vinmarker. Druerepertoiret vidner om beliggenheden mellem Bourgogne og Savoie. Teraxe er Roussette, andetsteds kendt som Altesse, og den er delikat duftende af hvide blomster og gule æbler, er køligt saftig og syrerig med stenet mineralitet hele vejen igennem. Biodynamisk dyrket, traditionelt vinificeret og beskedent med sulfitter.

Les Cortis Teraxe 2017 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Teraxe 2017
Vinhus: Les Cortis
Område: Bugey
Land: Frankrig
Druesort: Altesse
Jordbund: Kalkholdig mergel
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 12%
Importør: Niche Vine
Pris: 175,-

Comment

Comment

Domaine Pibarot Cante Renard blanc 2016

Rævesang fra Philippe Pibarot i Languedoc, en frisk og frugtig tørstslukker på Clairette, Bourboulenc og Macabeu, økologisk dyrket og absolut minimalistisk vinificeret. Røde æbler, ferskner, abrikoskerner og krydderier, så listig og livlig som en i øvrigt meget musikalsk ræv. Drikkes med fordel til Fleet Foxes, Another Age eller Offenbachs Galop Infernal.

Domaine Pibarot Cante renard 2016 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Cante renard blanc 2017
Vinhus: Domaine Pibarot
Område: Languedoc
Land: Frankrig
Druesorter: Clairette,
Bourboulenc, Macabeu
Jordbund: Kalkholdig ler og sand
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Glasfibertanke
Lukning: Korkprop
Alkohol: 13%
Importør: Melin Vin
Pris: 125,-

Comment