Cantina Fongoli Maceratum 2019

Forrygende rustik orangevin. 15 dages maceration forvandler Trebbiano Spoletino fra mild saft til mægtig frugtbombe. Ferskner, abrikoser, mango, friske og tørrede, stringent struktureret med frisk balsamisk syre og fine, støvede tanniner. Livlig og mangfoldig som markerne hos Angelo og Laetizia Fongoli i Montefalco i Umbrien. De dyrker oliven og lokale sorter som Sagrantino, Grechetto og Spoletino, en særlig Trebbiano som ikke er så intetsigende som de fleste af sine navnebrødre. Biodynamisk dyrket, høstet hen i oktober, nænsomt presset og gæret i toscanske amforaer. Modnet to måneder på gærresterne, naturlig sedimentering og flaskning uden filtrering eller sulfitter.

Fongoli Maceratum 2019 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Maceratum 2019
Vinhus: Fongoli
Område: Umbrien
Land: Italien
Druesort: Trebbiano Spoletino
Jordbund: Kalkholdig ler
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret,
to ugers skindkontakt
Lagring: Amfora
Lukning: Korkprop
Alkohol: 12%
Importør: Reduktivt
Pris: 235,-

Comment