Josep Foraster Julieta 2018

Rød velour fra Katalonien. Julieta er essensen af sorten Trepat, en katalansk specialitet mest kendt fra Cava, men mange gamle stokke i Conca de Barberà bliver i dag til glimrende rødvine. Josep Foraster er en af foregangsmændene for de sortsrene rødvine. Julieta er fra marken Montornès, 520 meter over havet på kalksten og ler; økologisk dyrket, køligt gæret på betonæg og med lav sulfittilsætning. Spændstig og saftig rød bærfrugt— solbær, blåbær, brombær, kirsebær— med moden sødme, frisk syre, fløjlsbløde tanniner og små strejf af tørrede roser, hø, mandler, kærnemælk og kanel.

Josep Foraster Julieta Trepat 2018 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Julieta 2018
Vinhus: Josep Foraster
Område: Catalunya
Land: Spanien
Druesort: Trepat
Jordbund: Ler, kalksten
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Syv måneder på betonæg
Lukning: Korkprop, lakforseglet
Alkohol: 12%
Importør: Vinpusheren
Pris: 180,-

Comment