Viewing entries in
Rødvin

Comment

Weninger Blaufränkisch Ried Hochäcker 2016

Hvid som sne, rød som blod og sort som ibenholt. Der er dybde, spænding og kontrast i Franz Weningers fremragende Blaufränkisch fra Hochäcker, en gammel mark uden for hjembyen Horitschon, tæt lehmjord med højt jernindhold. Og vinen er som en løbetur i skoven en sommermorgen: Forfriskende syre, saftige kirsebær, solbær og blåbær, fugtig skovbund, en smule enebær og peber, stringente tanniner, fineste stof. Endnu ung og en smule reduktiv men folder hurtigt sin flotte frugt ud.

Franz Weninger Blaufränkisch Ried Hochäcker 2016 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Hochäcker 2016
Vinhus: Weninger
Område: Burgenland
Land: Østrig
Druesort: Blaufränkisch
Jordbund: Lehm
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 12,5%
Importør: Österreich Vin
Pris: 175,-

Comment

Comment

Vignoble de l’Arbre Blanc Les Petites Orgues 2015

Der var engang, hvor Auvergne var en af Frankrigs vigtigste vinregioner, men så udraderede industrialisering, phylloxera og en verdenskrig eller to næsten vinavlen. I dag blomstrer den op igen, takket være vinbønder som Frédéric Gounan (‘Le Fred’), som får det bedste ud af det særlige terroir ved den udslukte vulkan Puy de Dôme: Basaltisk jordbund og subalpint klima. Økologisk dyrkning, lyreopbinding og lave udbytter. Det er rustik men sart Pinot Noir med adræt syre, skovjordbær, rabarber, ribs, peber og røg, og det er ganske magnifique, mesdames et messieurs!

Vignoble de l'Arbre Blanc Les Petites Orgues Pinot Noir 2015 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Les Petites Orgues 2015
Vinhus: Vignoble de l’Arbre Blanc
Område: Auvergne
Land: Frankrig
Druesort: Pinot Noir
Jordbund: Vulkansk lehm, sand og sten
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret,
ingen tilsatte sulfitter
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 12,5%
Importør: Pétillant
Pris: cirka 300,-

Comment

Comment

Heinrich Blaufränkisch Ried Edelgraben 2016

Hemmelighedsfuld Blaufränkisch fra Edelgraben på Leithaberg i det nordlige Burgenland. Frisk syre og faste, fine tanniner holder en fortættet, mørk frugt i elegant jerngreb— og så et crescendo af skovbær, solbær, lakrids, sort peber og summende mineralitet. Fra den kølige øvre del af Edelgraben, en sydøstvendt skråning på glimmerskifer og kalksten; høstet i oktober, gæret med tre ugers skindkontakt og modnet 31 måneder på brugte 500-liters egetræsfade.

Heinrich Blaufränkisch Ried Edelgraben 2016 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Edelgraben 2016
Vinhus: Heinrich
Område: Burgenland
Land: Østrig
Druesort: Blaufränkisch
Jordbund: Glimmerskifer, kalksten
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Store træfade
Lukning: Glasprop
Alkohol: 13%
Importør: Sigurd Müller Vinhandel
Pris: 210,-

Comment

Comment

Josep Foraster Julieta 2018

Rød velour fra Katalonien. Julieta er essensen af sorten Trepat, en katalansk specialitet mest kendt fra Cava, men mange gamle stokke i Conca de Barberà bliver i dag til glimrende rødvine. Josep Foraster er en af foregangsmændene for de sortsrene rødvine. Julieta er fra marken Montornès, 520 meter over havet på kalksten og ler; økologisk dyrket, køligt gæret på betonæg og med lav sulfittilsætning. Spændstig og saftig rød bærfrugt— solbær, blåbær, brombær, kirsebær— med moden sødme, frisk syre, fløjlsbløde tanniner og små strejf af tørrede roser, hø, mandler, kærnemælk og kanel.

Josep Foraster Julieta Trepat 2018 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Julieta 2018
Vinhus: Josep Foraster
Område: Catalunya
Land: Spanien
Druesort: Trepat
Jordbund: Ler, kalksten
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Syv måneder på betonæg
Lukning: Korkprop, lakforseglet
Alkohol: 12%
Importør: Vinpusheren
Pris: 180,-

Comment

Comment

Winnica Wieliczka Pinot Noir późny zbiór 2018

Pinot fra Sydpolen! Fuldt flor af violer og roser og en saftig strøm af skovjordbær, boysenbær og brombær, en afstemt kølig syre og nærmest friktionsfrie tanniner, klinger af med brombærkerner, tobak, kanel og vanille. Vinificeret af senthøstede druer af Dijon-kloner af Pinot Noir.

Wielizcka syd for Krákow er kendt for sin saltmine, hvorfra stensalt siden bondestenalderen er blevet udvundet. Den lille istid fordrev vinavlen fra det sydlige Polen, men i dag blomstrer den op igen. Ønologen Agnieszka Rousseau og hendes mand Piotr Jaskóła driver biodynamisk vinbrug på Winnica Wieliczka.

Winnica Wieliczka Pinot Noir 2018 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Pinot Noir 2018
Vinhus: Winnica Wielizcka
Område: Krákow
Land: Polen
Druesort: Pinot Noir
Jordbund: Kalkholdig ler, løss
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 11,5%
Pris: cirka 250,-

Comment

Comment

Thymiópoulos Ge kai Ouranós Xinomavro 2016

Xinomavro, den græske nordstjerne fra Makedonien, er som navnet siger syrerig og sort, men det er kun begyndelsen. Den dufter af drivhus og smager af saftige, mørke sommerbær, før dens fine tanniner griber fat og efterlader læder og tørrede krydderurter. Skovbær, blommer, solmodne tomater, sorte oliven, myrte, rosmarin, læder, tjære, våd muldjord. Apostolos Thymiopoulos arbejder med biodynamisk dyrkning og gamle stokke på sine marker i Trifolos (frodige, lavt liggende kalkstensjorde) og Fitia (højtbeliggende, vulkanske jorde) i Naoussa, hvor hans familie har dyrket Xinomavro i generationer. Jordbunden og himmelvendt vin.

Thymiopoulos Ge kai Ouranos Xinomavro 2016 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Ge kai Ouranós 2016
Vinhus: Thymiópoulos
Område: Naoussa
Land: Grækenland
Druesort: Xinomavro
Jordbund: Basalt, kalksten
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Små træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 13,5%
Importør: Oinofilia
Pris: 269,-

Comment