Viewing entries in
Rødvin

Comment

Romeo del Castello Etna Rosso Allegracore 2016

En duftmæssigt underfundig, strukturbetonet rødvin fra Chiara Vigo på Fattorie Romeo del Castello ved Randazzo på Etnas nordside. Ribs og solbær, hyben, figen, kanel, nellike og asfalt åbenbarer sig med tid i glasset. Smidig syre og fine tanniner griber om sig og fastholder spændingen i en ganske spændende vin, der er god nu— og vil stramme op og gå i dybden efter et par år mere på flasken.

Romeo del Castello Allegracore 2016 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Allegracore 2016
Vinhus: Romeo del Castello
Område: Etna
Land: Italien
Druesort: Nerello Mascalese
Jordbund: Vulkansk
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret på ståltanke
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 13,5%
Importør: Bichel
Pris: 180,-

Comment

Comment

Radio-Coteau La Neblina 2014

En sjælden skønhed fra Sonoma Coast i det nordlige Californien: Radio-Coteaus Pinot Noir Le Neblina 2014. Efter en tid i glasset åbner dens saftigtgrønne græs og jordbærfrugt op for en frodigere rød kirsebærfrugt med fine noter af tobak og kanel. Kølig, elegant og forførende med sine silkeglatte tanniner, friske syre og fine bitternoter af tyttebær, granatæble og hyben. Eric Sussman arbejder biodynamisk med gamle burgundiske kloner og gærer sine vine men en del brug af hele klaser. Flasket uklaret og ufiltreret. Navnet La Neblina har han fra den tåge, der ruller ind fra Stillehavet og køler vinmarkerne på den fine Goldridge-jord ned; og Radio-Coteau er et udtryk, han har lært i Frankrig, hvor “bjergradio” er den tale, terroiret transmitterer til vinmageren.

Radio-Coteau Pinot Noir La Neblina 2014 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: La Neblina 2014
Vinhus: Radio-Coteau
Område: Sonoma Coast
Land: Californien
Druesort: Pinot Noir
Jordbund: Lehm, sandsten
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 13,5%
Importør: Husted Vin
Pris: 520,-

Comment

Comment

Histoire d’Enfer Humagne Rouge 2016

Humagne Rouge er en (selvsagt sjælden) schweizisk specialitet, som man dog ikke skal snyde sig selv for, slet ikke fra biodynamiske Histoire d’Enfer i Valais. Frisk og saftig skovbærfrugt, en silkeglat tekstur med mild syre og fine tanniner — men mest af alt betagende aromaer, mos, eng, viol, ensian, urter, fennikel.

Histoire d'Enfer Humagne Rouge 2016 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Humagne Rouge 2016
Vinhus: Histoire d’Enfer
Område: Valais
Land: Schweiz
Druesort: Humagne Rouge
Jordbund: Kalksten
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret, hele klaser
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 12,8%
Importør: Vinpusheren
Pris: 375,-

Comment

Comment

Frank Cornelissen MunJebel CS 2016

Chiusa Spagnolo er en lille parcel på Contrada Zottorinoto på det nordlige Etna, som Frank Cornelissen kunstfærdigt forvandler til vin. Stokkene står på den vulkanske jord i 620 meters højde, hvor de er plantet på egne rødder omkring 1925. Spontangæret på glasfibertanke med to måneders maceration. Det resulterer i en nærmest nebbiolosk vin, der udstråler stor seriøsitet. 2016 er saftig og slank og strammer til med fine tanniner. Kirsebær, ribs og tyttebær tilføjes efter en tid roser, figner, nelliker og røg. Stof til mange års udvikling.

Frank Cornelissen Munjebel CS 2016 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: MunJebel CS 2016
Vinhus: Frank Cornelissen
Område: Etna
Land: Italien
Druesort: Nerello Mascalese
Jordbund: Vulkansk
Dyrkningsform: Permakultur
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Glasfibertanke
Lukning: Kunstprop
Alkohol: 14%
Importør: Winewise
Pris: 460,-

Comment

Comment

Franz Weninger Blaufränkisch Ried Hochäcker 2016

Mørk, rustik og reduktiv i duften— vinyl, parafin, landluft, kokasse. Anderledes frisk og lys i smagen: Syrlige røde kirsebær, solvarme solbær og så en tæt og sort kirsebærsaft. Ret kompakt og stringent men alligevel elegant i udtrykket— har tiden for sig. Hochäcker er en af de ældste marker ved Horitschon, en kompakt lehmjord med ældre Blaufränkisch-stokke.

Weninger Blaufränkisch Ried Hochäcker 2016.jpg

Flaske: Ried Hochäcker 2016
Vinhus: Weninger
Område: Mittelburgenland
Land: Østrig
Druesort: Blaufränkisch
Jordbund: Jernholdig lehm
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 12,5%
Importør: Österreich Vin
Pris: 175,-

Comment

Comment

Uwe Schiefer Blaufränkisch Ried Reihburg 2015

Terroir og minimalisme, her har vi at gøre med Blaufränkisch, når den er allerbedst, både intens og elegant. Lys frugtduft, fyldig af mørke bær, strålende lilla stringens med mild krydring. Der er saftighed, god syre og de fineste tanniner, der runder tørt af efter en tæt, mørk bærfrugt, blåbær, brombær og en let krydring, tørrede urter og tobak, salt finish. Elegant vin med yderligere udviklingspotentiale. Fra gamle stokke i alderen 45-65 år på de jernholdige lehmjorde på marken Reihburg, Schiefers fornemste stykke af Eisenberg. Nænsom vinificering og tre års modning på store træfade, flasket ufiltreret.

Uwe Schiefer Ried Reihburg Eisenberg 2015 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Ried Reihburg 2015
Vinhus: Uwe Schiefer
Område: Eisenberg,
Burgenland
Land: Østrig
Druesort: Blaufränkisch
Jordbund: Jernholdig lehm, skifer
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 13,5%
Importør: Grapeshop
Pris: 775,-

Comment