Viewing entries in
Rødvin

Comment

Fattoria Zerbina Pietramora 1998

En moden klassiker fra Sangioveses anden hjemstavn, Romagna, der har lidt den svære skæbne altid at skulle nævnes som nummer to. Pietramora fra Fattoria Zerbina er dog en født ener med sin stadigt saftige kirsebærfrugt, der nu toner over i tyttebær, blommeskind, pinjekerner, tørrede urter, muld, tørv, bålrøg, diesel. Dens markante tanniner er blødt op men støver stadig. Flot dybde og længde, et resultat af grundig selektion af Sangiovese dyrket som buskvine efter ældre lokal tradition — plus et lille skvæt af den sjældne sort Ancellotta. Spontangæret på tonneaux, tre ugers maceration og halvandet år på barriques. Seriøs Sangiovese!

Fattoria Zerbina Pietramora Sangiovese di Romagna 1998 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Pietramora 1998
Vinhus: Fattoria Zerbina
Område: Emilia-Romagna
Land: Italien
Druesort: Sangiovese, Ancollotta
Jordbund: Kalkholdig mergel
Dyrkningsform: Konventionel
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 14,5%
Pris: cirka 300,-

Comment

Comment

Solveigs Steil 2013

Tysk Pinot med potentiale— frisk frugt i front, modne ribs og rabarber, i anden række bløde karamelnoter og sidenhen strejf af noget urtet, jordet og røget. Sart og fløjsblød men har alligevel et godt greb, forekommer endnu ung. Jens Heinemeyer kalder sig en “doven vinmager”, en med evnen til at holde fingrene fra fadene og lade vinen lave sig selv: Altså spontangæring og naturlig malolaktisk gæring, lang fadlagring med naturlig sedimentering og derfor ingen klaring eller filtrering, dog er sulfitter i moderate mængder del af metoden. Dovenskab i vinmarkerne er der ikke plads til: Der dyrkes økologisk, og kun fuldmodne og sunde druer plukkes fra skråningerne på den røde fyllit-skifer ved Assmannshausen i Rheingau.

Solveigs Stein Pinot Noir 2013 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Steil 2013
Vinhus: Solveigs
Område: Rheingau
Land: Tyskland
Druesort: Pinot Noir
Jordbund: Rød skifer
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæring
Lagring: Små træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 13,5%
Importør: Distinto
Pris: 259,-

Comment

Comment

Andert Josef St. Laurent Reserve 2011

Kirsebærrene bugner i Josef Anderts overraskende gode St. Laurent Reserve, en frugtig rødvin med et års lagring på barriques. Liflig duft af violer, skovbær, kirsebær og et pust røg og så en fyldig mundfuld modne kirsebær, amarena og karamel. Saftspændt, frisk syre, fløjlsbløde tanniner, ret tør, bliver hængende i munden længe. Et godt køb, Sankt Laurent skal der til.

Andert Josef St Laurent Reserve 2011 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: St. Laurent Reserve 2011
Vinhus: Andert Josef
Område: Burgenland
Land: Østrig
Druesort: Sankt Laurent
Jordbund: Løss, lehm, ler
Dyrkningsform: Konventionel
Vinificering: Gæret på ståltanke
Lagring: Små træfade
Lukning: Skruelåg
Alkohol: XX%
Importør: Skjold Burne
Pris: 109,-

Comment

Comment

Philippe Pacalet Pommard Les Arvelets 2010

Modne rødvine, samlerobjekter og anden voksensnak til side, Philippe Pacalet er en slags levende legende og laver rustik terroirvin rundt omkring i Bourgogne. Hans Pommard premier cru Les Arvelets 2010 er intens og struktureret saft med sorte kirsebær, solbær og hindbær og krydrede, mineralske undertoner. Flot balanceret syre og fine tanniner. Les Arvelets er en sydvendt skråning i det nordlige Pommard på jern- og kalkholdig mergel. Økologisk dyrkede ældre stokke, spontangæret, en måneds maceration og lagring sur lie på gamle træfade i halvandet år.

Philippe Pacalet Pommard Les Arvelets 2010 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Les Arvelets 2010
Vinhus: Philippe Pacalet
Område: Bourgogne
Land: Frankrig
Druesort: Pinot Noir
Jordbund: Kalkholdig mergel
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Små træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 13%
Importør: Vinrosen
Pris: ca. 750,-

Comment

Comment

Le Boncie Cinque 2014

God gammeldags Chianti fra Giovanna Morgantis vingård Le Boncie. Dette er hendes “andenvin” på druer far de yngre stokke, et femkløver af Sangiovese og gamle toscanske sorter. Spontangæret på ståltanke, en måneds maceration, et års lagring på store egetræsfade, ingen klaring eller filtrering, minimalt med sulfitter. Fin kirsebærduft med dybder af læder og muld og et strejf spidskommen. Saftspændt, kølig frugt - kirsebær og hindbær - og en frisk syre, let bitterhed og fine tanniner. Ikke husets førstefødte Le Trame, og ikke den gunstigste årgang, men alligevel en opkvikkende og smilende vin. 

Le Boncie 5 2014 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Cinque 2014
Vinhus: Podere Le Boncie
Område: Toscana
Land: Italien
Druesorter: Sangiovese, Colorino,
Mammolo, Fogliatonda, Ciliegiolo
Jordbund: Sandsten, kalkmergel
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret på ståltanke
Lagring: Store egetræsfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 13,5%
Importør: Winewise
Pris: cirka 150,-

Comment

Comment

Broger Blauburgunder Ottenberg Alte Rebe 2013

Silkeglat og dybsindig Pinot Noir fra Thurgau i det nordøstlige Schweiz. Subtil frugt, kirsebær, ribs og tyttebær, men mest af alt en livlig syre og mineralsk dybde som sjældent smagt (smagen kan decifrering af etiketten her). Michael Broger er vinbonde i eget hus siden 2003, hvor han gik egne veje fra Schlossgut Bachtobel. Gamle stokke, biodynamisk dyrkning og minimalistisk vinificering er nøglebegreberne; Spontangæring af hele klaser, ingen filtrering eller tilsætning af sulfitter. Den lokale topmark Ottenberg ligger lige nord for Weinfelden og er en fem kilometer lang skråning i 450 til 590 meters højde, hvilende på forskeligartede kalkholdige aflejringer af gletchermoræne. Storslået terrorvin!

Broger Weinbau Blauburgunder Ottenberg Alte Rebe 2013 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Blauburgunder Ottenberg 2013
Vinhus: Broger Weinbau
Område: Thurgau
Land: Schweiz
Druesort: Pinot Noir
Jordbund: Gletsjermoræne
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 12,5%
Pris: Cirka 300,-

Comment