Viewing entries in
Orangevin

Comment

Cacique Maravilla Vino Naranja 2017

Storslået skyllemiddel fra den smukke Bío Bío dal i det sydlige Chile, hvor Moscatel for første gang blev plantet som små buskvine for fire århundreder siden. Mildt blomstret duft, citrussyrlig og mostet fylde med smag af mandarin, kvæde og ananas, let krydret og meget let drikkelig! Manuel Moraga er manden bag, og metoden er to måneders skindkontakt og absolut ingen fiksfakserier, ren naturvin.

Cacique Maravilla Vino Naranja Moscatel de Alejandria 2017 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Vino Naranja 2017
Vinhus: Cacique Maravilla
Område: Bío Bío
Land: Chile
Druesort: Moscatel de Alejandría
Jordbund: Basalt, vulkansk sand
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret,
to måneders maceration
Lagring: Store tanke
Lukning: Korkprop
Alkohol: 13%
Pris: cirka 150,-

Comment

Comment

Domaine Rietsch Murmure 2017

Gule roser, jasminthe, orangeblomstvand, mandariner, tørrede kantareller; Guds mumlen mellem træerne. Jean-Pierre Rietschs rustikke orange udgave af den traditionelle, tørre Alsace Muscat taler i tunger med afstemt aromatik, frisk syre og støvede tanniner. Et kværn peber og et pust mentol i eftersmagen. Udgangspunktet er økologisk dyrket Muscat fra parceller på Stein og Zotzenberg, presset af hele klaser og gæret med tre ugers maceration og seks måneders lagring sur lie. Etiketten er malet af Marie Drea.

Domaine Rietsch Murmure 2017 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Murmure 2017
Vinhus: Domaine Rietsch
Område: Alsace
Land: Frankrig
Druesort: Muscat Ottonel
Jordbund: Kalkholdig mergel
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret,
tre ugers maceration
Lagring: Ståltanke
Lukning: Korkprop
Alkohol: 11,5%
Importør: lieu-dit
Pris: 150,-

Comment

Comment

Andert Anadjucka 2015

Genial Grüner Veltliner fra den biodynamiske brødreduo Erich og Michael Andert i Pamhagen, Burgenland. Mottoet er mitohnealles = alt er med, intet er tilsat: Spontangæret, skindfermenteret, ingen temperaturkontrol, ingen tilsætningsstoffer. Duft- og smagsstoffer er der til gengæld en hel symfoni af: Grønne reineclauder og masser af grapefrugt, krydrede noter af salvie, oregano, flagesalt og fine tanniner. Livlig og med opkvikkende syre, også af den volatile slags, men det spiller. Stor vin i små mængder — desværre.

Andert Anadjucka 2015 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Anadjucka 2015
Vinhus: Andert Wein
Område: Burgenland
Land: Tyskland
Druesort: Grüner Veltliner
Jordbund: Løss, lehm
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret, skindfermenteret
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 13%
Importør: Grapewise
Pris: 250,-

Comment

Comment

Frédéric Cossard Zizifrédo Skin-Contact 2016

Fred Cossard er et navn, der nikkes og slubres anerkendende til blandt både burgunderbeundrere og naturvinsnørder. Her handler det dog om udenoms-burgundisk orangevin fra manden i en hyldest til vennen Gabrio Bini — og et forsøg på at få noget godt ud af 2016-årgangen: Zizifrédo er Grenache, Bourboulenc, Muscat og Aligoté i superlativ efter ni måneders maceration. Citrusskal, tropisk frugt, urter, hø, pistacier, en smule kærnemælk, livlig syre. Glad som en fransk gadedreng, og Jacques Brel synger Vesoul…

Frederic Cossard Skin Contact Zizifredo 2016 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Zizifrédo 2015
Vinhus: Frédéric Cossard
Område: Bourgogne, Rhône
Land: Frankrig
Druesorter: Grenache,
Bourboulenc, Muscat, Aligoté
Jordbund: Kalksten
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret,
ni måneders maceration
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 13%
Importør: lieu-dit
Pris: 300,-

Comment

Comment

Strohmeier Trauben, Liebe und Zeit Orange 2

Sauvignon, Steiermark, Strohmeier— en hellig treenighed, der fuldt forløses i orange skær. Store ord, men så sandelig også en stor vin: Det her må være en af de smukkeste og mest aromatisk komplekse orangevine på Guds grønne Jord. Fra en dyb duft af jasmin, nyligt optrukne gulerødder og pastinakker over en moden frugtsmag - appelsin, abrikos, passionsfrugt - til urtede, krydrede, støvede, mørke noter i eftersmagen - solbær, lakrids, spidskommen, sorten muld. Forfriskende syre og rundede tanniner, substantiel men saftig. Franz og Christine Strohmeier dyrker økologisk-biodynamisk og har her vinificeret deres Sauvignon med en måneds maceration og lagring på store egetræsfade. Ingen klaring, filtrering eller sulfitter, kun druer, kærlighed og tid.

Strohmeier Trauben Liebe und Zeit Orange 2 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: TLZ Orange 2
Vinhus: Strohmeier
Område: Steiermark
Land: Østrig
Druesort: Sauvignon Blanc,
Muskateller, Chardonnay, Weissburgunder
Jordbund: Gnejs, flysch
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret,
en måneds maceration
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 13,5%
Importør: Österreich Vin
Pris: 375,-

Comment

Comment

Cantina Giardino Paski 2015

Cantina Giardino er et samarbejde mellem seks venner med det formål at bevare lokale sorter og gamle marker i italienske Irpinia. Paski er på den lokale drue Coda di Volpe— "Rævehalen" på grund af dens lange klaser— og er med en uges skindkontakt og et år på store kastanjefade en potensopløftning af karakteristika fra sorten og den kalkholdige lerjord over den vulkansk undergrund. Dyb frugtaroma, frisk syre og lette bitternoter, tørrede abrikoser, kandiseret appelsinskal, mandel, bergamot. Nænsomt støvede tanniner, fine noter af ruskind, salmiaklakrids, urtesalt. Meget ligefrem og drikkevenlig.

Cantina Giardino Paski 2015 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Paski 2015
Vinhus: Cantina Giardino
Område: Campania
Land: Italien
Druesort: Coda di Volpe
Jordbund: Vulkansk
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret,
en uges skindkontakt
Lagring: Store kastanjefade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 12%
Importør: Il Buco
Pris: cirka 200,-

Comment