Viewing entries in
Italien

Comment

SRC Etna Rosso 2016

Som at drikke silke. SRC indfanger Etnas særlige atmosfære med sit forfinede stof, sarte friskhed og indre glød. Viol- og lavendelduftende, smidig saft af skovbær og granatæbler med de fineste, asketørre tanniner og let røgede og krydrede noter. SRC er forbogstaverne fra familien Parasilitis fornavne, Sandra, Rori og Cinzia. Sammen laver de ren vin med stedsans fra markerne på vulkanens nordside— og navnet læses også esSeRCi, at være til stede dér. Den fornemmelse får man i hvert fald med dette glimrende glas.

SRC Etna Rosso 2014 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Etna Rosso 2016
Vinhus: SRC
Område: Etna
Land: Italien
Druesort: Nerello Mascalese
Jordbund: Vulkansk
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Cementtanke
Lukning: Korkprop
Alkohol: 14%
Importør: Propperiet
Pris: 249,-

Comment

Comment

Cantina Fongoli Maceratum 2019

Forrygende rustik orangevin. 15 dages maceration forvandler Trebbiano Spoletino fra mild saft til mægtig frugtbombe. Ferskner, abrikoser, mango, friske og tørrede, stringent struktureret med frisk balsamisk syre og fine, støvede tanniner. Livlig og mangfoldig som markerne hos Angelo og Laetizia Fongoli i Montefalco i Umbrien. De dyrker oliven og lokale sorter som Sagrantino, Grechetto og Spoletino, en særlig Trebbiano som ikke er så intetsigende som de fleste af sine navnebrødre. Biodynamisk dyrket, høstet hen i oktober, nænsomt presset og gæret i toscanske amforaer. Modnet to måneder på gærresterne, naturlig sedimentering og flaskning uden filtrering eller sulfitter.

Fongoli Maceratum 2019 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Maceratum 2019
Vinhus: Fongoli
Område: Umbrien
Land: Italien
Druesort: Trebbiano Spoletino
Jordbund: Kalkholdig ler
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret,
to ugers skindkontakt
Lagring: Amfora
Lukning: Korkprop
Alkohol: 12%
Importør: Reduktivt
Pris: 235,-

Comment

Comment

Camerano Barolo 1998

En legemliggørelse af langsomhedens skønhed: Mens verden ældes, forbliver Cameranos Barolo ung og livskraftig. Det er moden vin i slow motion, som man kan dvæle ved længe: Skovjordbær, ribs, roser, muld, tørv, tørrede svampe, tobak, lakrids. Saftig og stadig spændstig men har slækket på de strenge tanniner, så den nu fremstår tør, rank, smidig og dyb. Det er klassisk Barolo om noget. Druerne er høstet på vinmarken Terlo sydvest for Barolo by lige ved Le Coste og Ravera-markerne. Knapt en måneds maceration, lagret to år på store slavonske træfade og flasket ufiltreret.

Camerano Barolo Terlo 1998 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Barolo 1998
Vinhus: Camerano
Område: Piemonte
Land: Italien
Druesort: Nebbiolo
Jordbund: Kalkmergel
Dyrkningsform: Konventionel
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 14%
Importør: Distinto
Pris: 1.099,-

Comment

Comment

Terre de la Custodia Montefalco Sagrantino Passito Melanto 2016

Familien Farchioni driver et imponerende imperium, hvorfra flyder vin og olivenolie i stride strømme men også i fornem kvalitet. Herunder især den søde udgave af Sagrantino. Næsen er tæt af syltede kirsebær, svesker og kanel. De får i smagen følge af cigar, sort kardemomme og lakrids. Sødmefuld frugt men samtidigt syrlig og med stringente tanniner— smagen fastholdes i et jerngreb i munden. Druerne er høstet fra marker i La Palombara og Gualdo Cattaneo sidst i september og tørret to måneder. Gæret med udvalgte gærstammer på ståltanke, hvor også den malolaktiske gæring fandt sted. Modnet et år på barriques.

Terre+de+la+Custodia+Montefalco+Sagrantino+Passito+2016+Flaskevis+%28C%29+Thomas+Bohl.jpg

Flaske: Melanto 2016 (0,5 l)
Vinhus: Terre de la Custodia
Område: Umbrien
Land: Italien
Druesort: Sagrantino
Jordbund: Ler, kalksten
Dyrkningsform: Konventionel
Vinificering: Gæret på ståltanke
Lagring: Små træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 13,5%
Pris: cirka 150,-

Comment

Comment

Clos Forano Pet Nat Fever 2019

Sprøde Sangiovese-baserede bobler fra Bertinoro i Romagna, smager som en slags sammenskudsgilde mellem knastør, rustik Sangiovese, en rosa Lambrusco fra naboerne i Emilia og Prosecco col fondo fra længere mod nord. Fire dages maceration og ganske fine gærrester i flasken. Det er tørstslukkende, enkelt og ligetil, fin syre og knitrende skum; røde kirsebær, blodappelsin og rød grapefrugt.

Clos Forano Pet Nat Fever 2019 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Pet Nat Fever 2019
Vinhus: Clos Forano
Område: Emilia-Romagna
Land: Italien
Druesort: Sangiovese
Jordbund: Kalkholdig mergel
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret
på glasfibertanke
Lagring: Flaskelagring
Lukning: Kapsel
Alkohol: 12%
Importør: Reduktivt
Pris: 195,-

Comment

Comment

Cascina Iuli Malidea 2015

Nu ikke så dårlig en idé, det med Nebbiolo i Monferrato… men det syntes Fabrizio Iulis kolleger, så da han i 1999 plantede en mark med sorten i Cerrina i det nordlige Monferrato, kom den til at hedde Malidea. “Jeg havde altid haft lyst til at lave Nebbiolo for at se, hvordan den ville arte sig i Monferrato. Nu ved jeg det — og jeg er meget tilfreds med resultaterne.” Som smager og dufter af saftige røde bær, hyben, bisongræs, lakrids, urter og tørv, tanninerne er fine og klækkelige, men det glider ubesværet ned, en nydelig vin. Vinificeret i cementtanke, modnet 16 måneder på store egetræsfade og kun tilsat sulfitter i småtingsafdelingen, <25 mg/L.

Cascina Iuli Malidea Nebbiolo 2015 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Malidea 2015
Vinhus: Cascina Iuli
Område: Piemonte
Land: Italien
Druesort: Nebbiolo
Jordbund: Kalkholdig ler
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 13,5%
Importør: Pétillant
Pris: 250,-

Comment