Viewing entries in
Italien

Comment

Nardello Meridies Soave Classico 2010

Soave med saftighed, substans og yndefuld aldring, ren Garganega fra vulkansk jordbund: Græsset duft og stenet dybde, noget flintet, røget, petrolsk, som vækker mindelser om moden Riesling og stålsat Sauvignon. Flagrende silkeagtig stoflighed med fuldmodne frugter, pære, kvæde og reineclaude. Ifølge Daniele Nardello en fantastisk årgang; og dens modning er endnu kun nået middagstid...

Nardello Meridies Soave Classico 2010 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Meridies 2010
Vinhus: Nardello
Område: Veneto
Land: Italien
Druesort: Garganega
Jordbund: Vulkansk
Dyrkningsform: Konventionel
Vinificering: Gæret på ståltanke
Lagring: Små træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 12,5%
Importør: The Wine Shop
Pris: 100,-

Comment

Comment

Pranzegg Tonsur 2016

Pære, kvæde, ingefær, limeskal, tannisk stringens og smeltevand fra Alperne. Martin Gojer overtog Pranzegg i 2008 og begyndte straks omlægning til biodynamisk dyrkning. Hans vinstokke er opbundet i traditionelle pergolaer, og med en vis skindkontakt ekstraherer han yderligere karakter fra vind og vejr i Südtirol. Tonsur er et blend af Müller-Thurgau, Silvaner, Weissburgunder og Chardonnay fra stejle skråninger på porfyr- og kvartsholdige lehm- og sandjorde i 700 meters højde. Gæret og lagret på ståltanke og gamle tonneaux, modnet sur lie og flasket ufilreret

Pranzegg Tonsur 2016 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Tonsur 2016
Vinhus: Pranzegg
Område: Alto Adige
Land: Italien
Druesorter: Müller-Thurgau,
Silvaner, Weissburgunder, Chardonnay
Jordbund: Lehm, porfyr, kvarts
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret,
halvdelen som helklase med maceration
Lagring: Ståltanke, store træfade
Lukning: Glasprop
Alkohol: 11,5%
Importør: Cibi e Vini
Pris: 175,-

Comment

Comment

Foradori Teroldego 2014

Hårdt arbejde ligger bag Elisabetta Foradoris succes med den folkekære, men i mange år oversete, lokale alpedrue Teroldego, og hendes basisvin er en, man trygt kan vende tilbage til igen og igen: Fyldig saft af granatæble, hyldebær, blåbær, tyttebær, sorte oliven og marokkansk mynte. Mild bitterhed, frisk syre og fine tanniner, årgang 2014 emmer stadig af energi. En vin med senede hænder, varmt hjerte og køligt temperament fra vinmarker rundt om Mezzolombardo på gammelt alpint flodleje med sand, kalksten og sedimenter af granit og porfyr. Spontangæret, et års lagring på cementtanke og store træfade, ufiltreret og ganske lavt sulfiteret.

Foradori Teroldego 2014 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Teroldego 2014
Vinhus: Elisabetta Foradori
Område: Trentino
Land: Italien
Druesort: Teroldego
Jordbund: Sand, kalksten
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 12%
Importør: Niche Vine
Pris: 185,-

Comment

Comment

Tre Monti Anabla 2018

ANABLA er navnet på de nye narrestreger fra Vittorio Navacchia, vinmageren på Tre Monti i Imola, Romagna. Denne gang er det en frisk skum af pære og fersken, med sprød syre og små, knitrende bobler og en tonic-agtig tørhed, der er på programmet. Da der ikke er anerkendte kategorier for pet nat eller frizzante til den lokale sort Albana, lusker han den under radaren med anagrammet Anabla. Økologisk dyrkede druer, høstet i august, gæringen startet med en pied de cuve og fuldført på flaske— flot håndværk. Tørstslukker, sorgedrukner og hemmelighed i én og samme flaske

Læs mere om Tre Montis vine her.

Tre Monti Vino Frizzante Anabla 2018 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Anabla 2018
Vinhus: Tre Monti
Område: Emilia-Romagna
Land: Italien
Druesort: Albana
Jordbund: Sand, mergel, ler
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Flaskelagring sur lie
Lukning: Kapsel
Alkohol: 11%
Importør: Det Italienske Hus
(dog ikke i sortiment)
Pris: cirka 125,-

Comment

Comment

Colombera & Garella Lessona Pizzaguerra 2013

Det nordlige Piemonte fortjener den fornyede interesse, området har fået i de seneste årtier. Længe før Langhe var områderne omkring Lessona, Gattinara, Ghemme, Boca og Bramaterra berømte for deres Nebbiolo: Kølige, lyse, livlige og længe levende vine med masser af struktur og dybe aromaer. En stigende stjerne er det unge talent Cristiano Garella, der laver naturnære og terroirtro vine hos familien Colombera. Deres Lessona Pizzaguerra er æterisk duftende og elegant struktureret med livlig syre og stramme, fine tanniner og en let metallisk mineralitet. Violer, skovjordbær, hindbær, læder, muld, salt. Ren Nebbiolo fra sandjorde, spontangæret på cementtanke, lang maceration og lagring på gamle træfade.

Colombera & Garella Lessona Pizzaguerra 2013 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Lessona Pizzaguerra 2013
Vinhus: Colombera & Garella
Område: Alto Piemonte
Land: Italien
Druesort: Nebbiolo
Jordbund: Sand
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 12%
Importør: Winewise
Pris: cirka 200,-

Comment

Comment

Fongoli Laetitia 2017

En smule solskin fra Angelo og Laetizia Fongoli i Montefalco. Masser af modne æbler, så æblekerner og mandler, subtile gærnoter og smidig tekstur. Druesorten er Trebbiano Spoletino, dyrket økologisk/biodynamisk på fede lerjorde, spontangæret, et døgns maceration og lagret sur lie. Angelo dedikerer denne vin til hustruen Laetizia; og han laver også en mere rustik orange udgave, Maceratum, og en fin mousserende, Bullarum.

Fongoli Laetitia 2017 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Laetitia 2017
Vinhus: Fongoli
Område: Umbrien
Land: Italien
Druesort: Trebbiano Spoletino
Jordbund: Ler
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret på ståltanke
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 12,5%
Importør: Supermarco
Pris: cirka 125,-

Comment