Viewing entries in
Italien

Comment

Vie di Romans Dessimis 2013

Rødmende ferskner, dugfriske jordbær, citronsorbet, mandler, akaciehonning, røg. Gianfranco Gallo fra Vie di Romans fremkalder subtilt det fulde spektrum af Pinot Grigios aromaer og afslører en smule af dens sande farve— som i den kobberfarvede vino ramato, venetianerne tidligere var kendt for. Druerne til Dessimis stammer fra et mindre markkompleks i Rive Alte i Isonzo - gruset rød lerjord, vejret alpint og adriatisk præget. Høst midt i september, et døgns maceration, kølig gæring på ståltanke, ingen malolaktisk gæring, ni måneders modning på bundfaldet i små egetræsfade. En elegant og meget stoflig hvidvin

Vie die Romans Pinot Grigio Dessimis 2013 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Dessimis 2013
Vinhus: Vie di Romans
Område: Friuli-Venezia Giulia
Land: Italien
Druesort: Pinot Grigio
Jordbund: Grus, flysch
Dyrkningsform: Konventionel
Vinificering: Spontangæret,
et døgns maceration
Lagring: Små egetræsfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 14%
Importør: Adriat Vinimport
Pris: cirka 150,-

Comment

Comment

Moretti Omero Grechetto 2016

Familien Moretti fra Montefalco, økologiske pionerer i dyrkning af druer og oliven, laver en umådeligt let drikkelig vin på den lokale drue Grechetto, en ofte overset druesort fra italiensk grønne hjerte Umbrien: Saftig, frisk citrussmag med en smule fersken og en lille fenolisk bagkant af ferskensten og grønne oliven… og det blev sommer!

Moretti Omero Grechetto 2016 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Grechetto 2016
Vinhus: Moretti Omero
Område: Umbrien
Land: Italien
Druesort: Grechetto
Jordbund: Kalkholdig ler
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Gæret på ståltanke
Lagring: Ståltanke
Lukning: Korkprop
Alkohol: 12,5%
Importør: Niche Vine
Pris: 99,-

Comment

Comment

Tre Monti Vigna Rocca 2016

Det er sjældent, en tør hvidvin blomstrer og har så righoldig en frugt og samtidigt holder sig så frisk og udsøgt; men det lykkes for Tre Montis tørre Albana fra marken Vigna Rocca: Et paradeeksempel på vellykket Romagna Albana med mild duft af orangeblomst, hybenrose og abrikos. Saftig og citrussyrlig med smag af friske ferskner og abrikoser og små bitternoter af orangeskal, havtorn og menthol i eftersmagen. Fra ældre stokke dyrket økologisk på kalkholdige lerjorde. Kort skindkontakt og kølig gæring på ståltanke.

Tre Monti Vigna Rocca 2016 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Vigna Rocca 2016
Vinhus: Tre Monti
Område: Emilia-Romagna
Land: Italien
Druesort: Albana
Jordbund: Kalkmergel
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Gæret på ståltanke
Lagring: Ståltanke
Lukning: Korkprop
Alkohol: 14,5%
Importør: Det Italienske Hus
Pris: 79,-

Comment

Comment

Cantina Giardino Paski 2015

Cantina Giardino er et samarbejde mellem seks venner med det formål at bevare lokale sorter og gamle marker i italienske Irpinia. Paski er på den lokale drue Coda di Volpe— "Rævehalen" på grund af dens lange klaser— og er med en uges skindkontakt og et år på store kastanjefade en potensopløftning af karakteristika fra sorten og den kalkholdige lerjord over den vulkansk undergrund. Dyb frugtaroma, frisk syre og lette bitternoter, tørrede abrikoser, kandiseret appelsinskal, mandel, bergamot. Nænsomt støvede tanniner, fine noter af ruskind, salmiaklakrids, urtesalt. Meget ligefrem og drikkevenlig.

Cantina Giardino Paski 2015 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Paski 2015
Vinhus: Cantina Giardino
Område: Campania
Land: Italien
Druesort: Coda di Volpe
Jordbund: Vulkansk
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret,
en uges skindkontakt
Lagring: Store kastanjefade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 12%
Importør: Il Buco
Pris: cirka 200,-

Comment

Comment

Kristian Keber Brda 2014

Kristian Keber (kendt fra Edi Keber) er kommet i mål med sin eget slovenske projekt i Brda, her fra årgang 2014, “den værste årgang både min far og min bedstemor har oplevet.” Gennem grundig selektion og dygtig vinificering har han opnået en harmonisk vin, der allerede nu er ret drikkemoden: Saftig stenfrugt, nøddeagtig blødhed, frisk syre og en mørk, mineralsk kerne. Rebula, Tokai and Malvazija med 12 dages skindkontakt og 2 år på store slavonske egetræsfade. Ærgerligt små mængder, men hold øje med det her— Kristian kan!

Kristian Keber Brda 2014 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Brda 2014
Vinhus: Kristian Keber
Område: Brda
Land: Slovenien
Druesorter: Ribolla Gialla,
Malvasia Istriana, Friulano
Jordbund: Flysch
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret,
to ugers maceration
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: !3%
Importør: Distinto
(ikke i sortiment)
Pris: cirka 200,-

Comment

Comment

Paraschos Ribolla Gialla 2012

Ribolla Gialla fra det fremragende friulanske vinhus Paraschos i San Floriano del Collio. Livlig, modent og mørk frugtig, de milde tanniner gør den mere tyggelig og den balancerede syre ret forfriskende. Fem dages maceration i åbne træfade med flere daglige punchdowns, og to års lagring på bundfaldet i store slavonske egetræsfade, flasket ufiltreret.

Paraschos Ribolla Gialla 2012 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Ribolla Gialla 2012
Vinhus: Paraschos
Område: Friuli-Venezia Giulia
Land: Italien
Druesort: Ribolla Gialla
Jordbund: Flysch
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret,
fem dages maceration
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 12%
Importør: Il Buco
Pris: cirka 200,-

Comment