Viewing entries in
Hvidvin

Comment

Erzherzog Johann Grauburgunder Selection 2017

Mild duft med en aromatisk røget note. En saftig mundfuld følger, let fylde, ret ren og mineralsk i stilen. Noter af syrnet smør, nyslået hø og gule blommer. Et ganske behageligt og letdrikkeligt glas.

Erzherzog Johann Weine Grauburgunder 2017 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Grauburgunder Selection 2017
Vinhus: Erzherzog Johann Weine
Område: Vulkanland Steiermark
Land: Østrig
Druesort: Grauburgunder
Jordbund: Vulkansk
Dyrkningsform: Konventionel
Vinificering: Gæret på ståltank
Lagring: Store træfade
Lukning: Skruelåg
Alkohol: 13%
Pris: cirka 125,-

Comment

Comment

Erzherzog Johann Weissburgunder 2017

Her kan kan næsten mærke Steiermarks bløde bakker og milde illyriske klima: Fyldig, syrlig citrusduft før en sprød, frisk og fyldig saft med moden citron, honningmelon og nashipære. Salt mineralitet underneden, enkel men god.

Erzherzog Johann Weine Weissburgunder 2018 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Weissburgunder 2017
Vinhus: Erzherzog Johann Weine
Område: Vulkanland Steiermark
Land: Østrig
Druesort: Weissburgunder
Jordbund: Vulkansk
Dyrkningsform: Konventionel
Vinificering: Gæret på ståltanke
Lagring: Ståltank
Lukning: Skruelåg
Alkohol: 12,5%
Pris: cirka 75,-

Comment

Comment

Magula Veltlínske Zelené 2016

Syrerig slovakisk saft fra Magula, en kurv nyplukkede æbler og pærer, æblecider, balsamisk pæreeddike, friskkværnet peber, strejf af persille og salvie, salt sprødhed. Veltlínske zelené er helt åbenlyst Grüner Veltliner. Høstet midt i september, spontangæret og modnet på gærresterne før flaskning i februar i ufiltreret tilstand. Godt gammeldags håndværk af Magula-familien, der fortsætter en tradition tilbage fra 1931, hvor oldefaren Joseph Husar plantede sine første vinstokke. Tiden bag jerntæppet tog hårdt på den slovakiske vinkultur, men i 2001 tog familien så småt fat igen, siden 2012 med økologisk dyrkning og nu under biodynamisk omlægning.

Magula Veltlinske Zelene 2016 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Veltlínske Zelené 2016
Vinhus: Magula
Område: Suchá nad Parnou
Land: Slovakiet
Druesort: Grüner Veltliner
Jordbund: Kalkholdig løss
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 12,2%
Pris: cirka 125,-

Comment

Comment

Ulibarri Artzaiak Bizkaiko Txakolina Artzai 2012

Et vildt trip txacoli, som man kun sjældent smager den. Ulibarri familien— fårehyrder, ostemagere og vinbønder ved Biscayabugten— forvandler den som regel lette og syrerige forfriskning på den lokale Hondarrabi Zuri til en moden og delikat drik via lettere oxidativ vinificering og lagring sur lie. Den vilde syre er mildnet, og vinen er rund med hvide blomster, grapefrugtskal, alskens æbler og nødder, bagte kartofler med brunet smør og saltsyltede citroner, umami så det basker. En spændende madvin eller et tarveligt trick til blindsmagning.

Ulibarri Artzaiak Bizkaiko Txakolina Artzai 2012 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Artzai 2012
Vinhus: Ulibarri Artzaiak
Område: Baskerlandet
Land: Spanien
Druesort: Hondarrabi Zuri
Jordbund: Sand og ler
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Små træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 11,5%
Importør: Niche Vine
Pris: 185,-

Comment

Comment

Histoire d’Enfer Fendant L’Enfer du Calcaire 2017

Blødme er det bedste ord at beskrive den med, en fuldmoden Fendant fra Valais. Den schweiziske signaturdrue Chasselas er essentielt saftig og mild, men i en varm og solrig årgang som 2017 overgår den sig selv i fløjlet fylde og fravær af syrlige konturer… til gengæld giver den et kram af akaciehonning, fuldmodne mirabeller og tørret ananas og har en fint kalket og salt mineralitet.

Histoire d'Enfer Fendant 2017 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Fendant 2017
Vinhus: Histoire d’Enfer
Område: Valais
Land: Schweiz
Druesort: Chasselas
Jordbund: Kalksten
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 13,4%
Importør: Vinpusheren
Pris: 275,-

Comment

Comment

Inama Vigneti di Foscarino Soave Classico 2008

Stålsat og saftspændt Soave med moden stenfrugt, mandler, syrlige drops og flødekaramel som efterfølger den fine frugtduft med spor af forårsblomster og nyslået hø. Flot udviklet, den er på mange måder indbegrebet af Soaves dyder. Råstoffet er fra gamle Garganega-stokke, håndhøstet og gæret på ståltanke efter 6-12 timers kold maceration. 6 måneders lagring på stål og brugte barriques.

Inama+Soave+Classico+Vingeti+di+Foscarin+2016+Flaskevis+%28C%29+Thomas+Bohl.jpg

Flaske: Vigneti di Foscarino 2008
Vinhus: Inama
Område: Veneto
Land: Italien
Druesort: Garganega
Jordbund: Basalt
Dyrkningsform: Konventionel
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Ståltanke, små træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 12,5%
Importør: Løgismose
(men p.t. ikke i sortiment)
Pris: cirka 200,-

Comment