Viewing entries in
Grækenland

Comment

Sigalas 7 Vourvoulos 2016

Når forskellen ikke er den samme: Paris Sigalas afsøger Santorinis terroir med sin 7 serie, syv gange Assyrtiko fra forskellige områder på øen: Akrotiri, Fira, Imerovigli, Megalochori, Oia, Pyrgos og her Vourvoulos. Ægæisk salt, vulkansk mineralitet og frisk syre er nerven, med moden citrusfrugt, saltsyltet citron, lys stenfrugt, kaktusfigen og akaciehonning i dybden. Vourvoulos kommer fra varmere vinmarker nordligt på øen på basalt, tuf og pimpsten. Vinstokkene dyrkes som koulourai (se bag flasken), små snoede kurve, der beskytter mod vind og skarp sol. Vinen er håndhøstet, vinificeret på små ståltanke og lagret et år sur lie.

Sigalas Assyrtiko 7 Vourvoulos 2016 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: 7 Vourvoulos 2016
Vinhus: Ktima Sigalas
Område: Santorini
Land: Grækenland
Druesort: Assyrtiko
Jordbund: Vulkansk
Dyrkningsform: Konventionel
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Ståltank
Lukning: Korkprop
Alkohol: 14,4%
Importør: Løgismose
(p.t. ikke i sortiment)
Pris: cirka 200,-

Comment

Comment

Ktima Ligas Pata Trava rosé 2014

Pata trava er en særegen rosé presset af Xinomavro druer dyrket på kalkholdige sandjorde ved Pella i den græske provins Makedonien. Jordbær og sorte kirsebær så det driver, og så soltørrede tomater, krydderurter, læder og lakrids. Syrerig, næsten cideragtig, tør og salt, virkelig en vin med personlighed. Thomas Ligas og børnene Jason og Mellisanthe udøver permakultur i markerne og minimal intervention i kælderen - og det fornemmes. En tiltrængt solstråle og saltvandsindsprøjtning fra de varme lande.

Ktima Ligas Pata Trava Rosé 2014 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Pata Trava 2014
Vinhus: Ktima Ligas
Område: Makedonien
Land: Grækenland
Druesort: Xinomavro
Jordbund: Sand, lehm
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæring, kort maceration
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 12,5%
Importør: Krone Vin
Pris: ca. 150,-

Comment