Viewing entries in
Biodynamik

Comment

Weingut Melsheimer Vade Retro 2017

Vig bort, sulfitter! Ren Riesling fra fadet gennem godt gammeldags håndværk, hjulpet på vej af gamle stokke på den yderst stejle Mullay-Hofbergs skifer. Thorsten Melsheimer laver helst sine vine så naturnært som muligt, og Vade Retro er gæret og modnet på gamle træfade og flasket uden filtrering, kun ved tyngdekraftens hjælp, og uden tilsætning af sulfitter. Sprød syre og moden frugt— æbler, kvæder, litchi og lime, let oxidative noter og en smule volatilsyre men ellers meget ren og fin, fremragende tørstslukker.

Melsheimer Vade Retro 2017 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Vade Retro 2017
Vinhus: Weingut Melsheimer
Område: Mosel
Land: Tyskland
Druesort: Riesling
Jordbund: Blå og rød skifer
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spotangæret
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 11,5%
Importør: Krone Vin
Pris: 225,-

Comment

Comment

Weninger Rózsa Petsovits 2019

Rózsa Petsovits er Franz Weningers hyldest til sin bedstemor— født i Horitschon i 1921 kort før byen og Burgenland blev en del af den østrigske republik senere samme år. Vinen krydser også grænser, den er stukket sammen af Syrah fra Sopron i Ungarn og Sankt Laurent og Pinot Noir fra Mittelburgenland i Østrig, gæret og lagret otte måneder sur lie i store træfade, flasket ufiltreret og med kun 10 mg sulfit pr. liter— og det er et mix, der spiller max. Modne mirabeller, ribs og rabarber, det minder om noget, ens bedstemor kunne nikke genkendende til, syrlig saft med urter, hø, eng og kælder, livet på landet og bedre tider…

Læs nærmere om familiens ungarske aner og aktiviterer her.

Weninger Rózsa Petsovits 2019 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Rózsa Petsovits 2019
Vinhus: Weninger
Område: Sopron, Burgenland
Land: Ungarn, Østrig
Druesorter: Syrah, Sankt Laurent, Pinot Noir
Jordbund: Gnejs, kalksten, lehm
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 12%
Importør: Österreich Vin
Pris: 150,-

Comment

Comment

Vino Magula Devín 2016

Sprød og forfriskende saft fra Slovakiet, masser af citrus, lime og knapt moden fersken, geranium og kaprifolium og et ikke utiltalende dryp sulfo. Devín er en særlig slovakisk sort, en krydsning mellem Tramín červený og Veltlínske červené skoré (som østrigerne siger: Roter Traminer og Frühroter Veltliner) frembragt på den slovakiske vinskole i 1958 og med en støt stigende popularitet i de seneste årtier. Magulas gård er beliggende i Malokarpatská-regionen, de små Karpater sydvest i landet. Familien fortsætter en tradition tilbage fra 1931, hvor oldefaren Joseph Husar plantede sine første vinstokke. Tiden bag jerntæppet tog hårdt på den slovakiske vinkultur, men i 2001 tog familien fat igen, siden 2012 med økologisk og senest biodynamisk dyrkning og minimalistisk vinifikation— og de gør det godt.

Magula Devín 2016 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Devín 2016
Vinhus: Magula
Område: Malokarpatská
Land: Slovakiet
Druesort: Devín
Jordbund: Løss, kalksten
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 12%
Importør: Høtoft Vin
Pris: 180,-

Comment

Comment

Bernhard Ott Gemischter Satz 2018

Mennesket skal ikke leve af Veltliner alene, end ikke den gode Grüner-hvisker Bernhard Ott. Hans Gemischter Satz er et kludetæppe af både Grüner og Roter Veltliner, Riesling, Welschriesling, Weissburgunder, Neuburger og Gelber Muskateller, og det spiller sammen i en saftig, frugtig og krydret kamæleon af en vin. I senere årgange i øvrigt som bestanddel i den endnu mere spraglede Cuvée Spectrum.

Bernhard Ott Gemischter Satz 2018 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Gemischter Satz 2018
Vinhus: Bernhard Ott
Område: Wagram
Land: Østrig
Druesorter: Gemischter Satz
Jordbund: Løss
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Store træfade
Lukning: Skruelåg
Alkohol: 12%
Importør: Atomwine
(Gemischter Satz ikke i sortiment)
Pris: cirka 175,-

Comment

Comment

Cantina Fongoli Maceratum 2019

Forrygende rustik orangevin. 15 dages maceration forvandler Trebbiano Spoletino fra mild saft til mægtig frugtbombe. Ferskner, abrikoser, mango, friske og tørrede, stringent struktureret med frisk balsamisk syre og fine, støvede tanniner. Livlig og mangfoldig som markerne hos Angelo og Laetizia Fongoli i Montefalco i Umbrien. De dyrker oliven og lokale sorter som Sagrantino, Grechetto og Spoletino, en særlig Trebbiano som ikke er så intetsigende som de fleste af sine navnebrødre. Biodynamisk dyrket, høstet hen i oktober, nænsomt presset og gæret i toscanske amforaer. Modnet to måneder på gærresterne, naturlig sedimentering og flaskning uden filtrering eller sulfitter.

Fongoli Maceratum 2019 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Maceratum 2019
Vinhus: Fongoli
Område: Umbrien
Land: Italien
Druesort: Trebbiano Spoletino
Jordbund: Kalkholdig ler
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret,
to ugers skindkontakt
Lagring: Amfora
Lukning: Korkprop
Alkohol: 12%
Importør: Reduktivt
Pris: 235,-

Comment

Comment

Hajszan Neumann Riesling Ried Steinberg 2019

Dugfrisk Riesling fra Wien, hvor Hajszan Neumann med biodynamik kortlægger byens nordlige vinmarker. Citrusfrisk snude med et røget strejf. Sprød, saftspændt og syrerig i munden, smager af citrus, stenfrugt og sagte eksotik, mens en livlig syre skøjter rundt og slår pirouetter på is. Stenet mineralitet. Sydvest for det navnkundige Nussberg ligger Steinberg, en sydvendt skråning på sandsten, der hæver sig 300-330 m.o.h. og med udsigt over det meste af byen. Gamle stokke og gæring på ståltanke giver rankhed og koncentration. En forfriskende fornøjelse.

Hajszan Neumann Riesling Ried Steinberg 2019 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Ried Steinberg 2019
Vinhus: Hajszan Neumann
Område: Wien
Land: Østrig
Druesort: Riesling
Jordbund: Ler, sandsten, kalksten
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Ståltanke
Lukning: Skruelåg
Alkohol: 14%
Importør: Løgismose
Pris: cirka 225,-
(ikke p.t. i sortiment)

Comment