Viewing entries in
Biodynamik

Comment

Cantina Fongoli Maceratum 2019

Forrygende rustik orangevin. 15 dages maceration forvandler Trebbiano Spoletino fra mild saft til mægtig frugtbombe. Ferskner, abrikoser, mango, friske og tørrede, stringent struktureret med frisk balsamisk syre og fine, støvede tanniner. Livlig og mangfoldig som markerne hos Angelo og Laetizia Fongoli i Montefalco i Umbrien. De dyrker oliven og lokale sorter som Sagrantino, Grechetto og Spoletino, en særlig Trebbiano som ikke er så intetsigende som de fleste af sine navnebrødre. Biodynamisk dyrket, høstet hen i oktober, nænsomt presset og gæret i toscanske amforaer. Modnet to måneder på gærresterne, naturlig sedimentering og flaskning uden filtrering eller sulfitter.

Fongoli Maceratum 2019 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Maceratum 2019
Vinhus: Fongoli
Område: Umbrien
Land: Italien
Druesort: Trebbiano Spoletino
Jordbund: Kalkholdig ler
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret,
to ugers skindkontakt
Lagring: Amfora
Lukning: Korkprop
Alkohol: 12%
Importør: Reduktivt
Pris: 235,-

Comment

Comment

Hajszan Neumann Riesling Ried Steinberg 2019

Dugfrisk Riesling fra Wien, hvor Hajszan Neumann med biodynamik kortlægger byens nordlige vinmarker. Citrusfrisk snude med et røget strejf. Sprød, saftspændt og syrerig i munden, smager af citrus, stenfrugt og sagte eksotik, mens en livlig syre skøjter rundt og slår pirouetter på is. Stenet mineralitet. Sydvest for det navnkundige Nussberg ligger Steinberg, en sydvendt skråning på sandsten, der hæver sig 300-330 m.o.h. og med udsigt over det meste af byen. Gamle stokke og gæring på ståltanke giver rankhed og koncentration. En forfriskende fornøjelse.

Hajszan Neumann Riesling Ried Steinberg 2019 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Ried Steinberg 2019
Vinhus: Hajszan Neumann
Område: Wien
Land: Østrig
Druesort: Riesling
Jordbund: Ler, sandsten, kalksten
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Ståltanke
Lukning: Skruelåg
Alkohol: 14%
Importør: Løgismose
Pris: cirka 225,-
(ikke p.t. i sortiment)

Comment

Comment

Matic Wines Amphora 2018

Orange Riesling fra Matic i slovenske Štajerska. 214 dages skindkontakt har druerne fået i amforaen, og rationalet bag det tilsyneladende tilfældige tal er, at Matija Žerjav arbejder strikt efter månekalenderen og kun foretager høst, omstikning og flaskning ved nymåne. 300 dages yderligere modning i familiens gamle kælder, og op fra dybet kommer duft af orangeblomst, kaprifolium, bivoks, moskus og røgelse, mildt oxidativ.  I munden mandarin, pomerans og grapefrugt, saftspændt syre og milde tanniner som i grøn te, forfriskende let. Et ganske spændende glas.

Matic Wines Amphora Riesling 2018 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Amphora 2018
Vinhus: Matic
Område: Stajerska
Land: Slovenien
Druesort: Riesling
Jordbund: Kalkmergel, kalksten
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret,
syv måneders maceration
Lagring: Amfora
Lukning: Korkprop, voksforseglet
Alkohol: 12,5%
Importør: Terroiristen
Pris: 169,-

Comment

Comment

Bernhard Ott Der Ott 2019

Ich bin ein Veltliner! Stort anlagt, men der er nu ingen hybris over Bernhard Otts signaturvin. Den ER slet og ret et klassisk og karakterfuldt udtryk for Grüner Veltliners fortræffeligheder. Fuld af ferskner, pærer, lime, citrongræs, hvid peber og grønne urter, men samtidigt slank og summende af sprød syre og en salt mineralitet. Druerne stammer fra de yngre stokke på enkeltmarkerne Stein, Spiegel og Rosenberg. Langsom presning og gæring på store Stockinger træfade og modning ni måneder på gærresterne. En tidlig forårsbebuder.

Bernhard Ott Grüner Veltliner Der Ott 2019.jpg

Flaske: Der Ott 2019
Vinhus: Bernhard Ott
Område: Wagram
Land: Østrig
Druesort: Grüner Veltliner
Jordbund: Løss, konglomerat
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Store træfade
Lukning: Skruelåg
Alkohol: 12,5%
Importør: Atomwine
Pris: 199,-

Comment

Comment

Domaine Giachino Altesse 2014

Altesse er en af Alpernes sarte og delikate druesorter, som fortjener langt større opmærksomhed, end den for nuværende får. Savoie er hjemstavnen, og det er her, Domaine Giachino holder til, for foden af det majestætiske kalkstensbjerg Mont Granier. I 1248 skabte et skæbnesvangert jordskred det i dag ruflede landskab og en broget blanding af gletsjermoræne, mergel og kalksten; men først efter at have ødelagt marker, græsgange og hele landsbyer. Som en vis trøst blev egnen bedst egnet til vinavl, som vi nyder godt af den dag i dag. Giachino er et familieejet vinhus, der praktiserer biodynamisk dyrkning, langsommelig vinifikation og minimal tilsætning af sulfitter. Deres Altesse er som en stille bjergbæk, kølig og forfriskende og fuld af æble, pære og kvæde, mandel, hvide blomster og violer.

Domaine Giachino Altesse 2014 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Altesse 2014
Vinhus: Domaine Giachino
Område: Savoie
Land: Frankrig
Druesort: Altesse
Jordbund: Kalksten, mergel
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 11,5%
Importør: Vores Marked
Pris: 170,-

Comment

Comment

Kristinus Pet Nat 2019

Sárga Muskotály fra Balaton, og bare roligt, det er ikke ungarske bandeord men en skøn skum og udmærket måde at sige godt nytår på. Kristinus har kastet sig ud i at fremstille en pet nat på Muscat, og det er gået dem ganske glimrende. Sløret orangegylden farve, brusende skum med fine bobler og en frisk duft af druer og forårsblomster. Sprød, kildrende syre og cremet fylde, pære og fersken, grapefrugt, et behageligt bittert bid og små spor af friske urter, koriander, kørvel og estragon. En fest, og man må holde sig til, hvis man vil være med, kun 1984 flasker blev det til i første omgang.

Kristinus Pet Nat Brut Magyar Pezsgő 2019 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Pet Nat 2019
Vinhus: Kristinus
Område: Balaton
Land: Ungarn
Druesort: Muscat
Jordbund: Sand, løss
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret,
kort skindkontakt
Lagring: Flaskegæring
Lukning: Kapsel
Alkohol: 11%
Importør: Orange Wine Cellar
Pris: 199,-

Comment