Viewing entries in
Biodynamik

Comment

Histoire d’Enfer Petite Arvine Réserve 2017

Flydende Alper med burgundisk karakter. Petite Arvine Réserve 2017 har stor spænding og alligevel gnidningsløs strøm; renhed, saftig syre, salt mineralitet og en smuk, frisk frugt— grapefrugt, lime, citron, appelsin og abrikos— smeltende snefnug og saltkrystaller. Først diskret og let røget, åbner så op for en frugtig fylde og dybde; og alkoholen fornemmes knapt. Druerne stammer fra ældre stokke på stejle kalkstensskråninger i Les Coteaux de Sièrre, biodynamisk dyrket og nænsomt vinificeret. Ganske enkelt allerhelvedes godt!

Clemens Busch Riesling trocken 2013 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Petite Arvine Réserve 2017
Vinhus: Histoire d’Enfer
Område: Valais
Land: Schweiz
Druesort: Petite Arvine
Jordbund: Kalksten
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 14,7%
Importør: Vinpusheren
Pris: 499,-

Comment

Comment

Reia Tolovaj 2016

Friulano, Sauvignonasse, Jakot, Tolovaj, kært barn har mange navne. Mange hedder også noget i retningen af Reia i Slovenien, men der er kun én Marko Reja i Brda: Reias Tolovaj har med to ugers skindkontakt og modning på akaciefade en fyldig og dyb eksotisk frugt og frisk syre, med mango, tørrede abrikoser og kandiseret orangeskal, akaciehonning og krydrede noter af fennikel- og bukkehornsfrø.

Reia Tolovaj 2016 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Tolovaj 2016
Vinhus: Kmetija Reia
Område: Goriska Brda
Land: Slovenien
Druesort: Friulano
Jordbund: Flysch
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontamgæret,
to ugers skindkontakt
Lagring: Store akaciefade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 13%
Pris: cirka 150,-

Comment

Comment

Giorgio Clai Ottocento bijeli 2015

Saftig og smidig orangevin fra Kroatien, tæt af akaciehonning og pinjekerner og med strejf af skovbund, fyrrenåle, harpiks og grønne urter. Den tidligere Trieste-restauratør Giorgio Clai vendte i 2002 tilbage til sin barndoms Istrien for at realisere drømmen om at lave lokal naturvin; og Ottocento er hans blend af Malvazija Istarska med to ugers skindkontakt plus Pinot Grigio og Sauvignon Blanc med godt en uge; og lagret to år på store træfade uden klaring og filtrering og med kun en meget lille dosis sulfitter ved flaskning. Lad den ånde, og den åbner op for sine hemmeligheder.

Giorgio Clai Ottocento bijeli 2015 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Ottocento bijeli 2015
Vinhus: Giorgio Clai
Område: Istrien
Land: Kroatien
Druesorter: Malvasia Istriana,
Pinot Gris og Sauvignon Blanc
Jordbund: Mergel, ler, sand
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret,
to ugers skindkontakt
Lagring: Store egetræsfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 14%
Pris: cirka 250,-

Comment

Comment

Sepp Moser Grüner Veltliner Gebling 2014

Saftigt flow, smidig syre, fuldmoden fersken, abrikos og orangeskal med urtede undertoner, citronverbena, marrokansk mynte, nyslået eng, frisk pibetobak. Gebling er en af de varmeste vinmarker i Østrig, der giver Grüner Veltliner med fyldig frugt og godt med krydderurter fra den dybe løssjord. Det går dog ikke over gevind i 2014, en ret så kølig og våd årgang, som i dette tilfælde er på toppen nu.

Sepp Moser Grüner Veltliner Gebling 2014 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Grüner Veltliner Gebling 2014
Vinhus: Sepp Moser
Område: Kremstal
Land: Østrig
Druesort: Grüner Veltliner
Jordbund: Løss, kalkholdig konglomerat
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Ståltanke
Lukning: Korkprop
Alkohol: 13%
Importør: Vinotheket
Pris: 162,-

Comment

Comment

Peter Jakob Kühn Oestricher Doosberg Riesling trocken 2010

Strålende syre slår ned som et lyn gennem Peter Jakob Kühns 10 år gamle Doosberg, et mineralsk mesterværk så klart som bjergkrystal og istapper. Syrlige drops, hvid fersken og passionsfrugt, abrikoser og mandler, forårsblomster, basilikum, fennikel, kamfer, petroleum, røg, flint, elektricitet. Så øjenvipperne sitrer!

Oestricher Doosberg (dialekt for ‘Grævlingebakken’) er en sydvestvendt skråning i 120-160 meters højde, løssjorde med et meget højt indhold af kvarts. En konstant brise blæser druerne tørre, så de holdes sunde til fuld modenhed, selv i en kølig og fugtig årgang som 2010.

Peter Jakob Kühn Riesling Oestrich Doosberg 2010 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Riesling Doosberg 2010
Vinhus: Peter Jakob Kühn
Område: Rheingau
Land: Tyskland
Druesort: Riesling
Jordbund: Løss, lehm, kvartsit
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 12,5%
Importør: Melin Vin
Pris: cirka 315,-

Comment

Comment

Filipa Pato & William Wouters Território Vivo Baga 2016

Baga fra Bairrada, så saftigt og elegant kan det gøres i Portugal. Duft og smag af violer, reineclauder, kirsebær, sorte oliven, grafit, røg, sort peber og et hint allehånde— og forfriskende syre, en fløjlsblød, næstet kridtet tekstur og masser af fine tanniner. Råstoffet er gamle stokke med den lokale sort Baga på kalkstensholdige jorde kun 15 km fra Atlanterhavet. Biodynamisk dyrket og gæret med en del hele klaser på traditionelle lagares og lagret på pipas. De dynamiske hånværkere bag er Filipa Pato, datter af den navnkundige vinbonde Luis Pato, og hendes mand, den belgiske sommelier William Wouters.

Filipa+Pato+William+Wouters+Baga+Territo%CC%81rio+Vivo+2016+Flaskevis+%28C%29+Thomas+Bohl.jpg

Flaske: Território Vivo 2016
Vinhus: Filipa Pato
Område: Bairrada
Land: Portugal
Druesort: Baga
Jordbund: Kalksten
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret i åbne trækar
Lagring: Store egetræsfade
Lukning: Korkprop, voksforseglet
Alkohol: 12%
Importør: Sauer Wine
Pris: cirka 175,-

Comment