Viewing entries in
Biodynamik

Comment

Histoire d’Enfer Fendant L’Enfer du Calcaire 2017

Blødme er det bedste ord at beskrive den med, en fuldmoden Fendant fra Valais. Den schweiziske signaturdrue Chasselas er essentielt saftig og mild, men i en varm og solrig årgang som 2017 overgår den sig selv i fløjlet fylde og fravær af syrlige konturer… til gengæld giver den et kram af akaciehonning, fuldmodne mirabeller og tørret ananas og har en fint kalket og salt mineralitet.

Histoire d'Enfer Fendant 2017 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Fendant 2017
Vinhus: Histoire d’Enfer
Område: Valais
Land: Schweiz
Druesort: Chasselas
Jordbund: Kalksten
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 13,4%
Importør: Vinpusheren
Pris: 275,-

Comment

Comment

Wieninger Wiener Gemischter Satz Rosengartl 2017

Saftig, fyldig frugt fletter sig sammen med glasklar syre og mineralitet i Fritz Wieningers udlægning af Rosengartl, marken midt på bakken Nussberg, et absolut højdepunkt i Wien. Vinstokkene slår rødder i kalkholdig sandsten og kvarts, sorterne er Grüner Veltliner, Weissburgunder, Neuburger, Riesling og Traminer. Arketypisk Wiener Gemischter Satz med subtil kompleksitet af hvide blomster, let rødmende fersken, modne citrusfrugter, røde roser og solvarme hindbær, let nøddede noter i eftersmagen. En smuk vin.

Wieninger Wiener Gemischter Satz Rosengartl 2017 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: WGS Rosengartl 2017
Vinhus: Wieninger
Område: Wien
Land: Østrig
Druesorter: Gemischter Satz
Jordbund: Kalkholdig sandsten
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Store træfade
Lukning: Glasprop
Alkohol: 13,5%
Importør: Sigurd Müller Vin
(men p.t. ikke i sortiment)
Pris: cirka 250,-

Comment

Comment

Pranzegg Tonsur 2016

Pære, kvæde, ingefær, limeskal, tannisk stringens og smeltevand fra Alperne. Martin Gojer overtog Pranzegg i 2008 og begyndte straks omlægning til biodynamisk dyrkning. Hans vinstokke er opbundet i traditionelle pergolaer, og med en vis skindkontakt ekstraherer han yderligere karakter fra vind og vejr i Südtirol. Tonsur er et blend af Müller-Thurgau, Silvaner, Weissburgunder og Chardonnay fra stejle skråninger på porfyr- og kvartsholdige lehm- og sandjorde i 700 meters højde. Gæret og lagret på ståltanke og gamle tonneaux, modnet sur lie og flasket ufilreret

Pranzegg Tonsur 2016 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Tonsur 2016
Vinhus: Pranzegg
Område: Alto Adige
Land: Italien
Druesorter: Müller-Thurgau,
Silvaner, Weissburgunder, Chardonnay
Jordbund: Lehm, porfyr, kvarts
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret,
halvdelen som helklase med maceration
Lagring: Ståltanke, store træfade
Lukning: Glasprop
Alkohol: 11,5%
Importør: Cibi e Vini
Pris: 175,-

Comment

Comment

Foradori Teroldego 2014

Hårdt arbejde ligger bag Elisabetta Foradoris succes med den folkekære, men i mange år oversete, lokale alpedrue Teroldego, og hendes basisvin er en, man trygt kan vende tilbage til igen og igen: Fyldig saft af granatæble, hyldebær, blåbær, tyttebær, sorte oliven og marokkansk mynte. Mild bitterhed, frisk syre og fine tanniner, årgang 2014 emmer stadig af energi. En vin med senede hænder, varmt hjerte og køligt temperament fra vinmarker rundt om Mezzolombardo på gammelt alpint flodleje med sand, kalksten og sedimenter af granit og porfyr. Spontangæret, et års lagring på cementtanke og store træfade, ufiltreret og ganske lavt sulfiteret.

Foradori Teroldego 2014 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Teroldego 2014
Vinhus: Elisabetta Foradori
Område: Trentino
Land: Italien
Druesort: Teroldego
Jordbund: Sand, kalksten
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 12%
Importør: Niche Vine
Pris: 185,-

Comment

Comment

Les Cortis Teraxe 2017

Store småtterier fra det østligste Frankrig. Med små 6 ha har Isabel Coiffier og Jérémy Decoster etableret sig i det lille vinområde Bugey i Ain departementet, et historisk område med under 500 ha vinmarker. Druerepertoiret vidner om beliggenheden mellem Bourgogne og Savoie. Teraxe er Roussette, andetsteds kendt som Altesse, og den er delikat duftende af hvide blomster og gule æbler, er køligt saftig og syrerig med stenet mineralitet hele vejen igennem. Biodynamisk dyrket, traditionelt vinificeret og beskedent med sulfitter.

Les Cortis Teraxe 2017 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Teraxe 2017
Vinhus: Les Cortis
Område: Bugey
Land: Frankrig
Druesort: Altesse
Jordbund: Kalkholdig mergel
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 12%
Importør: Niche Vine
Pris: 175,-

Comment

Comment

Pittnauer rosé 2017

Biodynamisk og bekymringsløs rosé fra Gerhard og Brigitte Pittnauer i Burgenland, en let og saftig komposition af Zweigelt og Blaufränkisch, med forårsblomster, skovbær, smidig stoflighed og frisk syre. En pastorale med indbygget besoffenhed; eller Erwachen heiterer Empfindungen bey der Ankunft auf dem Lande, om man vil.

Pittnauer rosé 2017 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Rosé 2017
Vinhus: Pittnauer
Område: Burgenland
Land: Østrig
Druesorter: Zweigelt, Blaufränkisch
Jordbund: Løss, lehm og sand
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Store træfade
Lukning: Skruelåg
Alkohol: 11,5%
Importør: Österreich Vin
Pris: 99,-

Comment