Viewing entries in
Økologi

Comment

Omero Moretti Montefalco Sagrantino Vignalunga 2014

Flammer og aske, Vignalunga må være den perfekte grillvin med sin intense frugt, komplekse fylde og massive tanninstruktur. Topvinen fra familien Moretti i Montefalco er i årgang 2014 rig på violer, læder, tjære og tobak, kirsebær, brombær, blommer og svesker og ikke mindst magtfulde, tørre tanniner, der selv kan tygge en bøf. Soundtrack: Strapping Young Lads Detox for fuldt drøn. En fem-ti år på langs klæder som bekendt Sagrantino.

Omero Moretti Montefalco Sagrantino Vignalunga 2014 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Vignalunga 2014
Vinhus: Moretti Omero
Område: Umbrien
Land: Italien
Druesort: Sagrantino
Jordbund: Kalkholdig ler
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 15%
Importør: Niche Vine
Pris: 450,-

Comment

Comment

Bocale Montefalco Sagrantino 2011

Valentino Valentini har styr på sagerne, sådan skal Sagrantino smage! Efter et lille årti på langs har denne vin fundet formen, med en æterisk læderduft og en dybde af mørke bær. Koncentreret og kompakt i munden med en rank frugt, kirsebær, hyldebær, sortebær, røgelse, tobak og nyristede kaffebønner. Balancen holder, man fornemmer ikke, at alkoholen er over de 15%. En afrundet syre holder den oprejst, flankeret af fine, fløjsbløde tanniner.

Druerne er høstet sidst i oktober, afstilkede og gæret med den naturligt forekommende gær. Macerationstiden er over 40 dage, hvorefter følger en toårig lagring på store franske egetræsfade og endnu et år på flaske før frigivelse. Uklaret og filtreret.

Bocale+Montefalco+Sagrantino+2011+Flaskevis+%28C%29+Thomas+Bohl.jpg

Flaske: Montefalco Sagrantino 2011
Vinhus: Bocale
Område: Umbrien
Land: Italien
Druesort: Sagrantino
Jordbund: Ler, kalksten
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 15,5%
Importør: Cavalcade
Pris: 160,-

Comment

Comment

Josep Foraster Brisat del Coster Macabeu 2019

Spændende orange Macabeu fra Josep Foraster i catalanske Conca de Barberà. Citrusskal, gult blommeskind, mandler, sandeltræ, akacie, alskens spændende smage samlet af en frisk syre, fine tanniner og en mild bitterhed. Fra gamle vinstokke for foden af Pradesbjergene. Gæret på ståltanke, tre ugers skindkontakt, modnet på gærresterne, flasket ufiltreret og uden sulfitter.

Josep Foraster Brisat del Coster Macabeu 2019 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Brisat del Coster 2019
Vinhus: Josep Foraster
Område: Katalonien
Land: Spanien
Druesort: Macabeu
Jordbund: Kalksten
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret,
tre ugers skindkontakt
Lagring: Ståltanke og træfade
Lukning: Korkprop, lakforseglet
Alkohol: 13%
Importør: Vinpusheren
Pris: 180,-

Comment

Comment

Weingärtnerei Ried Reisenberg Der Jubilar 2017

Sjældent god Grüner Veltliner fra Wien. Byens bedste? Peter Uhler er i hvert fald på hjemmebane på Reisenberg, hvor stokke sat i 1960 driver det ypperste op af den kalk- og kvartsholdige sandstensjord. Den lune og tørre 2017 er koncentreret og med knivskarp balance mellem syrestruktur og frugtighed. Sprødt syrebid, slank krop og godt med grøn pære, grapefrugt, lime, urt, nyslået hø, hvid peber og knitrende salt, virkelig delikat— det må være noget nært den ideelle vin til Wienerschnitzel. Vinificeret på stål og små akaciefade, velintegreret fadarbejde, en vin, der forfrisker som få nu og har stof til eftertænksom udvikling over flere år.

Flaske: Der Jubilar 2017
Vinhus: Weingärtnerei Uhler
Område: Wien
Land: Østrig
Druesort: Grüner Veltliner
Jordbund: Flysch, glimmerskifer
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Ståltanke, små akaciefade
Lukning: Skruelåg
Alkohol: 12,5%
Importør: Vinpusheren
Pris: 225,-

Comment

Comment

Tonello Io Teti Lessini Durello Metodo Classico

Superfrisk skum fra det nordlige Italien. Durella-druen (den “lille hårde” eller “skrappe”) er med sin knistrende syre udsædvanligt velegnet til mousserende vin; og det vulkanske terroir omkring Monte Lessinis massive basaltblokke bringer mineraliteten i front. Som i Io Teti — hvide blomster, gule æbler, citrusskal, friske, blide bobler, salt sprødhed, knugende syrlighed, saftighed og milde gærnoter— opkaldt efter nymfen Teti og lavet af den unge, talentfulde Diletta Tonello.

Tonello%2BIo%2BTeti%2BLessini%2BDurello%2BMetodo%2BClassico%2BFlaskevis%2B%2528C%2529%2BThomas%2BBohl.jpg

Flaske: Io Teti
Vinhus: Cantina Tonello
Område: Veneto
Land: Italien
Druesort: Durella
Jordbund: Basalt, ler
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæring på ståltanke
Lagring: Flaske
Lukning: Korkprop
Alkohol: 12%
Importør: Mother Wine
Pris: 180,-

Comment

Comment

Domaine Didier Grappe Savagnin ouillé 2018

En ouillé, altså toppet, ikke-oxidativ Savagnin med strålende syrlighed og mineralitet, sommerblomster, citrusskal, flintesten og havgus i kvidrende samspil. At en vins kvalitet bliver til i marken synes nogle nok efterhånden er noget af en floskel, men for Didier Grappe er det naturligste udgangspunkt. Den nu og da basspillende vinbonde er økolog til fingerpidserne og med levende vinmarker og eget vinhus i fødebyen Saint Lothain siden 2007. Helklasepresning, kølig spontangæring, flasket uklaret, ufiltreret og uden tilsatte sulfitter— men superrent, en smuk vin med solskin, fuglesang og kontrabas.

Didier Grappe Savagnin ouillé 2018 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Savagnin ouillé 2018
Vinhus: Didier Grappe
Område: Jura
Land: Frankrig
Druesort: Savagnin
Jordbund: Kalksten og rød mergel
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Ståltanke
Lukning: Korkprop
Alkohol: 12%
Importør: Jeu de Raisin
Pris: cirka 250,-

Comment