Viewing entries in
Økologi

Comment

Frédéric Cossard Zizifrédo Skin-Contact 2016

Fred Cossard er et navn, der nikkes og slubres anerkendende til blandt både burgunderbeundrere og naturvinsnørder. Her handler det dog om udenoms-burgundisk orangevin fra manden i en hyldest til vennen Gabrio Bini — og et forsøg på at få noget godt ud af 2016-årgangen: Zizifrédo er Grenache, Bourboulenc, Muscat og Aligoté i superlativ efter ni måneders maceration. Citrusskal, tropisk frugt, urter, hø, pistacier, en smule kærnemælk, livlig syre. Glad som en fransk gadedreng, og Jacques Brel synger Vesoul…

Frederic Cossard Skin Contact Zizifredo 2016 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Zizifrédo 2015
Vinhus: Frédéric Cossard
Område: Bourgogne, Rhône
Land: Frankrig
Druesorter: Grenache,
Bourboulenc, Muscat, Aligoté
Jordbund: Kalksten
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret,
ni måneders maceration
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 13%
Importør: lieu-dit
Pris: 300,-

Comment

Comment

Cà Maiol Molin 2015

En sommerlig hilsen til alle, der ikke har været omkring Gardasøen: Lugana fra søens sydspids er en fornøjelig og stadigt mere interessant hvidvin på den lokale Turbiana (der snarere end en Trebbiano har vist sig at være Verdicchio). Den citrongule farve er en indirekte indholdsfortegnelse: Mild duft af jasmin, pære og fersken, saftig og frugtig smag af solmodne citroner og ferskener, små bitre anslag af citrusskal og mandel. Cà Maiol er et af områdets større huse, der under Fabio Contanos ledelse er lagt om til økologisk drift. Molin kommer fra en mark (Vigna Molino) med ældre stokke. Kold maceration i op til to døgn giver den struktur og udvidet aromatik.

Ca Maiol Molin 2015 Flaskevis (C) Thomas Bohl.JPG

Flaske: Molin 2015
Vinhus: Cà Maiol
Område: Veneto
Land: Italien
Druesort: Turbiana
Jordbund: Kalkholdig mergel
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Gæret på ståltank
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 13%
Pris: cirka 125,-

Comment

Comment

Strohmeier Trauben, Liebe und Zeit Orange 2

Sauvignon, Steiermark, Strohmeier— en hellig treenighed, der fuldt forløses i orange skær. Store ord, men så sandelig også en stor vin: Det her må være en af de smukkeste og mest aromatisk komplekse orangevine på Guds grønne Jord. Fra en dyb duft af jasmin, nyligt optrukne gulerødder og pastinakker over en moden frugtsmag - appelsin, abrikos, passionsfrugt - til urtede, krydrede, støvede, mørke noter i eftersmagen - solbær, lakrids, spidskommen, sorten muld. Forfriskende syre og rundede tanniner, substantiel men saftig. Franz og Christine Strohmeier dyrker økologisk-biodynamisk og har her vinificeret deres Sauvignon med en måneds maceration og lagring på store egetræsfade. Ingen klaring, filtrering eller sulfitter, kun druer, kærlighed og tid.

Strohmeier Trauben Liebe und Zeit Orange 2 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: TLZ Orange 2
Vinhus: Strohmeier
Område: Steiermark
Land: Østrig
Druesort: Sauvignon Blanc,
Muskateller, Chardonnay, Weissburgunder
Jordbund: Gnejs, flysch
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret,
en måneds maceration
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 13,5%
Importør: Österreich Vin
Pris: 375,-

Comment

Comment

Roberto Henríquez Santa Cruz de Coya 2017

Bío Bío dalen i det sydlige Chile er en tidslomme af traditionel vinkultur, gamle vinstokke og unge talenter. Roberto Henríquez er et af dem, og han har lavet spændende vine med uforfalsket oprindelseskarakter siden 2015, forinden stod han for øvrigt i mesterlære hos Domaine Mosse i Loire. Santa Cruz de Coya stammer fra 200 år gamle País stokke på granitholdige jorde nær Bío Bío floden, og navnet forpligter, der dyrkes økologisk, gæres spontant og holdes igen med sulfitterne. Det kommer der en saftig mundfuld skovjordbær og hindbær ud af, krydret med friske grønne urter, lyng, cypress, ristede pinjekerner og let røget. Moden frugtighed, frisk syre, milde tanniner. En vin, der står i vater og varer ved i munden

Roberto Henriquez Santa Cruz de Coya 2017 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Santa Cruz de Coya 2017
Vinhus: Roberto Henríquez
Område: Bío Bío
Land: Chile
Druesort: País
Jordbund: Granit
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 12%
Pris: cirka 120,-

Comment

Comment

Wenzel Furmint unfiltriert 2017

Denne sommerlige tørstslukker fra østrigske Michael Wenzel er på den ungarske grænseoverløber Furmint. En saftig mundfuld med rensende syre, Belle de Boskoop æbler, Vranja kvæder og blomstrende enge, mild og ligefrem. Wenzel er 12. generation på familiegården ved den charmerende by Rust, hvor han økologisk og minimalistisk bringer Burgenland på flaske.

Wenzel Furmint unfiltriert 2017 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Furmint unfiltriert 2017
Vinhus: Weinbau Wenzel
Område: Burgenland
Land: Østrig
Druesort: Furmint
Jordbund: Løss, gnejs, glimmerskifer
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 12,5%
Importør: Høtoft Vin
Pris: 150,-

Comment

Comment

Moretti Omero Grechetto 2016

Familien Moretti fra Montefalco, økologiske pionerer i dyrkning af druer og oliven, laver en umådeligt let drikkelig vin på den lokale drue Grechetto, en ofte overset druesort fra italiensk grønne hjerte Umbrien: Saftig, frisk citrussmag med en smule fersken og en lille fenolisk bagkant af ferskensten og grønne oliven… og det blev sommer!

Moretti Omero Grechetto 2016 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Grechetto 2016
Vinhus: Moretti Omero
Område: Umbrien
Land: Italien
Druesort: Grechetto
Jordbund: Kalkholdig ler
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Gæret på ståltanke
Lagring: Ståltanke
Lukning: Korkprop
Alkohol: 12,5%
Importør: Niche Vine
Pris: 99,-

Comment