Viewing entries in
Økologi

Comment

Tre Monti Vigna Rocca 2016

Det er sjældent, en tør hvidvin blomstrer og har så righoldig en frugt og samtidigt holder sig så frisk og udsøgt; men det lykkes for Tre Montis tørre Albana fra marken Vigna Rocca: Et paradeeksempel på vellykket Romagna Albana med mild duft af orangeblomst, hybenrose og abrikos. Saftig og citrussyrlig med smag af friske ferskner og abrikoser og små bitternoter af orangeskal, havtorn og menthol i eftersmagen. Fra ældre stokke dyrket økologisk på kalkholdige lerjorde. Kort skindkontakt og kølig gæring på ståltanke.

Tre Monti Vigna Rocca 2016 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Vigna Rocca 2016
Vinhus: Tre Monti
Område: Emilia-Romagna
Land: Italien
Druesort: Albana
Jordbund: Kalkmergel
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Gæret på ståltanke
Lagring: Ståltanke
Lukning: Korkprop
Alkohol: 14,5%
Importør: Det Italienske Hus
Pris: 79,-

Comment

Comment

Cantina Giardino Paski 2015

Cantina Giardino er et samarbejde mellem seks venner med det formål at bevare lokale sorter og gamle marker i italienske Irpinia. Paski er på den lokale drue Coda di Volpe— "Rævehalen" på grund af dens lange klaser— og er med en uges skindkontakt og et år på store kastanjefade en potensopløftning af karakteristika fra sorten og den kalkholdige lerjord over den vulkansk undergrund. Dyb frugtaroma, frisk syre og lette bitternoter, tørrede abrikoser, kandiseret appelsinskal, mandel, bergamot. Nænsomt støvede tanniner, fine noter af ruskind, salmiaklakrids, urtesalt. Meget ligefrem og drikkevenlig.

Cantina Giardino Paski 2015 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Paski 2015
Vinhus: Cantina Giardino
Område: Campania
Land: Italien
Druesort: Coda di Volpe
Jordbund: Vulkansk
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret,
en uges skindkontakt
Lagring: Store kastanjefade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 12%
Importør: Il Buco
Pris: cirka 200,-

Comment

Comment

Kristian Keber Brda 2014

Kristian Keber (kendt fra Edi Keber) er kommet i mål med sin eget slovenske projekt i Brda, her fra årgang 2014, “den værste årgang både min far og min bedstemor har oplevet.” Gennem grundig selektion og dygtig vinificering har han opnået en harmonisk vin, der allerede nu er ret drikkemoden: Saftig stenfrugt, nøddeagtig blødhed, frisk syre og en mørk, mineralsk kerne. Rebula, Tokai and Malvazija med 12 dages skindkontakt og 2 år på store slavonske egetræsfade. Ærgerligt små mængder, men hold øje med det her— Kristian kan!

Kristian Keber Brda 2014 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Brda 2014
Vinhus: Kristian Keber
Område: Brda
Land: Slovenien
Druesorter: Ribolla Gialla,
Malvasia Istriana, Friulano
Jordbund: Flysch
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret,
to ugers maceration
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: !3%
Importør: Distinto
(ikke i sortiment)
Pris: cirka 200,-

Comment

Comment

Weiser-Künstler Wolfer Sonnenlay Riesling Kabinett trocken 2016

Riesling on the rocks fra det lovende Moselpar Konstantin Weiser og Alexandra Künstler, et virkeligt fund af Distinto. Duft af en svunden tid, hyldeblomster, nedfaldsæbler, gærdej, kælder og brønd. I smagen en sart strøm af æbler og hyldebær i parallelt løb med marcipan og våde sten. Ivrig syre, slank og glitrende mineralsk— 8,8 gram syre og 4,5 gram restsukker pr. liter. Fra gamle og en del upodede stokke, økologisk-biodynamisk dyrket. I 2016 blev det kun til et enkelt men fornemt Fuder fra Wolfer Sonnenlay.

Weiser-Künstler Wolfer Sonnenlay Riesling Kabinett trocken 2016 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Wolfer Sonnenlay Riesling Kabinett 2016
Vinhus: Weingut Weiser-Künstler
Område: Mosel
Land: Tyskland
Druesort: Riesling
Jordbund: Skifer
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Store træsfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 9,5%
Importør: Distinto
Pris: 189,-

Comment

Comment

Paraschos Ribolla Gialla 2012

Ribolla Gialla fra det fremragende friulanske vinhus Paraschos i San Floriano del Collio. Livlig, modent og mørk frugtig, de milde tanniner gør den mere tyggelig og den balancerede syre ret forfriskende. Fem dages maceration i åbne træfade med flere daglige punchdowns, og to års lagring på bundfaldet i store slavonske egetræsfade, flasket ufiltreret.

Paraschos Ribolla Gialla 2012 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Ribolla Gialla 2012
Vinhus: Paraschos
Område: Friuli-Venezia Giulia
Land: Italien
Druesort: Ribolla Gialla
Jordbund: Flysch
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret,
fem dages maceration
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 12%
Importør: Il Buco
Pris: cirka 200,-

Comment

Comment

Ca' di Sopra Sandrona 2016

Spændstig italiensk hvidvin på den i Romagna indfødte druesort Albana. I denne helt tørre version er der fin duft og smag af æblemost, fersken- og abrikosskind og en smule grøn mango. Saftig, afstemt syre, let bitterhed og salt afslutning. Montanari familiens vinhus drives i dag af brødrene Giacomo og Camillo Mantanari, som blandt andre fine vine laver denne snorlige hvidvin med tre ugers skindkontakt.

Ca di Sopra Sandrona 2016 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Sandrona 2016
Vinhus: Ca’ di Sopra
Område: Emilia-Romagna
Land: Italien
Druesort: Albana
Jordbund: Mergel, kalksten
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret på stål,
syv dages maceration
Lagring: Ståltanke
Lukning: Korkprop
Alkohol: 13%
Pris: cirka 100,-

Comment