Comment

Frédéric Cossard Zizifrédo Skin-Contact 2016

Fred Cossard er et navn, der nikkes og slubres anerkendende til blandt både burgunderbeundrere og naturvinsnørder. Her handler det dog om udenoms-burgundisk orangevin fra manden i en hyldest til vennen Gabrio Bini — og et forsøg på at få noget godt ud af 2016-årgangen: Zizifrédo er Grenache, Bourboulenc, Muscat og Aligoté i superlativ efter ni måneders maceration. Citrusskal, tropisk frugt, urter, hø, pistacier, en smule kærnemælk, livlig syre. Glad som en fransk gadedreng, og Jacques Brel synger Vesoul…

Frederic Cossard Skin Contact Zizifredo 2016 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Zizifrédo 2015
Vinhus: Frédéric Cossard
Område: Bourgogne, Rhône
Land: Frankrig
Druesorter: Grenache,
Bourboulenc, Muscat, Aligoté
Jordbund: Kalksten
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret,
ni måneders maceration
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 13%
Importør: lieu-dit
Pris: 300,-

Comment

Comment

Freiherr Langwerth Eltviller Kabinett Riesling trocken 2008

Freiherr Langwerth von Simmern ligger i centrum af Eltville i Rheingau men lå i årtier i periferien af områdets formåen og husets historiske betydning. Det gjorde grev Georg og fru Andrea om på, og eksempelvis husets Eltviller Kabinett 2008 har sin højtid nu: Masser af moden citrusfrugt, flot struktur med livlig syre, let krydrede noter og antydninger af rågummi og petroleum. Fra ældre vinstokke på sydvendte skråninger med høj bestanddel af fyllit skifer. Klassisk Rheingau Riesling til rette tid…

Freiherr Langwerth von Simmern Eltviller Kabinett Riesling 2008 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Eltviller Kabinett Riesling 2008
Vinhus: Freiherr Langwerth von Simmern
Område: Rheingau
Land: Tyskland
Druesort: Riesling
Jordbund: Skifer
Dyrkningsform: Konventionel
Vinificering: Gæret på ståltanke
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 12%
Pris: cirka 150,-

Comment

Comment

Cà Maiol Molin 2015

En sommerlig hilsen til alle, der ikke har været omkring Gardasøen: Lugana fra søens sydspids er en fornøjelig og stadigt mere interessant hvidvin på den lokale Turbiana (der snarere end en Trebbiano har vist sig at være Verdicchio). Den citrongule farve er en indirekte indholdsfortegnelse: Mild duft af jasmin, pære og fersken, saftig og frugtig smag af solmodne citroner og ferskener, små bitre anslag af citrusskal og mandel. Cà Maiol er et af områdets større huse, der under Fabio Contanos ledelse er lagt om til økologisk drift. Molin kommer fra en mark (Vigna Molino) med ældre stokke. Kold maceration i op til to døgn giver den struktur og udvidet aromatik.

Ca Maiol Molin 2015 Flaskevis (C) Thomas Bohl.JPG

Flaske: Molin 2015
Vinhus: Cà Maiol
Område: Veneto
Land: Italien
Druesort: Turbiana
Jordbund: Kalkholdig mergel
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Gæret på ståltank
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 13%
Pris: cirka 125,-

Comment

Comment

Clemens Busch Riesling vom roten Schiefer 2011

Riesling udvalgt fra røde skiferjorde i Mosel og oversat til vin af Clemens Busch, en Tysklands biodynamiske pionerer. Frisk med let blomstret, urtet og jordet duft. Cremet fylde og flot spil mellem frugtig modenhed og kølig syrlighed. Pære og fersken og fine noter af cappuccino, karamel, kanel, kokos og finsk lakrids. Flot aftryk fra den solfangende, jernholdige røde skifer.

Clemens Busch Riesling vom roten Schiefer 2011 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: vom roten Schiefer 2011
Vinhus: Clemens Busch
Område: Mosel
Land: Tyskland
Druesort: Riesling
Jordbund: Rød skifer
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Vinificering
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 11,5%
Importør: Løgismose
Pris: 189,-

Comment

Comment

Broger Blauburgunder Ottenberg Alte Rebe 2013

Silkeglat og dybsindig Pinot Noir fra Thurgau i det nordøstlige Schweiz. Subtil frugt, kirsebær, ribs og tyttebær, men mest af alt en livlig syre og mineralsk dybde som sjældent smagt (smagen kan decifrering af etiketten her). Michael Broger er vinbonde i eget hus siden 2003, hvor han gik egne veje fra Schlossgut Bachtobel. Gamle stokke, biodynamisk dyrkning og minimalistisk vinificering er nøglebegreberne; Spontangæring af hele klaser, ingen filtrering eller tilsætning af sulfitter. Den lokale topmark Ottenberg ligger lige nord for Weinfelden og er en fem kilometer lang skråning i 450 til 590 meters højde, hvilende på forskeligartede kalkholdige aflejringer af gletchermoræne. Storslået terrorvin!

Broger Weinbau Blauburgunder Ottenberg Alte Rebe 2013 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Blauburgunder Ottenberg 2013
Vinhus: Broger Weinbau
Område: Thurgau
Land: Schweiz
Druesort: Pinot Noir
Jordbund: Gletsjermoræne
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 12,5%
Pris: Cirka 300,-

Comment

Comment

Tschida Himmel auf Erden Rosé 2016

Himlen møder jorden på en mark med Cabernet Franc i det nordlige Burgenland. Christian Tschida laver ret personlige vine, og roséen i serien Himmel auf Erden er ingen undtagelse. Etiketten synes at udtrykke ubekymret nydelse med en radering af den østrigske kunstner Alfred Hrdlicka, netop med titlen Himmel auf Erden. Nydelsen består her i et friskt syrebid og en moden frugtighed: rød grape, blodappelsin, honningmelon og længere nede solbær, rabarber og urter. Uklaret, ufiltreret og usvovlet. Reduktivt præget og lettere volatil men harmonisk. Stor kunst faktisk!

Christian Tschida Himmel auf Erden Rose 2016 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Himmel auf Erden Rosé 2016
Vinhus: Christian Tschida
Område: Burgenland
Land: Østrig
Druesort: Cabernet Franc
Jordbund: Sand og lehm
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 12,5%
Importør: Österreich Vin
Pris: 245,-

Comment