Viewing entries in
Rosévin

Comment

Weninger Rózsa Petsovits 2019

Rózsa Petsovits er Franz Weningers hyldest til sin bedstemor— født i Horitschon i 1921 kort før byen og Burgenland blev en del af den østrigske republik senere samme år. Vinen krydser også grænser, den er stukket sammen af Syrah fra Sopron i Ungarn og Sankt Laurent og Pinot Noir fra Mittelburgenland i Østrig, gæret og lagret otte måneder sur lie i store træfade, flasket ufiltreret og med kun 10 mg sulfit pr. liter— og det er et mix, der spiller max. Modne mirabeller, ribs og rabarber, det minder om noget, ens bedstemor kunne nikke genkendende til, syrlig saft med urter, hø, eng og kælder, livet på landet og bedre tider…

Læs nærmere om familiens ungarske aner og aktiviterer her.

Weninger Rózsa Petsovits 2019 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Rózsa Petsovits 2019
Vinhus: Weninger
Område: Sopron, Burgenland
Land: Ungarn, Østrig
Druesorter: Syrah, Sankt Laurent, Pinot Noir
Jordbund: Gnejs, kalksten, lehm
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 12%
Importør: Österreich Vin
Pris: 150,-

Comment

Comment

Clos Forano Pet Nat Fever 2019

Sprøde Sangiovese-baserede bobler fra Bertinoro i Romagna, smager som en slags sammenskudsgilde mellem knastør, rustik Sangiovese, en rosa Lambrusco fra naboerne i Emilia og Prosecco col fondo fra længere mod nord. Fire dages maceration og ganske fine gærrester i flasken. Det er tørstslukkende, enkelt og ligetil, fin syre og knitrende skum; røde kirsebær, blodappelsin og rød grapefrugt.

Clos Forano Pet Nat Fever 2019 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Pet Nat Fever 2019
Vinhus: Clos Forano
Område: Emilia-Romagna
Land: Italien
Druesort: Sangiovese
Jordbund: Kalkholdig mergel
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret
på glasfibertanke
Lagring: Flaskelagring
Lukning: Kapsel
Alkohol: 12%
Importør: Reduktivt
Pris: 195,-

Comment

Comment

Fio Wines Piu Piu Petnat Rosé

Smuk skum af Spätburgunder fra Mosels skifer: En let krudtet snude med modne røde bær og et hint af dåsetun i baggrunden— og så fuldt skrald på jordbær, hindbær og rød grapefrugt i munden, med en luftig mousse og mild syre. Frugtigt og forfriskende. Daniel Niepoort og Philip Kettern står sammen bag Fio Wines, hvis røde tråd er naturnære vine med en knivskarp balance mellem friskhed og modenhed. Her af fuldmodne Spätburgunder-druer, spontangæret og modnet fire år på fade, før gæringen fuldendtes på flaske. Kvidder for viderekomne!

Fio Wines Piu Piu Pet Nat Rosé Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Piu Piu Rosé
Vinhus: Fio Wines
Område: Mosel
Land: Tyskland
Druesort: Pinot Noir
Jordbund: Skifer
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Store træfade
Lukning: Kapsel
Alkohol: 11,5%
Importør: Vinova
Pris: 175,-

Comment

Comment

Gut Oggau Maskerade Rosé 2018

Forsinket fastelavn og sensommerlig rosé fra østrigske Gut Oggau, og det er et glimrende glas! Let perlende, sprød og saftig, smager som vandmelon, skovjordbær, hindbærbolcher og rød grapefrugt, ungdommelig og umiddelbar. Gut Oggau erhvervede nye marker forrige år, og det førte til en lille familieforøgelse på flaskefronten. Der er tale om blandede beplantninger, som nu dyrkes og vinificeres i tråd med husets filosofi. Certificeringen er endnu undervejs, ligesom vinenes endelige stil. Denne frøken fandt på ikke at gære helt ud i 2018, derfor kom hun på flaske med kapsel; men det er slet ikke værst.

Flaske: Maskerade Rosé 2018
Vinhus: Gut Oggau
Område: Burgenland
Land: Østrig
Druesorter: Gemischter Satz
Jordbund: Grus, kalksten
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Store træfade
Lukning: Kapsel
Alkohol: 12%
Importør: Österreich Vin
Pris: 175,-

Comment

Comment

Nénu Fraise Mûre rosé 2017

Økologiske rosé med en rød glød som var den sprunget fra selve jorden ved Côte Vermeille— hvilket den er! De lovede modne jordbær møder op med ligeledes modne hindbær og kirsebær. En ganske behersket restsødme balancerer en fyrig alkohol, og begge holdes i ave af en mild syre. Syrnet mælk og bittermandler i eftersmagen. Madvin. Det er danske Rasmus Aamand Olesen, der står bag, og de rødbrune skiferjorde mellem Pyrenæerne og Middelhavet, der ligger til grund, og Grenache og Mourvèdre. Et døgns maceration, presset på kurvepresse, spontangæret på fad og lagret sur lie.

Ne%CC%81nu+Fraise+Mu%CC%82re+2017+Flaskevis+%28C%29+Thomas+Bohl.jpg

Flaske: Fraise mûre 2017
Vinhus: Nénu
Område: Roussillon
Land: Frankrig
Druesorter: Grenache, Mourvèdre
Jordbund: Brun skifer
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Små egetræsfade
Lukning: Korkprop, voksforseglet
Alkohol: 13%
Importør: L’Esprit du Vin
Pris: 176,-

Comment

Comment

Pittnauer rosé 2017

Biodynamisk og bekymringsløs rosé fra Gerhard og Brigitte Pittnauer i Burgenland, en let og saftig komposition af Zweigelt og Blaufränkisch, med forårsblomster, skovbær, smidig stoflighed og frisk syre. En pastorale med indbygget besoffenhed; eller Erwachen heiterer Empfindungen bey der Ankunft auf dem Lande, om man vil.

Pittnauer rosé 2017 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Rosé 2017
Vinhus: Pittnauer
Område: Burgenland
Land: Østrig
Druesorter: Zweigelt, Blaufränkisch
Jordbund: Løss, lehm og sand
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Store træfade
Lukning: Skruelåg
Alkohol: 11,5%
Importør: Österreich Vin
Pris: 99,-

Comment