Viewing entries in
Rødvin

Comment

João Portugal Ramos Marquês de Borba Tinto Colheita 2019

Krydret mørk bærduft med kærnemælk og mandel. I munden knapt moden brombær, en smule solbær og sveske, saftig frugtsødme. Blød fylde men også et godt greb og en krydret afslutning. Et blend af portugisiske og franske sorter, som genremæssigt trækker på begge lande og nok skal skabe glæde hos fans af fyldige rødvine med fad og krydderi. Modnet seks måneder på franske og amerikanske egetræsfade i anden og tredje passage.

Joa%CC%83o+Portugal+Ramos+Marque%CC%82s+de+Borba+Tinto+Colheita+2019+Flaskevis+%28C%29+Thomas+Bohl.jpg

Flaske: Marquês de Borba Tinto 2019
Vinhus: João Portugal Ramos
Område: Alentejo
Land: Portugal
Druesorter: Alicante Bouchet, Aragonez,
Merlot, Trincadeira, Touriga Nacional, Petit Verdot
Jordbund: Kalkholdig ler, skifer
Dyrkningsform: Konventionel
Vinificering: Gæret på lagares og ståltanke
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 14%
Pris: cirka 75,-

Comment

Comment

Cascina Iuli Malidea 2015

Nu ikke så dårlig en idé, det med Nebbiolo i Monferrato… men det syntes Fabrizio Iulis kolleger, så da han i 1999 plantede en mark med sorten i Cerrina i det nordlige Monferrato, kom den til at hedde Malidea. “Jeg havde altid haft lyst til at lave Nebbiolo for at se, hvordan den ville arte sig i Monferrato. Nu ved jeg det — og jeg er meget tilfreds med resultaterne.” Som smager og dufter af saftige røde bær, hyben, bisongræs, lakrids, urter og tørv, tanninerne er fine og klækkelige, men det glider ubesværet ned, en nydelig vin. Vinificeret i cementtanke, modnet 16 måneder på store egetræsfade og kun tilsat sulfitter i småtingsafdelingen, <25 mg/L.

Cascina Iuli Malidea Nebbiolo 2015 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Malidea 2015
Vinhus: Cascina Iuli
Område: Piemonte
Land: Italien
Druesort: Nebbiolo
Jordbund: Kalkholdig ler
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 13,5%
Importør: Pétillant
Pris: 250,-

Comment

Comment

Weninger Blaufränkisch 2017

Franz Weninger fortjener Nobels vinpris for sin basisvin på Blaufränkisch, for sjældent får man mere for pengene end her: Det er intet mindre end en fremragende formidling af både sorten, oprindelsen og den biodynamiske balancetanke— og så er det bare et svært saftigt og velsmagende glas rødvin. Brombær, blåbær, solbær, vibrerende syre, der summer på tungen som et 9 volts batteri, de fineste kridtede tanniner og krydret dybde, laurbærblade, enebær, peberkorn, sorte oliven, lakrids. Mens man sparer sammen til Weningers store enkeltmarksvine, er der masser af Trinkfluss i denne her!

Weninger Blaufränkisch 2017 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Blaufränkisch 2017
Vinhus: Weninger
Område: Burgenland
Land: Østrig
Druesort: Blaufränkisch
Jordbund: Lehm, kalksten
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop, voks
Alkohol: 12,5%
Importør: Österreich Vin
Pris: 175,-

Comment

Comment

Histoire d’Enfer Cornalin L’Enfer du Calcaire 2015

Der er en vis dybsindig efterårsstemning over denne glimrende fortolkning af den lokale schweiziske sort Cornalin. Fornem, fløjsblød tekstur med saftig syrestruktur og fine tanniner, rig på modne kirsebær, brombær, hindbær og hyben med spor af tørrede krydderurter, sandeltræ og kanel, flot fylde og længde. Selekteret høst fra parceller ved Corin, Miège og Sierre i Valaus. Cornalin du Valais er en sjælden sort, ikke at forveksle med den norditalienske Cornalin d’Aoste, som i Schweiz kendes som Humagne Rouge; men begge bliver til glimrende vine hos biodynamiske Histoire d’Enfer.

Histoire d'Enfer Cornalin L'Enfer du Calcaire 2015 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Cornalin L’Enfer du Calcaire 2015
Vinhus: Histoire d’Enfer
Område: Valais
Land: Schweiz
Druesort: Cornalin
Jordbund: Kalksten
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Små træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 13,7%
Importør: Vinpusheren
Pris: 350,-

Comment

Comment

Iuli Natalin 2018

Hyben smager af sensommer, og Fabrizio Iulis glimrende Grignolino syner, dufter og smager af hyben og lidt til. Grignolino er en gammel piemontesisk druesort, som fortjener langt mere anerkendelse. Den er brovten at bearbejde, både i marken og i kælderen, men med tålmod og talent giver den lyst granatrøde vine med en vilter duft og raffineret tanninstruktur. Det kræver selekteret høst og nænsom presning — og her blot 12 dages maceration. Dertil: Hybenrose, hibiscus, hybensylt, tørrede abrikoser, mandel, skovbund, saftig syre og et kløpulver af fine tanniner. Som Fabrizio er erklæret Barberista, var hans bedstefars favorit Grignolino, og derfor bærer vinen hans navn.

Iuli Natalin Grignolino 2018 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Natalin 2018
Vinhus: Cascina Iuli
Område: Piemonte
Land: Italien
Druesort: Grignolino
Jordbund: Ler, kalksten
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Cementtanke
Lukning: Korkprop
Alkohol: 12,5%
Importør: Pétillant
Pris: 150,-

Comment

Comment

Omero Moretti Montefalco Sagrantino Vignalunga 2014

Flammer og aske, Vignalunga må være den perfekte grillvin med sin intense frugt, komplekse fylde og massive tanninstruktur. Topvinen fra familien Moretti i Montefalco er i årgang 2014 rig på violer, læder, tjære og tobak, kirsebær, brombær, blommer og svesker og ikke mindst magtfulde, tørre tanniner, der selv kan tygge en bøf. Soundtrack: Strapping Young Lads Detox for fuldt drøn. En fem-ti år på langs klæder som bekendt Sagrantino.

Omero Moretti Montefalco Sagrantino Vignalunga 2014 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Vignalunga 2014
Vinhus: Moretti Omero
Område: Umbrien
Land: Italien
Druesort: Sagrantino
Jordbund: Kalkholdig ler
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 15%
Importør: Niche Vine
Pris: 450,-

Comment