Viewing entries in
Rødvin

Comment

Schloss Reichenau Blauburgunder Gian-Battista 2002

Bedaget Blauburgunder fra Graubünden i Schweiz, hvor Rhinens to kildefloder flyder sammen. Gian-Battista von Tscharner er syvende generation på Schloss Reichenau, hvor han siden 1976 har drevet vinbrug. Her topcuvéen Gian-Battista i en sjælden flaske fra 2002, druer fra gamle stokke på to marker ved Chur, krop fra Waisenhauswingert (i 600 meters højde) og sjæl fra Lochert (i 630 meters højde). Håndhøstet, spontangæret og lagret to år på barriques. Stadig en saftig skovbær- og solbærfrugt, pæn syre, støvede tanniner og en flot udviklet rigdom af svampe, skovbund, urter, tobak, nougat, ristet malt og røg. Den har helt sikkert toppet men er ikke gået over— det siger noget om udviklingspotentialet i schweizisk Pinot og i særdeleshed von Tscharners.

Schloss Reichenau Gian-Battista von Tscharner Pinot Noir 2002 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Gian-Battista 2002
Vinhus: Schloss Reichenau
Område: Graubünden
Land: Schweiz
Druesort: Pinot Noir
Jordbund: Kalkholdig lehm,
alluviale sedimenter
Dyrkningsform: Integreret produktion
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Små træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 13,5%
Pris: cirka 450,-

Comment

Comment

Terre di San Felice Montefalco Sagrantino 2016

Hulepindsvinet må være sindbilledet på Sagrantino som druesort. Umiddelbart utilnærmelig men bag det barske ydre en energisk, alsidig og venlig natur— især hvis man ikke farer frem i utide. Familien Mancini på Terre di San Felice formår at frembringe en usædvanligt fordragelig udgave med saftig rød frugt, blommer, kirsebær og hibiscus og så kridtede tanniner, der strammer sammen om små spor af skovbund, sveske, lakrids og kanel.

Druerne dyrkes ved Castel Rinaldi syd for Montefalco i godt 400 meters højde; manuel høst og grundig selektion; gæret på ståltanke med to-tre ugers maceration, lagret på store træfade i 18 måneder, 12 yderligere måneder på ståltanke og sidst på flaske.

Terre di San Felice Montefalco Sagrantino 2015 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Montefalco Sagrantino 2016
Vinhus: Terre di San Felice
Område: Umbrien
Land: Italien
Druesort: Sagrantino
Jordbund: Kalkholdig mergel
Dyrkningsform: Konventionel
Vinificering: Gæret på ståltanke
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 14%
Pris: cirka 175,-

Comment

Comment

Colleformica Formica Rossa 2018

En vin helt uden smag af venture kapital, adfærdsdesign og kemiingeniør. I stedet smagen af Sangiovese og livet på landet i Lazio, såre simpelt. Slank med saftige røde kirsebær, solmodne tomater, vandmelon, fine tanniner. Det er Sergio og sønnen Paolo af slægten Bombetti, der bestyrer familiens mere end 100 år gamle gård ved Velletri sydøst for Rom— med myreflittigt arbejde i vinmarkerne og minimalistiske metoder i kælderen: Spontangæring uden temperaturkontrol på glasfibertanke, otte dage med daglige punchdowns, ingen klaring, filtrering eller tilsatte sulfitter, omstikning og flaskning efter månefaserne.

Colleformica Formica Rosso 2018 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Formica Rossa 2018
Vinhus: Colleformica
Område: Lazio
Land: Italien
Druesort: Sangiovese
Jordbund: Vulkansk ler
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæring
Lagring: Glasfibertanke
Lukning: Korkprop
Alkohol: 12%
Importør: Azienda Vin
Pris: 180,-

Comment

Comment

Filipa Pato & William Wouters Território Vivo Baga 2016

Baga fra Bairrada, så saftigt og elegant kan det gøres i Portugal. Duft og smag af violer, reineclauder, kirsebær, sorte oliven, grafit, røg, sort peber og et hint allehånde— og forfriskende syre, en fløjlsblød, næstet kridtet tekstur og masser af fine tanniner. Råstoffet er gamle stokke med den lokale sort Baga på kalkstensholdige jorde kun 15 km fra Atlanterhavet. Biodynamisk dyrket og gæret med en del hele klaser på traditionelle lagares og lagret på pipas. De dynamiske hånværkere bag er Filipa Pato, datter af den navnkundige vinbonde Luis Pato, og hendes mand, den belgiske sommelier William Wouters.

Filipa+Pato+William+Wouters+Baga+Territo%CC%81rio+Vivo+2016+Flaskevis+%28C%29+Thomas+Bohl.jpg

Flaske: Território Vivo 2016
Vinhus: Filipa Pato
Område: Bairrada
Land: Portugal
Druesort: Baga
Jordbund: Kalksten
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret i åbne trækar
Lagring: Store egetræsfade
Lukning: Korkprop, voksforseglet
Alkohol: 12%
Importør: Sauer Wine
Pris: cirka 175,-

Comment

Comment

Markowitsch Rubin Carnuntum 2004

Nøddeagtig næse med skovbund og tobak i baggrunden. Saftig i munden med frisk syre og bløde tanniner, moden mørk frugt, sorte kirsebær, svesker, mandler, og krydret efterspil, sort peber, mentol, kamfer. Zweigelt er et østrigsk problembarn, men velopdraget kan den voksne version begå sig glimrende, som denne modne efterårsvin. Gerhard Markowitsch har midt i september håndhøstet druerne fra de bløde bakker på lehm og løss i Carnuntums tørre og solrige mikroklima med kølende indflydelse fra Donau i nord og Neusiedlersee i syd. Lagret på store og små egetræsfade.

Gerhard Markowitsch Rubin Carnuntum 2004 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Rubin Carnuntum 2004
Vinhus: Gerhard Markowitsch
Område: Carnuntum
Land: Østrig
Druesort: Zweigelt
Jordbund: Løss, lehm, sand
Dyrkningsform: Konventionel
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Store og små træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 13%
Importør: Supervin
Pris: cirka 150,-

Comment

Comment

Franz Weninger Blaufränkisch Steiner 2016

Blaufränkisch a.k.a. Kékfrankos er en grænseoverskridende drue med dybe rødder på begge sider af den østrigsk-ungarske grænse. En af dens tro følgesvende og fortolkere er Franz Weninger, hvis familie har huseret i området siden 1828. Hans biodynamiske fortolkning af Spern Steiner i Sopron på den ungarske side af grænsen er urtet, krydret, røget og med tæt, mørk saft af kirsebær, jern, dunkel mineralitet, livlig syre og spændstige tanniner. En dybt forankret , grænseoverskridende og højt svævende vin!

Franz Weninger Blaufränkisch Spern Steiner 2016 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Steiner 2016
Vinhus: Weninger
Område: Mittelburgenland
Land: Østrig
Druesort: Blaufränkisch
Jordbund: Løss, gnejs, glimmerskifer
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 13,3%
Importør: Österreich Vin
Pris: 250,-

Comment