Viewing entries in
Rødvin

Comment

Filipa Pato & William Wouters Território Vivo Baga 2016

Baga fra Bairrada, så saftigt og elegant kan det gøres i Portugal. Duft og smag af violer, reineclauder, kirsebær, sorte oliven, grafit, røg, sort peber og et hint allehånde— og forfriskende syre, en fløjlsblød, næstet kridtet tekstur og masser af fine tanniner. Råstoffet er gamle stokke med den lokale sort Baga på kalkstensholdige jorde kun 15 km fra Atlanterhavet. Biodynamisk dyrket og gæret med en del hele klaser på traditionelle lagares og lagret på pipas. De dynamiske hånværkere bag er Filipa Pato, datter af den navnkundige vinbonde Luis Pato, og hendes mand, den belgiske sommelier William Wouters.

Filipa+Pato+William+Wouters+Baga+Territo%CC%81rio+Vivo+2016+Flaskevis+%28C%29+Thomas+Bohl.jpg

Flaske: Território Vivo 2016
Vinhus: Filipa Pato
Område: Bairrada
Land: Portugal
Druesort: Baga
Jordbund: Kalksten
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret i åbne trækar
Lagring: Store egetræsfade
Lukning: Korkprop, voksforseglet
Alkohol: 12%
Importør: Sauer Wine
Pris: cirka 175,-

Comment

Comment

Markowitsch Rubin Carnuntum 2004

Nøddeagtig næse med skovbund og tobak i baggrunden. Saftig i munden med frisk syre og bløde tanniner, moden mørk frugt, sorte kirsebær, svesker, mandler, og krydret efterspil, sort peber, mentol, kamfer. Zweigelt er et østrigsk problembarn, men velopdraget kan den voksne version begå sig glimrende, som denne modne efterårsvin. Gerhard Markowitsch har midt i september håndhøstet druerne fra de bløde bakker på lehm og løss i Carnuntums tørre og solrige mikroklima med kølende indflydelse fra Donau i nord og Neusiedlersee i syd. Lagret på store og små egetræsfade.

Gerhard Markowitsch Rubin Carnuntum 2004 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Rubin Carnuntum 2004
Vinhus: Gerhard Markowitsch
Område: Carnuntum
Land: Østrig
Druesort: Zweigelt
Jordbund: Løss, lehm, sand
Dyrkningsform: Konventionel
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Store og små træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 13%
Importør: Supervin
Pris: cirka 150,-

Comment

Comment

Franz Weninger Blaufränkisch Steiner 2016

Blaufränkisch a.k.a. Kékfrankos er en grænseoverskridende drue med dybe rødder på begge sider af den østrigsk-ungarske grænse. En af dens tro følgesvende og fortolkere er Franz Weninger, hvis familie har huseret i området siden 1828. Hans biodynamiske fortolkning af Spern Steiner i Sopron på den ungarske side af grænsen er urtet, krydret, røget og med tæt, mørk saft af kirsebær, jern, dunkel mineralitet, livlig syre og spændstige tanniner. En dybt forankret , grænseoverskridende og højt svævende vin!

Franz Weninger Blaufränkisch Spern Steiner 2016 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Steiner 2016
Vinhus: Weninger
Område: Mittelburgenland
Land: Østrig
Druesort: Blaufränkisch
Jordbund: Løss, gnejs, glimmerskifer
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 13,3%
Importør: Österreich Vin
Pris: 250,-

Comment

Comment

Péter Wetzer Kékfrankos Spern Steiner 2013

Mildt røget, peberkrydret duft. Saftig, rig på røde og sorte kirsebær, brombær og blåbær, nåleskov og tobak. Smidige tanniner og en syrefrisk åre hele vejen igennem. En mere livlig og renere rød skal man lede længe efter. Kékfrankos kommer virkeligt til sin ret her, Spern Steiner er som et Saint-Joseph eller Côte-Rôtie under ungarske faner: Gnejs, glimmerskifer, glødende sol og kølige nætter, eksotisk elegance, usædvanligt drikkelig. Flasket uklaret, ufiltreret og med et minimalt strøg sulfit.

Peter Wetzer Kekfrankos Spern Steiner 2013 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Spern Steiner 2013
Vinhus: Péter Wetzer
Område: Sopron
Land: Ungarn
Druesort: Blaufränkisch
Jordbund: Løss, gnejs, glimmerskifer
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 13,5%
Importør: Winewise
Pris: 285,-

Comment

Comment

Romeo del Castello Etna Rosso Allegracore 2016

En duftmæssigt underfundig, strukturbetonet rødvin fra Chiara Vigo på Fattorie Romeo del Castello ved Randazzo på Etnas nordside. Ribs og solbær, hyben, figen, kanel, nellike og asfalt åbenbarer sig med tid i glasset. Smidig syre og fine tanniner griber om sig og fastholder spændingen i en ganske spændende vin, der er god nu— og vil stramme op og gå i dybden efter et par år mere på flasken.

Romeo del Castello Allegracore 2016 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Allegracore 2016
Vinhus: Romeo del Castello
Område: Etna
Land: Italien
Druesort: Nerello Mascalese
Jordbund: Vulkansk
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret på ståltanke
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 13,5%
Importør: Bichel
Pris: 180,-

Comment

Comment

Radio-Coteau La Neblina 2014

En sjælden skønhed fra Sonoma Coast i det nordlige Californien: Radio-Coteaus Pinot Noir Le Neblina 2014. Efter en tid i glasset åbner dens saftigtgrønne græs og jordbærfrugt op for en frodigere rød kirsebærfrugt med fine noter af tobak og kanel. Kølig, elegant og forførende med sine silkeglatte tanniner, friske syre og fine bitternoter af tyttebær, granatæble og hyben. Eric Sussman arbejder biodynamisk med gamle burgundiske kloner og gærer sine vine men en del brug af hele klaser. Flasket uklaret og ufiltreret. Navnet La Neblina har han fra den tåge, der ruller ind fra Stillehavet og køler vinmarkerne på den fine Goldridge-jord ned; og Radio-Coteau er et udtryk, han har lært i Frankrig, hvor “bjergradio” er den tale, terroiret transmitterer til vinmageren.

Radio-Coteau Pinot Noir La Neblina 2014 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: La Neblina 2014
Vinhus: Radio-Coteau
Område: Sonoma Coast
Land: Californien
Druesort: Pinot Noir
Jordbund: Lehm, sandsten
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 13,5%
Importør: Husted Vin
Pris: 520,-

Comment