Viewing entries in
Orangevin

Comment

Michael Wenzel Wild+free Tauchgang 2017

Tørret citrus, et hint af havtorn, let røgede noter, fin syre, bløde tanniner = en saltvandsindsprøjtning til Chardonnay fra Michael Wenzel i Burgenland, der bevæger sig ud på dybt vand med et par ugers udblødning med skallerne, en del hele klaser, plus et lille skud Sauvignon, og så lagring på amfora. Wenzels Wild+free er vellykkede livtag med orangevin, og virkeligt flotte versioner af Furmint og Pinot Gris fremstiller han også.

Michael Wenzel Wild+Free Tauchgang 2017 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Tauchgang 2017
Vinhus: Michael Wenzel
Område: Burgenland
Land: Østrig
Druesort: Chardonnay
Jordbund: Sand og kalksten
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret,
to ugers maceration
Lagring: Amfora
Lukning: Korkprop, voksforseglet
Alkohol: 13%
Importør: Høtoft Vin
Pris: 165,-

Comment

Comment

Christian Binner Si rose 16-17

Et rosenflor af liflige aromaer, saftig frugt og spændstig tanninstruktur, sådan koger man Christian Binners Si Rose ned: Det er en munter og roséagtig orangevin med alt fra roser, kaprifolie, abrikos, pomerans, bergamot, syrlinger og skumslik til søde krydderier, lakridsrod og hvid peber— og ja, det er selvfølgelig Gewürztraminer, der slår sig løs i selskab med Pinot Gris, fra gamle stokke på den sydvendte enkeltmark Bildstoecklé. Et blend af to årgange, 2016 med blot 8 timers maceration og 2017 med hele 8 måneder, flasket i foråret 2018 og ude på narrestreger i sommeren 2019. Bemærk i øvrigt det muntre ordspil si rose (så rosenduftende) på cirrose (skrumpelever). Drik ansvarligt!

Christian Binner Si rose 2016 2017 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Si rose 16-17
Vinhus: Christian Binner
Område: Alsace
Land: Frankrig
Druesorter: Gewürztraminer, Pinot Gris
Jordbund: Kalkholdig
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret,
otte måneders maceration
Lagring: Store træfade
Lukning: Glasprop
Alkohol: 14%
Importør: lieu-dit
Pris: cirka 200,-

Comment

Comment

Andreas Tscheppe Hirschkäfer 2015

Eghjorten er egentlig uddød i Danmark men for få år siden genudsat og ellers at finde på en flaske Hirschkäfer fra Andreas Tscheppe— en sjælden og vild vin, som forfører med sin glødende ravfarve og umiskendeligt orange duft af abrikos og sveske og en vegetalsk dybde— rodfrugter, fermenteret kål og muldjord. Smagen er pikant med syrlig ferskensten, tørret abrikos og sofrito, karamelliserede løg, mørk rom, ædeltræ og et strejf røg. Rund og blød med fine tanniner og en flot integreret syre. Druerne er Sauvignon og Chardonnay, dyrket på den sydvestvendte skråning Czamillonberg, og gæret med skallerne i to uger for så at overvintre i et nedgravet fad! Det underjordiske ophold oplader den efter sigende med en overjordisk energi. Livskraftigt smager det i al fald.

Andreas Tscheppe Hirschkäfer Erdfass 2015 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Hirschkäfer 2015
Vinhus: Andreas Tscheppe
Område: Steiermark
Land: Østrig
Druesorter: Sauvignon Blanc, Chardonnay
Jordbund: Kalkholdig mergel
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret,
to ugers maceration
Lagring: Små træfade, nedgravede
Lukning: Korkprop
Alkohol: 12%
Importør: Österreich Vin
Pris: 395,-

Comment

Comment

Peter Veyder-Malberg Grüner Veltliner Alternative 2016

Genial Grüner med kvæde, nyslået hø, tobak og friskkværnet peber, knusprig syre og fine tanniner. Tre ugers skindkontakt har fremhævet udtrykket af druerne fra terrasser på Buschenberg, Loibenberg og Hochrain i Wachau; og Peter Veyder-Malbergs mange års erfaring med rødvinsfremstilling hos Graf Hardegg fornemmes. Flot balance og fint polymeriserede tanniner. Druerne er høstet ved håndkraft, afstilket og gæret hele, hvorefter vinen er lagret et år på små cigarformede træfade.

Peter Veyder-Malberg Grüner Veltliner Alternative 2016 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Alternative 2016
Vinhus: Veyder-Malberg
Område: Wachau
Land: Østrig
Druesort: Grüner Veltliner
Jordbund: Gnejs, løss
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret,
tre ugers maceration
Lagring: Små træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 12,5%
Importør: Österreich Vin
Pris: 350,-

Comment

Comment

Winkler-Hermaden Quevri Gewürztraminer 2011

Ansporet af Bernhard Otts vellykkede Qvevre 2009 forsøgte Christof Winkler-Hermaden fra Schloss Kapfenstein i Steiermark at gøre ham kunsten efter i 2011. Gamle stokke Gewürztraminer og seks måneders skindkontakt. Vinen blev god, og tiden har kun gjort den bedre: I dag er den et besindet overflødighedshorn af gule roser, sultanasrosiner, kandiseret citrusskal, litchi, banan og akaciehonning, med ro på frugtsødmen, cremet syre og de fineste tanniner. Qvevrierne er nu sendt på pension igen, og senere årgange er vinificeret på ståltank og egetræsfade— men de er nu også anbefalelsesværdige!

Winkler-Hermaden+Gewurztraminer+Quevri+2011+Flaskevis+%28C%29+Thomas+Bohl.jpg

Flaske: Quevri 2011
Vinhus: Winkler-Hermaden
Område: Steiermark
Land: Østrig
Druesort: Gewürztraminer
Jordbund: Lehm, basalt
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Gæret på qvevri,
seks måneders skindkontakt
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 13,5%
Pris: cirka 200,-

Comment

Comment

González Bastías Vino Naranja 2017

Vino Naranja 2017 fra González Bastíaz er en lyslevende orangevin af den letfordøjelige slags med frisk syre, fine tanniner og et håndskrevet partitur af nyplukkede blomster, vilde urter, orangeskal, tørrede abrikoser og læder. Stemmerne er Moscatel, Torontel og en smule País fra 200 år gamle upodede stokke. Det spiller.

Gonzalez Bastias Vino Naranjo 2017 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Vino Naranja 2017
Vinhus: González Bastías
Område: Maule
Land: Chile
Druesorter: Moscatel, Torontel, País
Jordbund: Granit
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret,
en måneds maceration
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: !3%
Importør: Rosforth & Rosforth
Pris: 178,-

Comment