Viewing entries in
Italien

Comment

Di Filippo Grechetto 2018

En slags gåsevin— af slagsen med godt greb og en udstrakt hånd til naturen! Søskendeparret Emma og Roberto di Filippo driver deres familiegård i Cannara ved Montefalco i Umbrien med heste og gæs i vinmarkerne, der dyrkes som agerskovbrug og efter økologiske og biodynamiske principper. Den lokale Grechetto er en naturligt tanninrig grøn drue, og det mærkes i dens ellers friske og fint frugtige vin: Den går med korset og strør citrus, ferskenskind, ananas og grønne urter om sig. En enkel og alligevel spændende vin; og en madvin— hvis ikke som på stedet serveret til lufttørret gåsekød og gåseægsomelet, så til salater, gedeost, grøntsagsretter eller lys fisk.

Di Filippo Grechetto IGT 2018 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Grechetto 2018
Vinhus: Vini di Filippo
Område: Umbrien
Land: Italien
Druesort: Grechetto
Jordbund: Kalkholdig ler
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Ståltanke
Lukning: Korkprop
Alkohol: 13,5%
Importør: Juuls Vin & Spiritus
Pris: 99,-

Comment

Comment

Fornaro Soave Classico Anfora 2016

En af Soaves mange små og spændende producenter er Damiano Fornaro, der i en alder af 25 slog sig ned som vinbonde i 2010. Han søger det maksimale udtryk fra sine fossilrige, kalkholdige jorde og Garganega-druen; og han gør gerne en forskel— for eksempel med vinificering på amforaer. Soave Classico Anfora 2016 er puristisk og mineralsk i stilen. Æterisk duft af citrus, tørrede blomster og benzin; og slank, stringent og syrerig smag af grapefrugt og sagte bitternoter af akaciehonning og friske mandler.

Fornaro Soave Classico Anfora 2016 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Soave Classico Anfora 2016
Vinhus: Fornaro
Område: Veneto
Land: Italien
Druesort: Garganega
Jordbund: Kalkholdig
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Amfora
Lukning: Korkprop
Alkohol: 13%
Pris: cirka 250,-

Comment

Comment

Emidio Pepe Pecorino Colli Aprutini 2015

Pecorino er andet og mere end romersk fåreost eller en gammel italiensk fårerace. Det er også en behagelig mundfuld modne abrikoser med strejf af syrnet smør, bivoks og harpiks. Syren er livlig og en delikat salt note runder af. Emidio Pepe mestrer ikke blot Trebbiano men også den sjældnere sort Pecorino, og fremgangsmåden er da også den samme: Vinen dyrkes opbundet i pergola, som beskytter de sarte grønne druer mod solens stærk lys, så de modner i skyggen og bevarer friskhed og finesse. Mosten trædes fra hele klaser, gæres på cementtanke og flaskes ufiltreret med minimal sulfit.

Emidio Pepe Pecorino 2015 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Pecorino 2015
Vinhus: Emidio Pepe
Område: Abruzzo
Land: Italien
Druesort: Pecorino
Jordbund: Ler, kalksten
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Cementtanke
Lukning: Korkprop
Alkohol: 14%
Importør: Österreich Vin
Pris: 425,-

Comment

Comment

Fasoli Gino Pieve Vecchia 2016

Pieve Vecchia, den gamle kirke, kaster et gyldent lys over en svunden tid med sin duft af nyhøstede kornmarker og fuldmodne ferskner, sensommer og efterår. 100% Garganega fra pergolaer på veronesiske sandjorde, tre gange høst fra midt til september til midt oktober. Gæret på stål og lagret på tonneaux, og det smager af syrnet smør, citrusskal og mandler med strejf af kamille og vanille. Moden fedme, delikat syre og salt mineralitet. Frodig nu men også med et vist lagringspotentiale. Fasoli Gino var for øvrigt frontløber for Italiens økologiske vinbrug: De konverterede fuldt ud i 1986 og har praktiseret biodynamik siden 2006.

Fasoli Gino Pieve Vecchia 2016.jpg

Flaske: Pieve Vecchia 2016
Vinhus: Fasoli Gino
Område: Veneto
Land: Italien
Druesort: Garganega
Jordbund: Sand, ler
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Gæret på ståltanke
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 12,5%
Importør: Supermarco
Pris: cirka 150,-

Comment

Comment

Romeo del Castello Etna Rosso Allegracore 2016

En duftmæssigt underfundig, strukturbetonet rødvin fra Chiara Vigo på Fattorie Romeo del Castello ved Randazzo på Etnas nordside. Ribs og solbær, hyben, figen, kanel, nellike og asfalt åbenbarer sig med tid i glasset. Smidig syre og fine tanniner griber om sig og fastholder spændingen i en ganske spændende vin, der er god nu— og vil stramme op og gå i dybden efter et par år mere på flasken.

Romeo del Castello Allegracore 2016 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Allegracore 2016
Vinhus: Romeo del Castello
Område: Etna
Land: Italien
Druesort: Nerello Mascalese
Jordbund: Vulkansk
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret på ståltanke
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 13,5%
Importør: Bichel
Pris: 180,-

Comment

Comment

Frank Cornelissen MunJebel CS 2016

Chiusa Spagnolo er en lille parcel på Contrada Zottorinoto på det nordlige Etna, som Frank Cornelissen kunstfærdigt forvandler til vin. Stokkene står på den vulkanske jord i 620 meters højde, hvor de er plantet på egne rødder omkring 1925. Spontangæret på glasfibertanke med to måneders maceration. Det resulterer i en nærmest nebbiolosk vin, der udstråler stor seriøsitet. 2016 er saftig og slank og strammer til med fine tanniner. Kirsebær, ribs og tyttebær tilføjes efter en tid roser, figner, nelliker og røg. Stof til mange års udvikling.

Frank Cornelissen Munjebel CS 2016 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: MunJebel CS 2016
Vinhus: Frank Cornelissen
Område: Etna
Land: Italien
Druesort: Nerello Mascalese
Jordbund: Vulkansk
Dyrkningsform: Permakultur
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Glasfibertanke
Lukning: Kunstprop
Alkohol: 14%
Importør: Winewise
Pris: 460,-

Comment