Viewing entries in
Frankrig

Comment

Domaine Rietsch Murmure 2017

Gule roser, jasminthe, orangeblomstvand, mandariner, tørrede kantareller; Guds mumlen mellem træerne. Jean-Pierre Rietschs rustikke orange udgave af den traditionelle, tørre Alsace Muscat taler i tunger med afstemt aromatik, frisk syre og støvede tanniner. Et kværn peber og et pust mentol i eftersmagen. Udgangspunktet er økologisk dyrket Muscat fra parceller på Stein og Zotzenberg, presset af hele klaser og gæret med tre ugers maceration og seks måneders lagring sur lie. Etiketten er malet af Marie Drea.

Domaine Rietsch Murmure 2017 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Murmure 2017
Vinhus: Domaine Rietsch
Område: Alsace
Land: Frankrig
Druesort: Muscat Ottonel
Jordbund: Kalkholdig mergel
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret,
tre ugers maceration
Lagring: Ståltanke
Lukning: Korkprop
Alkohol: 11,5%
Importør: lieu-dit
Pris: 150,-

Comment

Comment

Philippe Pacalet Pommard Les Arvelets 2010

Modne rødvine, samlerobjekter og anden voksensnak til side, Philippe Pacalet er en slags levende legende og laver rustik terroirvin rundt omkring i Bourgogne. Hans Pommard premier cru Les Arvelets 2010 er intens og struktureret saft med sorte kirsebær, solbær og hindbær og krydrede, mineralske undertoner. Flot balanceret syre og fine tanniner. Les Arvelets er en sydvendt skråning i det nordlige Pommard på jern- og kalkholdig mergel. Økologisk dyrkede ældre stokke, spontangæret, en måneds maceration og lagring sur lie på gamle træfade i halvandet år.

Philippe Pacalet Pommard Les Arvelets 2010 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Les Arvelets 2010
Vinhus: Philippe Pacalet
Område: Bourgogne
Land: Frankrig
Druesort: Pinot Noir
Jordbund: Kalkholdig mergel
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Små træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 13%
Importør: Vinrosen
Pris: ca. 750,-

Comment

Comment

Les Vignes de Paradis Terroir du Léman 2016

Diskret charme eller ulidelig lethed? Chasselas balancerer på en knivsæg mellem de to. Heldigvis formår Dominique Lucas at holde balancen. Hans "morgenblik på søen” er næsten overvældende underspillet: Hvide blomster, akaciehonning og røgelse pianississimo — men først og fremmest alpeluft og det reneste vand, der kan rinde. Den fordamper som dug for solen; noget af det saftigste vin, man kan forestille sig. Biodynamisk dyrket, fermenteret på betonæg; og ren lémancolie.

Les Vignes de Paradis Terroir du Léman 2016 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Terroir du Léman 2016
Vinhus: Les Vignes de Paradis
Område: Haute-Savoie
Land: Frankrig
Druesort: Chasselas
Jordbund: Gletchermoræne
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Betonæg
Lukning: Korkprop
Alkohol: 11,5%
Importør: Pétillant
Pris: 165,-

Comment

Comment

Bertin-Delatte 3.11

Nicolas Bertins og Geneviève Delattes enkeltmark L’Échalier i Rablay-sur-Layon. Version 3.11 er en særudgave, en sen aftapning af tre fade fra den givtige årgang 2011: Stilen er oxidativ og vækker mindelser om Jura, men det er altså ren Chenin fra Loire, økologisk dyrket og minimalistisk, men mageløst, vinificeret. Morgendis lætter sammen med æbler, pærer, kvæder, kamille, friske nødder og Karl Johan. Salt, sprød syre og let olieret tekstur. Spændende vin.

Bertin-Delatte L'Echalier 311 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: 3.11
Vinhus: Bertin-Delatte
Område: Loire
Land: Frankrig
Druesort: Chenin Blanc
Jordbund: Sand, grus
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Små træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 13,5%
Importør: Extra Brut Vinimport
Pris: ca. 200,-

Comment

Comment


Gemen Bourgogne i al sin ungdommelige ynde: Saftig fersken, bagt æble, citrus, kærnemælk, flint. En tidlig flaskning, frisk og frugtig og ikke mindst med prikkende syre. Julien Altaber er — som sin læremester Dominique Derain — altid god for en tiltrængt forfriskning.

Séxtant La Fleur au Verre Chardonnay 2017 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: La Fleur au Verre 2017
Vinhus: Vins Sextant
Område: Bourgogne
Land: Frankrig
Druesort: Chardonnay
Jordbund: Kalksten
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Store egetræsfade
Lukning: Glasprop
Alkohol: 12,5%
Importør: Pétillant
Pris: 175,-

Comment

Comment

Frédéric Cossard Zizifrédo Skin-Contact 2016

Fred Cossard er et navn, der nikkes og slubres anerkendende til blandt både burgunderbeundrere og naturvinsnørder. Her handler det dog om udenoms-burgundisk orangevin fra manden i en hyldest til vennen Gabrio Bini — og et forsøg på at få noget godt ud af 2016-årgangen: Zizifrédo er Grenache, Bourboulenc, Muscat og Aligoté i superlativ efter ni måneders maceration. Citrusskal, tropisk frugt, urter, hø, pistacier, en smule kærnemælk, livlig syre. Glad som en fransk gadedreng, og Jacques Brel synger Vesoul…

Frederic Cossard Skin Contact Zizifredo 2016 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Zizifrédo 2015
Vinhus: Frédéric Cossard
Område: Bourgogne, Rhône
Land: Frankrig
Druesorter: Grenache,
Bourboulenc, Muscat, Aligoté
Jordbund: Kalksten
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret,
ni måneders maceration
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 13%
Importør: lieu-dit
Pris: 300,-

Comment