Viewing entries in
Biodynamik

Comment

Valentina Passalacqua Cosicomé 2018

Sommerlig orangevin på Greco Bianco-druen fra Valentina Passalacqua i Gargano i det nordlige Apulien. Solmodne mandariner, abrikoser, bivoks, pinjekerner og rosmarin, meget middelhavsagtig og forfriskende syrlig. Fra biodynamisk dyrkede druer fra kalkstensjorde i over 500 meters højde, blot fire dages skindkontakt, flasket ufiltreret og med minimal sulfittilsætning.

Valentina Passalacqua Greco Cosicomé 2018 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Cosicomé 2018
Vinhus: Valentina Passalacqua
Område: Puglia
Land: Italien
Druesort: Greco
Jordbund: Kalksten
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret,
fire dages skindkontakt
Lagring: Ståltanke
Lukning: Korkprop
Alkohol: 11%
Importør: Terroiristen
Pris: 189,-

Comment

Comment

Weingut Harkamp Gelber Muskateller Natural 2018

Saftig og syrestyret Muskateller fra Petra og Hannes Harkamp i Südsteiermark. Der er dæmmet op for den spraglede aromatik, til gengæld er der ren frugt— sprøde grønne druer, reineclauder og tropiske svipture— samt en delikat kalket mineralitet. Modnet på gærresterne, flasket ufiltreret. Etikettens glade Shropshirefår tumler rundt med Altsteirerhøns og holder balance i familiens biodynamiske vinmarker i bakkelandet omkring Sausal.

Harkamp Gelber Muskateller Natural 2018 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Gelber Muskateller Natural 2018
Vinhus: Weingut Harkamp
Område: Steiermark
Land: Østrig
Druesort: Gelber Muskateller
Jordbund: Sand, kalksten
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Ståltanke
Lukning: Skruelåg
Alkohol: 11%
Pris: cirka 150,-

Comment

Comment

Bencze Riesling 2018

Saftige reineclauder, grøn citrus og tørret lime smyger sig rundt om en livlig syre og en mildt røget, salt mineralitet. István Bencze holder til i Badacsony nord for Balatonsøen i Ungarn, hvor de sandede jorde er fyldt med tuf og basalt, og han må være den ukronede ungarske konge af Riesling. Biodynamisk dyrkning, helklasepresning, gæring og lagring på amforaer, ti måneder på gærresterne, og fyldt på flaske uden klaring, filtrering eller tilsatte sulfitter.

Druerne stammer fra to marker, Templomdombi plantet i 1976 og Hétésfél plantet i 2015, begge beliggende i 160-180 meters højde.

Bencze Birtok Riesling 2018 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Riesling 2018
Vinhus: Bencze
Område: Balaton
Land: Ungarn
Druesort: Riesling
Jordbund: Ler, sand, tuf, basalt
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Amfora
Lukning: Korkprop, lakforseglet
Alkohol: 11%
Importør: Høtoft Vin
Pris: 175,-

Comment

Comment

Heinrich Blaufränkisch Ried Edelgraben 2016

Hemmelighedsfuld Blaufränkisch fra Edelgraben på Leithaberg i det nordlige Burgenland. Frisk syre og faste, fine tanniner holder en fortættet, mørk frugt i elegant jerngreb— og så et crescendo af skovbær, solbær, lakrids, sort peber og summende mineralitet. Fra den kølige øvre del af Edelgraben, en sydøstvendt skråning på glimmerskifer og kalksten; høstet i oktober, gæret med tre ugers skindkontakt og modnet 31 måneder på brugte 500-liters egetræsfade.

Heinrich Blaufränkisch Ried Edelgraben 2016 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Edelgraben 2016
Vinhus: Heinrich
Område: Burgenland
Land: Østrig
Druesort: Blaufränkisch
Jordbund: Glimmerskifer, kalksten
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Store træfade
Lukning: Glasprop
Alkohol: 13%
Importør: Sigurd Müller Vinhandel
Pris: 210,-

Comment

Comment

Brüder Dr. Becker Silvaner Orange 2018

Rhinen går over sine bredder af saftighed i Silvaner Orange fra Brüder Dr. Becker i Rheinhessen. Fra ældre stokke på kalkstensholdige løssjorde strømmer en drivvåd frugt, nashipære og ananas med lette lime-, græs- og urtenoter og en filigran tekstur. Høstet sidst i september og gæret med skallerne tre uger i 1.200-liters fade. Det er de økologisk pionerer Hans og Lotte Pfeffer-Müller, der driver det i dag biodynamisk certificerede vinhus i Ludwigshöhe.

Brüder Dr. Becker Silvaner Orange 2018 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Silvaner Orange 2018
Vinhus: Brüder Dr. Becker
Område: Rheinhessen
Land: Tyskland
Druesort: Silvaner
Jordbund: Løss, sand, kalksten
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret,
tre ugers skindkontakt
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 14%
Importør: Rosforth & Rosforth
Pris: 174,-

Comment

Comment

Ploder-Rosenberg Maro beleebt 2016

Ploder-Rosenberg laver nogle af Østrigs mest interessante orangevine, Aero, Tero, Fejro og her Maro, som er Grüner Veltliner og Bronner med fem måneders skindkontakt, fermenteret i store, nedgravede amforaer og siden modnet sytten måneder på små amforaer. Saftig og stoflig, frit flydende frugt, birkesaft, kandiseret citrusskal, skovmærke og salvie, skyggespil, drypstenshuler og springende hvaler… endnu en virkeligt fascinerende vin.

Ploder-Rosenberg Maro beseelt 2016 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Maro 2016
Vinhus: Ploder-Rosenberg
Område: Steiermark
Land: Østrig
Druesorter: Grüner Veltliner, Bronner
Jordbund: Vulkansk konglomerat, løss
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret på amforaer,
fem måneders skindkontakt
Lagring: Amfora
Lukning: Korkprop, voksforseglet
Alkohol: 10,6%
Pris: cirka 400,-

Comment