Viewing entries in
Økologi

Comment

Zehnthof Luckert Maustal Silvaner Grosses Gewächs 2017

Familien Luckert er blandt Frankens dydigste Silvaner-fortolkere, og med marken Maustal imponerer de år efter år. Det er en saftig og smidig drik, de driver frem fra den magre kalkstensjord på den sydvendte skråning syd for Sulzfeld— med talkumagtig tekstur, så den gnidningsløst glider ned, og samtidigt med en stoflighed, så man føler sig mættet. Mineralitet i front og frugt som efterklang, grapefrugt, fersken, ferskensten, oolong, græs og urter. Høstet fra gamle stokke og vinificeret i Halbstückfässer med lang lagring på gærresterne; fränkisch trocken, helt tør men svært læskende. Læs mere om huset og marken her.

Zehnthof-Luckert Maustal Silvaner GG 2017 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Silvaner Maustal 2017
Vinhus: Zehnthof Luckert
Område: Franken
Land: Tyskland
Druesort: Silvaner
Jordbund: Kalksten
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Store træfade
Lukning: Skruelåg
Alkohol: 13%
Importør: Vinpusheren
Pris: 349,-

Comment

Comment

Clos Forano Pet Nat Fever 2019

Sprøde Sangiovese-baserede bobler fra Bertinoro i Romagna, smager som en slags sammenskudsgilde mellem knastør, rustik Sangiovese, en rosa Lambrusco fra naboerne i Emilia og Prosecco col fondo fra længere mod nord. Fire dages maceration og ganske fine gærrester i flasken. Det er tørstslukkende, enkelt og ligetil, fin syre og knitrende skum; røde kirsebær, blodappelsin og rød grapefrugt.

Clos Forano Pet Nat Fever 2019 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Pet Nat Fever 2019
Vinhus: Clos Forano
Område: Emilia-Romagna
Land: Italien
Druesort: Sangiovese
Jordbund: Kalkholdig mergel
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret
på glasfibertanke
Lagring: Flaskelagring
Lukning: Kapsel
Alkohol: 12%
Importør: Reduktivt
Pris: 195,-

Comment

Comment

Dobravac Simfonija 2015

Musikalsk Malvazija macereret med en smule Chardonnay, og det er klassisk orangevin med symfonisk klang. Blomster, bergamot og læder i duften, fyldig, varm og krydret i munden, med mild syre og fine tanniner og en flot smag af abrikoser, orangeskal, kvædebrød, muskatblomme, muskatnød og vanille. Fra familien Dobravacs gård i Rovinj ved den kroatiske Adriaterhavskyst. Tre år på tonneaux og barriques.

Vina Dobravac Simfonija 2015 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Simfonija 2015
Vinhus: Dobravac
Område: Istrien
Land: Kroatien
Druesorter: Malvazija Istarska, Chardonnay
Jordbund: Jernholdig mergel
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret,
to ugers skindkontakt
Lagring: Store og små træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 14,5%
Pris: cirka 250,-

Comment

Comment

Winzerhof Landauer-Gisperg Amphore 2015

Tilbage til dengang, der var tider til: Familien Landauer-Gisperg vil give os et indblik i gamle traditioner i deres fine amfora-vine fra Thermenregion i Østrig. Et blend af lokale sorter gæret i nedgravede amforaer skal give fornemmelse for fortidens livsformer, som de også er udtrykt på Bayeux-tapetet, der pryder etiketten; og vinen er både rustik og raffineret— en flot struktureret orangevin med aromaer af orangeskal, abrikoser, bivoks og harpiks, fin syre og et fast tanningreb.

Winzerhof Landauer-Gisperg Amphore Weiss 2015 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Amphore 2015
Vinhus: Landauer-Gisperg
Område: Thermenregion
Land: Østrig
Druesorter: Rotgipfler,
Zierfandler, Weissburgunder
Jordbund: Lehm, kalksten
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret,
ni måneders maceration
Lagring: Amfora
Lukning: Skruelåg
Alkohol: 12,5%
Pris: cirka 250,-

Comment

Comment

Cascina Iuli Malidea 2015

Nu ikke så dårlig en idé, det med Nebbiolo i Monferrato… men det syntes Fabrizio Iulis kolleger, så da han i 1999 plantede en mark med sorten i Cerrina i det nordlige Monferrato, kom den til at hedde Malidea. “Jeg havde altid haft lyst til at lave Nebbiolo for at se, hvordan den ville arte sig i Monferrato. Nu ved jeg det — og jeg er meget tilfreds med resultaterne.” Som smager og dufter af saftige røde bær, hyben, bisongræs, lakrids, urter og tørv, tanninerne er fine og klækkelige, men det glider ubesværet ned, en nydelig vin. Vinificeret i cementtanke, modnet 16 måneder på store egetræsfade og kun tilsat sulfitter i småtingsafdelingen, <25 mg/L.

Cascina Iuli Malidea Nebbiolo 2015 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Malidea 2015
Vinhus: Cascina Iuli
Område: Piemonte
Land: Italien
Druesort: Nebbiolo
Jordbund: Kalkholdig ler
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Store træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 13,5%
Importør: Pétillant
Pris: 250,-

Comment

Comment

Ipša Sivi Pinot 2017

Ivan Ipša er en mester udi macereret Malvazija men Sivi Pinot (på vore kanter oftest kendt som Pinot Gris) gør han også glimrende. “Vinen bestemmer selv macerationstiden. Så længe mosten gærer, får den blive på skallerne” I 2017 blev det til godt 30 dage, og det er der kommet en karakterfuld men let drikkelig orangevin ud af, med fyldig frugt, mild syre og krydret mineralitet. Syrlig og søde skovbær i snuden, fløjlsblød i munden, burgundisk peach melba, abrikoser, figner, fine tanniner og delikat tørhed.

Ipša Sivi Pinot 2017 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Sivi Pinot 2017
Vinhus: Ipša
Område: Istrien
Land: Kroatien
Druesort: Pinot Gris
Jordbund: Flysch, sandsten
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret,
30 dages skindkontakt
Lagring: Små træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 14,5%
Pris: cirka 175,-

Comment