Viewing entries in
Økologi

Comment

Philippe Pacalet Pommard Les Arvelets 2010

Modne rødvine, samlerobjekter og anden voksensnak til side, Philippe Pacalet er en slags levende legende og laver rustik terroirvin rundt omkring i Bourgogne. Hans Pommard premier cru Les Arvelets 2010 er intens og struktureret saft med sorte kirsebær, solbær og hindbær og krydrede, mineralske undertoner. Flot balanceret syre og fine tanniner. Les Arvelets er en sydvendt skråning i det nordlige Pommard på jern- og kalkholdig mergel. Økologisk dyrkede ældre stokke, spontangæret, en måneds maceration og lagring sur lie på gamle træfade i halvandet år.

Philippe Pacalet Pommard Les Arvelets 2010 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Les Arvelets 2010
Vinhus: Philippe Pacalet
Område: Bourgogne
Land: Frankrig
Druesort: Pinot Noir
Jordbund: Kalkholdig mergel
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Små træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 13%
Importør: Vinrosen
Pris: ca. 750,-

Comment

Comment

Fuchs und Hase Pet Nat 2016 Vol. 3

Fuchs und Hase er et legesygt samarbejde mellem to økologiske østrigske vinhuse, Jurtschitsch og Arndorfer, i jagten på den perfekte pet nat (a.k.a. auf den Spuren der prickelnden Vielfalt). En håndfuld forskellige forsøg frigives hvert år, og her er det den fabelagtige Vol. 3 fra 2016: Welschriesling og Riesling gæret sammen med 12 dages skindkontakt og flasket 5 uger efter høst, uklaret, ufiltreret og usvovlet. På flasken gærer den færdig til en saftig og læskende skum med smag af grønne druer og pærer, frisk syre og salt mineralitet — forførende lethed.

Fuchs und Hase Pet Nat 2016 Vol 3 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Pet Nat Vol.3 2016
Vinhus: Fuchs und Hase
Område: Kamptal
Land: Østrig
Druesorter: Welschriesling, Riesling
Jordbund: Gnejs, løss
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæring, maceration
Lagring: Flaskelagring sur lie
Lukning: Kapsel
Alkohol: 11%
Importør: Österreich Vin
Pris: 185,-

Comment

Comment

Johanneshof Reinisch Spiegel Zierfandler 2013

Zierfandler? En sjælden østrigsk sort, der oftest blandes med Rotgipfler til den engang så berømte Gumpoldskirchner, en vin fra den i dag ofte oversete Thermenregion syd for Wien. Her er det dog en sortsren enkeltmarksvin fra økologiske Johanneshof Reinisch: Modne æbler, pære, kvæder, ananas, pomerans og grapefrugt, god syre og cremet tekstur. Honning, hasselnødder, mandler og et let røget og pebret præg i eftersmagen. Mørke mineralske undertoner. Et anderledes og ret spændende glas.

Johanneshof Reinisch Spiegel Zierfandler 2013 Flaskevis (C) Thomas Bohl.JPG

Flaske: Spiegel Zierfandler 2013
Vinhus: Johanneshof Reinisch
Område: Thermenregion
Land: Østrig
Druesort: Zierfandler
Jordbund: Kalkholdig løss
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Vinificering
Lagring: Lagring
Lukning: Korkprop
Alkohol: 13,5%
Importør: Vin & Vin
Pris: 249,-

Comment

Comment

Bertin-Delatte 3.11

Nicolas Bertins og Geneviève Delattes enkeltmark L’Échalier i Rablay-sur-Layon. Version 3.11 er en særudgave, en sen aftapning af tre fade fra den givtige årgang 2011: Stilen er oxidativ og vækker mindelser om Jura, men det er altså ren Chenin fra Loire, økologisk dyrket og minimalistisk, men mageløst, vinificeret. Morgendis lætter sammen med æbler, pærer, kvæder, kamille, friske nødder og Karl Johan. Salt, sprød syre og let olieret tekstur. Spændende vin.

Bertin-Delatte L'Echalier 311 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: 3.11
Vinhus: Bertin-Delatte
Område: Loire
Land: Frankrig
Druesort: Chenin Blanc
Jordbund: Sand, grus
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret
Lagring: Små træfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 13,5%
Importør: Extra Brut Vinimport
Pris: ca. 200,-

Comment

Comment

Le Boncie Cinque 2014

God gammeldags Chianti fra Giovanna Morgantis vingård Le Boncie. Dette er hendes “andenvin” på druer far de yngre stokke, et femkløver af Sangiovese og gamle toscanske sorter. Spontangæret på ståltanke, en måneds maceration, et års lagring på store egetræsfade, ingen klaring eller filtrering, minimalt med sulfitter. Fin kirsebærduft med dybder af læder og muld og et strejf spidskommen. Saftspændt, kølig frugt - kirsebær og hindbær - og en frisk syre, let bitterhed og fine tanniner. Ikke husets førstefødte Le Trame, og ikke den gunstigste årgang, men alligevel en opkvikkende og smilende vin. 

Le Boncie 5 2014 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Cinque 2014
Vinhus: Podere Le Boncie
Område: Toscana
Land: Italien
Druesorter: Sangiovese, Colorino,
Mammolo, Fogliatonda, Ciliegiolo
Jordbund: Sandsten, kalkmergel
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Spontangæret på ståltanke
Lagring: Store egetræsfade
Lukning: Korkprop
Alkohol: 13,5%
Importør: Winewise
Pris: cirka 150,-

Comment

Comment

Lemelson Dry Riesling 2013

Eric Lemelson lagde ud som advokat med miljøsager som speciale, før han gav efter for livet på landet og kærligheden til vin. Han dyrker sine marker økologisk, og bæredygtig udvikling er et tema, så vinhuset i Willamette Valley, Oregon er indrettet således, at tyngdekraften gør arbejdet i stedet for energikrævende mekanik. Willamette Valley er kendt for Pinot Noir, men Riesling gør sig også godt: Her fra basaltjorde i 100-200 meters højde og med en kølende indflydelse fra Stillehavet. Gæret på ståltanke og lagret på gærresterne. Fuldmoden stenfrugt i duften, små spor af petroleum, rågummi og havgus. Tør, jævn syre og flot fylde af fersken, litchi og lime.

Lemelson Vineyards Dry Riesling 2013 Flaskevis (C) Thomas Bohl.jpg

Flaske: Dry Riesling 2013
Vinhus: Lemelson Vineyards
Område: Willamette Valley
Land: USA
Druesort: Riesling
Jordbund: Basalt
Dyrkningsform: Økologisk
Vinificering: Gæret på ståltanke
Lagring: Sur lie på stål
Lukning: Korkprop
Alkohol: 12,5%
Forhandler: Vild med vin
Pris: 179,-

Comment