View Original

Andreas Tscheppe Hirschkäfer 2015

Eghjorten er egentlig uddød i Danmark men for få år siden genudsat og ellers at finde på en flaske Hirschkäfer fra Andreas Tscheppe— en sjælden og vild vin, som forfører med sin glødende ravfarve og umiskendeligt orange duft af abrikos og sveske og en vegetalsk dybde— rodfrugter, fermenteret kål og muldjord. Smagen er pikant med syrlig ferskensten, tørret abrikos og sofrito, karamelliserede løg, mørk rom, ædeltræ og et strejf røg. Rund og blød med fine tanniner og en flot integreret syre. Druerne er Sauvignon og Chardonnay, dyrket på den sydvestvendte skråning Czamillonberg, og gæret med skallerne i to uger for så at overvintre i et nedgravet fad! Det underjordiske ophold oplader den efter sigende med en overjordisk energi. Livskraftigt smager det i al fald.

Flaske: Hirschkäfer 2015
Vinhus: Andreas Tscheppe
Område: Steiermark
Land: Østrig
Druesorter: Sauvignon Blanc, Chardonnay
Jordbund: Kalkholdig mergel
Dyrkningsform: Biodynamisk
Vinificering: Spontangæret,
to ugers maceration
Lagring: Små træfade, nedgravede
Lukning: Korkprop
Alkohol: 12%
Importør: Österreich Vin
Pris: 395,-